A rengeteg európai teszt termék mellett azért ne felejtsük el azokat a termékeket sem, amiket a világhálón Ázsiából rendelhetünk. Sokakban félelem van ezekkel a termékekkel kapcsolatban.

Vajon megérkezik, vagy sem, vagy azt a terméket kapjuk, amit rendeltünk.

Mi a GearBest webáruházból rendeltünk pár dolgot, ami egyrészt nagyon gyorsan megérkezett, másrészt pedig pontosan az és jó alaposan be is csomagolva.

 

Slider_tesztvilag (8)

 

Kamera slider

Egy 60-as méretű mechanikus kamera slidert rendeltünk, aminek a neve egyben (60-as) már a méretét is jelöli, ami 60 cm. Létezik ebből nagyobb is, ami pontosan 100 cm, de nekünk a teszt miatt elég a kisebb is. A mechanikus pedig az, hogy a kamerát nekünk kell kézzel szépen tologatni oldal irányban, vagy akár előre hátra. Ezektől a mozgásoktól életre kelnek a videóink, vagy akár a Time Lapse is. Ez utóbbi persze a motoros programozható verzióban tökéletes, de a termék árához képest igazán jó dolgot kapunk. Mondhatni jó ár érték arányú slider.

 

Slider_tesztvilag (9)

A súlya szinte nulla, ezért nem terheljük a táskánkat sem és a statívot sem ha kamera állványra tesszük. A dobozban a csavarok a két talp konzol és az ebbe tekerhető menetes láb található. Kaptunk még két imbuszkulcsot is, aminek valóban örültem, mert nem kellett keresgélni, vagy egy régi kulccsal tönkretenni az új csavar fejét. mindezeket két kis zacskóban.

Az összeszerelés kb. 2 perc és már lehet is művészi felvételeket készíteni.

A kamera sín fémből van teljes mértékben és a kamera kocsi is. A kocsi teljes biztonsággal és akadálymentesen tolható. Mi egy DSLR géppel próbáltuk aminek alapjában nagy a súlya. Ezt is akadálymentesen vitte. A kocsin mint minden slidernél van egy fixáló csavar, amivel rögzíteni tudjuk, vagy éppen a kocsi gördülésének az ellenállását. Most azt írtam gördülés, de nem gördülő, hanem csúszási mozgást végez a kocsi a sínen. Ennek a kocsinak műanyag betétek segítségére van szüksége, ami átveszi a terhet.

 

Slider_tesztvilag (3)

 

A slider lábai menetesen állíthatóak és kis műanyag tüskékkel végződnek. A menetes lábon van egy-egy 6-os méretű anya is, amivel le tudjuk kontrázni a lábakat, hogy el ne állítódjanak. Kár, hogy ezek a lábak csak egy irányban állnak és nem lehet kifordítani őket, de ennyi pénzért ne várjunk csodát. Az egész slider test szépen le van festve feketére és nem is valami össze olajozott szerelési selejt. Nagyon jól lehet dolgozni vele!

Slider_tesztvilag (5)

 

A kocsi közepén van a menet, amire könnyedén rögzíthetjük a kedvenc gömbfejünket, vagy  a hagyományos állványfejet gyors cseretalppal. Ebben a magasságban az állványfejjel kiegészülve már nem csak oldalirányú, hanem le és fel irányokat is tudunk eszközölni.

Összességében nagyon olcsó ez a slider és még jól használható is. Megtetszett és te is rendelnél?

Mi ITT rendeltük!