A BioFungi most egy valóban új, vagyis számunkra új dologgal rukkolt elő. Déli Tőkegomba. Ebből a gombaféléből készítettük el az alábbi ételt, amiből a végére megint nem maradt semmi.
Persze ezt már megszoktuk a BioFungi termékeinél. Szóval nem kellett sokat várni arra, hogy a konyhánkban elszabaduljanak az illatok. A Déli Tőkegomba olyan intenzív illatot varázsol a konyhánkba, mintha magunk is az erdőt járnánk. Nagyon illik a gomba íze és kinézete a vadas ételekhez. Persze ezt még nem kóstoltuk ilyen formán.
Egy doboz gomba 150 gramm és nagyon tetszetős a megjelenés is “eteti magát” a kis fa kosárban. A kis kosarat persze mi nem dobtuk ki, mert számtalan lehetőség van az újra hasznosítására.
Na de hagyjuk az erdőt és a vadakat most. Mi az alábbi ételt készítettük el.
Hozzávalók:
- 2 nagyobb csirkemell filé
- 300 g Déli Tőkegomba
- 1 dl vörösbor
- 6 db közepes burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál répa
- vaj, tejföl
- só, bors
A megtisztított csirkemelleket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mind a két oldalát forró vajon megpirítjuk és lassan átsütjük.
A répát gyufaszál vastagságúra szeleteljük, vajon pároljuk és sózzuk, borsozzuk.
A vöröshagymát, és a fokhagymát apróra reszeljük, majd vajon üvegesre pirítjuk.
A folyóvízben megmosott gombát hozzátesszük, majd tovább pirítjuk. Nyakon öntjük az 1 dl vörösborral és sózzuk, borsozzuk. Készre főzzük 15-20 perc alatt.
A meghámozott burgonyákat megfőzzük, és burgonyapürét készítünk belőle.
A megsült csirkemelleket felszeleteljük a burgonyapürét formázzuk és vékony répákkal díszítjük.
A vörösboros gombákat a tányérra halmozzuk.
Jó étvágyat hozzá!