LAMAX GentiLight Black

Estimated read time 5 min read

Egy elég érdekes termékkel gazdagodott a Lamax család a kamerák és a zenei kütyük után.

LAMAX GentiLight Black

LED-es asztali lámpalamax-gentilight-black

Amikor a dobozt megfogtam azonnal éreztem, hogy van benne anyag, mert azt szoktuk meg a LED cuccoknál, hogy kicsi és könnyű. Itt most ez dőlni látszott. Nem kicsi és nem könnyű. A dobozban olyan szépen össze volt hajtva, mint nagymamáink a bejglit, ha már nyakunkon a Karácsony. Szóval jobban szemrevételezve a LAMAX GentiLight Black nem egy ódivatú belvárosi iroda kelléke, hanem inkább egy modern tárgyaló dísze, ami még világít is. Persze ha egy nagy tárgyaló asztalon minden szék előtt lenne egy ilyen, akkor én azt hinném, hogy ez egy vagány mikrofon, amiben még hang projektor is van. Segítek egyik sincs (sajnos), de még az is lehet, hogy most adtam egy jó ötletet a fejlesztésre. Igazából egy teljesen új termék a Lamaxnál, ami most nálunk „pihen”.

lampa-gentilight-touch-lamax-tech-czarna

A design olyan IKEA-s. Teljesen letisztult, egyszerű és nem akar többnek látszani, mint ami valójában. A talprész nagyon jó fogású gumírozott, míg a lámpa nyak, ami egyben a világító test, pedig az elegáns Inox. A talprész oldalán találjuk a töltőnyílást, a be-és kikapcsolást pedig a talp felső részén. Ez utóbbi nem erős nyomásra, vagy kapcsolásra aktivizáló gomb, hanem olyan érzékenységű gomb, ami szinte az ujjunk közeledését is érzi és aktivizálódik. A  lámpatalp elején, vagyis a front részen van a három színhőmérséklet (meleg fehér 3100K, természetes fehér 4200K,hideg fehér 5400K) beállítására avatott gomb és mellette a több fokozatban választható fényerő. Mint fotózás szerelmese azonnal kipróbáltam miként üzemel élfénynek a lámpa. Hát be kell valljam nagyon jó de ekkora méretben csak borosüveg fotózáshoz tudnám elképzelni, de ott nagyon. Igaz, hogy kettő kellene, de aki nagyüzemben fotózza a borosüvegeket, annak plusz egy felhasználási terület nyílik meg. Ja nem mondtam mi az az élfény.lamax

És az élfényes borosüvegünk

A kép illusztráció, hiszen itt csak egy baloldali élfény látható, de látszik, hogy a LAMAX GentiLight Black a lehető legalkalmasabb erre a feladatra. Én most ezért el is nevezem „élfény generátornak” és kikérem a feltalálói jutalékomat, hiszen nem elég csak látni, hanem gondolkodni is kell egy teszt során. Ennél a fényhatásnál a legjobb a hideg fehér fény, vagyis az 5400K beállítás.

Élfény Rim light; Konturenbeleuchtung A felvenni vagy bemutatni kívánt tárgy vagy személy jellegzetes körvonalai kiemelésének érdekében a tévé- és filmforgatás, fényképfelvétel, kirakat-világítás, díszvilágítás esetében alkalmazott sajátos világosítás.

Szépen sikerült elkalandozni az  irodai akksis lámpától a borospincéig, de talán érdekes és hasznos is volt ez a kirándulás. De vissza az eredeti használatra. Ami nekem kimondottan tetszik az az, hogy a laptopom egy kicsit ki van emelve, mert egy hűtő van alatta(kb 2cm) és a talp simán becsúszik alá. Ennek eredményeképpen közelebb és a billentyűzet felé nyúlik be a lámpa. Ó ez olyan jó…

Éjjel sötétben is látjuk a billentyűzetet, ha pl nem az almás típust, vagy más prémium márkát használunk. Persze ha nem lehetne betolni a laptop alá, akkor sem dől össze a világ, hiszen a lámpa dereka hajlítható akár 0-180°-ig.

A töltés ideje elég rövid, amit akár a laptopunkról is simán USB porton keresztül megtehetünk és világítási fokozattól függően akár 25-30 órát is üzemel, akarom mondani világít. Nem vakít és mégis szép szórt fénye van a tejszerű LED burkolaton keresztül átszűrődő fénynek. Ez egy jó praktikum. Nem mehetünk el a lámpa legvagányabb része mellett a világító Lamax jelről. Hát ez tényleg a prémium márka egyik sajátossága. A tisztán kivehető és szépen megtervezett világító design elem. Tényleg szép és nem hivalkodó.

Összességében ha vennék egy ilyen Lamax lámpát, akkor nem vennék, mert azonnal kettőt és nekilátnék és kinevezném magam boros üveg fotósnak.

Az ára bruttó 19900 Ft és ha megtetszett vedd meg magadnak, vagy a szeretteidnek ajándékba. Adunk is egy kis segítséget. Kattints IDE!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek