Folytatásos sorozatunk Ausztriában, avagy Mercedesekkel hódítjuk meg az alpokot!

Estimated read time 5 min read

Pappas_mercedes_Hotel Bergheimat_salzburg_21_resizeKezdjük az elején: indulás a Salzburgi régióba stílusosan csillagos helyre csillagos autókkal!

 

Hajnali indulásról már meg is feledkeztünk, hiszen egy igazán kényelmes autóval az 500 km távolság nem leküzdhetetlen. Az E-osztály az első pillanattól olyan mély benyomást tett rám, amit magam sem vártam, na jó tudtam. Az autó vezetése gyerekjáték, a közel ötméteres limuzin irányíthatósága példás! A 9 fokozatú automataváltó kapcsolóját D-be pöccintjük s vágtázunk Bécs felé. Egy Wiener Schnitzel elfogyasztása után folytattuk utunkat Salzburg felé. A kisebbik dízelmotor, kétezres, 194 lóerős és 400 Nm nyomatékra képes. Az üresen közel 1,7 tonnás autót 7,3 mp alatt röpítette 100-ra, miközben teljesen hangtalan maradt.

Pappas_mercedes_Hotel Bergheimat_salzburg_03_resize    Pappas_mercedes_Hotel Bergheimat_salzburg_02_resize    Pappas_mercedes_Hotel Bergheimat_salzburg_01_resize

 

 

Nem is értem, minek a 350 CDI, ami háromliteres és 258 lóerős, ja és persze 620 Nm-t szabadít a hátsó kerekekre. Ugye ez a kérdés csak költői önök szerint is. A kisebb dízel igazán takarékos, akár 5-6 liter gázolajjal is beéri, még sincs hiányérzete az embernek. Ha ötvennel vagy százharminccal megyünk, a zajkomfort ugyanaz, az erőtartalék ugyanannyi csak a váltó egyik esetben négyesben, a másikban kilencesben nyugszik. Minek ennyi fokozat? Mert így minden esetben a lehető legoptimálisabban működhet a hajtásrendszer, s tényleg. A váltásokat pedig úgysem érezzük, annyira finom a 9G-TRONIK nyomatékváltó hogy azt a két fület a kormányon szinte sohasem használtam.

 

 

Pappas_mercedes_Hotel Bergheimat_salzburg_04_resizeItt az idő megérkeztünk a legnagyobb Pappas központba, ámulunk és bámulunk mekkora! HATALMAS, nem csak kívül hanem belül is! A tér tágas és lenyűgöző. Itt ugye nem csak Mercik sorakoznak, hanem az összes olyan márka, amit a cég forgalmaz. De szerintem ezt egy másik cikkbe mutatjuk be mert megér annyit. De addig egy ki információ körbenéztünk láttuk amit nem láthat egy normál autótulajdonos és azt is megtudhattuk, hogy itt 15 perc alatt megvan a 4 kerék cseréje, igen jól olvassák 15 perc!!

 

Indulás a szálláshelyre, ami a Hotel Bergheimat. Közben megálltunk a Red Bull hangárnál, amiről hamarosan bővebben.

Pappas_mercedes_Hotel Bergheimat_salzburg_14_resize

Beugrás a jó illatú autóba, amiről egyébként a bőrök és fák mellett beépített aromatizáló tehet. Akárhová nyúlunk, Pappas_mercedes_Hotel Bergheimat_salzburg_05_resizenagyon kellemes tapintású anyagokat találunk, még a gyári szőnyeg is olyan tömött és mégis puha. A klimatizálás csendes és hatásos, a fűtött ajtóbehúzókkal, kartámaszokkal tökéletes. A kormányzás jobb, mint bármikor volt korábban az E-osztályban ez ki is kellet próbálnunk, hiszen a szállás felé vezető út tele van kanyarokkal. Valahogy este a hegyek között elgurul a gyógyszer s ki kell próbálni mire is képes a csillagunk. A kilencgangos automata villámgyors és kitalálja mit is szeretnénk.

 

A vezetéstámogató rendszerek finoman, észrevétlenül működnek. Ami fontos volt, hogy a megfelelő zene és hangerő legyen amiről a Pappas_mercedes_Hotel Bergheimat_salzburg_06_resizecsodás hangrendszer gondoskodik. Az egyik Monaco-i rali verseny jár a fejembe tele kanyarokkal az olykor elkalandozó figyelemmel a múltra gondolok majd vissza csöppenek a jelenbe s tövig nyomom a gáz és érzem a Sport+ üzemmódot, a túlkormányozottság ezekben a hegyi kanyarokban rendkívül évezhető és az engedő menetstabilizáló elektronikával fűszerezett sport élmény. Az egyik kanyartól a másikig tövig a gázon felemelő érzés, persze a kilométerórát nem volt idő nézegetni. Mert közben megérkeztünk az új otthonunkba.

 

 

 

 

A gazdag hagyományokkal rendelkező, családi vezetésű a Hotel. A vendégek kényelme áll a középpontban, lehet hogy éppen miattunk szerződtettek pár magyar vendégmunkást, hát nem. De jó érzés tudni hogy magyarokkal futunk össze egy ilyen szép helyen. A Mühlbach am Hochkönig településen található szálloda komfortos szobákkal, kiváló konyhával, és persze a lélegzetelállító kilátással kápráztatja el vendégeit. A személyre szabott kiszolgálásnak köszönhetően még magyar pálinkával is megkínáltak minket este, persze a helyi jellegzetes italok után. Már-már otthonnak is mondhatnánk.

Akkor a reggeli, felülmúlhatatlanul finom volt sajnos csak ezt tudtuk kipróbálni, de hogy miért arról később. A helyi gasztronómiai kínálatot a mühlbachi BAUER biopékségből származó, frissen sütött kenyér és péksütemények, valamint a helyi gazdaságokból származó friss tej, sajt és vaj képviselik.

 

– folyt köv.

Pappas_mercedes_Hotel Bergheimat_salzburg_12_resize Pappas_mercedes_Hotel Bergheimat_salzburg_11_resize Pappas_mercedes_Hotel Bergheimat_salzburg_15_resize Pappas_mercedes_Hotel Bergheimat_salzburg_16_resize Pappas_mercedes_Hotel Bergheimat_salzburg_17_resize Pappas_mercedes_Hotel Bergheimat_salzburg_18_resize Pappas_mercedes_Hotel Bergheimat_salzburg_13_resize Pappas_mercedes_Hotel Bergheimat_salzburg_10_resize Pappas_mercedes_Hotel Bergheimat_salzburg_07_resize

 

 

 

 


Pappas_mercedes_Hotel Bergheimat_salzburg_09_resize Pappas_mercedes_Hotel Bergheimat_salzburg_08_resize

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek