Skinny Puppy

Skinny Puppy logoA New Beat és a Dürer Kert bemutatja:
Skinny Puppy (CA)

A műfajalapító legenda újra klubkoncerttel tér vissza Budapestre!

Pár év kihagyás után ismét Magyarországon koncertezik a kanadai Skinny Puppy. A zenekar abból a szcénából érkezik, amely a nyolcvanas-kilencvenes években megalapozta az elektro-indusztriált – ha lehet így nevezni ezt a dübörgő elektronikus alapokra, zajokra, samplerekre, szintetizátorokra, torzított énekre feszülő, gitárokat sem kikerülő műfajt. Míg Trent Reznor és a Nine Inch Nails végleg bekerült a mainstreambe, a Skinny Puppy megmaradt kultikus hősnek, amely nélkül ma nem lenne Marilyn Manson, Rob Zombie meg a többiek.

Az 1982-ben alakult zenekar továbbra is megállíthatatlanul turnézik. Idén tizenhárom állomásos európai turnéval vág neki az évnek. Az indusztriális szerelmesei isteni jelenségként tekintenek az zenekarra. A Skinny Puppy, a Front Line Assembly, a Ministry, a KMFDM vagy a NIN mellett a legtöbbet tett azért, hogy ez az irányzat 2017-ben is újra és újra megújuló aktuális művészi koncepciót hordozzon. cEvin Key (Kevin Crompton ) és Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) különc, horrorisztikusan bizarr dolgok iránti rajongása számos, mára legendás lemezben manifesztálódott. A két úriember közben mindent átélt, kiugró sikereket, mélypontot, zenészhalált, kábítószer-függőséget, számtalan kollaborációt. Ennek ellenére, 35 év elteltével is ugyanazzal a provokatív attitűddel zenél fanatikus rajongótáborának. Az együttes utoljára 2013-ban jelentkezett stúdióalbummal.
A Down the Socipath 2017 névre keresztelt koncertsorozat május végén startol el Londonból, és többek között Spanyolország, Németország és Franciaország mellett érkezik a Dürer Kertbe.

Dürerkert

Jegyárak: 6.500 / 7.500 / 8.500 Ft

Elővétel: 2017. 02.03-tól.
Bővebb információ: ITT