Egy igazán többfunkciós bőrápoló olaj – teszteltük a Bio-oilt

Estimated read time 5 min read

Tavaly novemberben érkezett hozzánk egy csomag, amely egy igazi újdonságot tartalmazott. Ugyan már innen onnan hallottam a Bio-oil bőrápoló olajról, amely elsőre hallásra igazi csodaszernek tűnt. Mivel lassan fél éve használom, elérkezettnek láttam az időt, hogy beszámoljak a saját tapasztalataimról.

Mi is a Bio-oil tulajdonképpen?

„A Bio‑Oil olajbázisban oldott növényi kivonatok és vitaminok kombinációja. Dieter Beier német vegyész, a Bio-Oil feltalálója a kutatásaiból pontosan tudta, hogy az olaj ideális közeg a bőrápolás számára: mivel az olaj alapú termékek nem tartalmaznak oxigént, így a vitaminok és a növényi kivonatok képesek benne megőrizni a hatékonyságukat egy ideig tartósítószer hozzáadása nélkül. A Bio-Oil ezért olaj bázisú. Különleges összetevője a PurCellin Oil™, amely a termék állagát egészében megváltoztatja: így az hígabb lesz, nem zsírosít, gyorsan felszívódik, és nem hagy nyomot a bőrön.”

Bio_oil_üveg_dobozzal_Tesztvilág

A termék nagyon sokoldalú, ugyanis egyaránt megoldást nyújt hegekre, striákra, egyenetlen bőrtónusra, öregedő – és vízhiányos bőrre. Használható arcra és testre, nem zsírosít, gyorsan felszívódik, érzékeny bőrűek is használhatják. Külön pluszpont, hogy a termék vegán, nem végeznek állatkísérleteket az előállítása során. Sőt a márka tagja a Beauty Without Cruelty (Szépség kegyetlenség nélkül) szervezetnek.

[sam id=”64″ codes=”true”]

Első gondolatok a használat előtt

Bevallom, amikor kézhez kaptam a terméket rengeteg kétséggel álltam neki a tesztelésnek. Nem tudtam, hogy például a zsíros-kombinált bőröm mennyire fog örülni egy olaj bázisú bőrápoló terméknek, még ha az az ígéretek szerint nem zsírosít és gyorsan felszívódik. Tinikoromból sajnos maradt hátra pár heg az arcomon, amit ezidáig nem tudtam mivel eltüntetni, csak halványítani. Így elsősorban arra voltam kíváncsi, hogy vajon ezzel mit tud kezdeni a termék, de persze az apróbb mimikai ráncokra is jutott belőle.

Bio_oil_üveg_Tesztvilág

Tapasztalatok, vélemény

A Bio-oil valóban színtiszta olaj, amit felturbóztak némi A- és E-vitaminnal. A terméken szereplő ajánlás szerint reggel és este kellene belőle használni, viszont már az első használat után megállapítottam, hogy ebből bizony csak esti alkalmazás lesz. Még egyszer megismétlem, a termék olaj, vagyis nagyon lassan, még 5 perces masszírozás után sem szívódik be rendesen (vagyis nálam ez volt a helyzet), így meg sem fordult a fejemben, hogy ez nappalra jó ötlet lenne. Estére, lefekvés előtt arckrémmel együtt vagy a nélkül (én mindig csakis krémezés után használtam a problémás területeken) viszont ideális. Szerencsére nem okozott semmiféle irritációt, vagy pattanásokat, pedig színtiszta olaj lévén ettől azért kicsit tartottam. De nem jelentkezett semmi, így bátran használom már több mint 5 hónapja.

Mennyiséget tekintve elképesztően lassan fogy, persze ez annak is köszönhető, hogy csak az arcomon és csak este használom, de bőven megvan még a fele (a termék 60 ml-es kiszerelésű). Aki persze más területen, például striákra is szeretné alkalmazni, úgy nyilván gyorsabban fogyna.

Végeredményül azt kell mondjam, a Bio-oil elég szuper kis termék. Szépen javított a hegek állapotán, eltüntetni sajnos nem tudta őket, viszont kevésbé észrevehetőek, olyan mintha „feltöltötte” volna őket. A mimikai ráncokat is nagyon szépen kezeli, halványítja, illetve összességében az arcbőröm állapota is sokkal jobb lett. Ezen a nagyon hideg télen volt olyan nap, hogy nekem is nagyon kiszáradt az arcbőröm, ezt is nagyon szépen helyre tudta tenni pár nap alatt.

Nagyon elégedett vagyok vele, egyedül lassú felszívódást sajnálom, mert biztos jóval nagyobb változásról tudnék beszámolni, ha az ajánlás szerint nemcsak este, de reggel is tudnám használni ezt a szuper bőrápolót.

A Bio-Oil gyógyszertárakban és webpatikákban kapható, 60 ml-es kiszerelésben, 3879  forint javasolt bruttó fogyasztói áron.

További információ a Bio-Oilról: http://biooilhungary.hu/

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek