Adata a megbízható adathordozó

Estimated read time 4 min read

Egyszer volt hol nem volt …. kezdődhetne így is az Adata adathordozós tesztünk, mert amit művelt az már már mesébe illő.

ADATA HD700 External HDD

 

adata-1

Az ADATA hazai képviseletétől kaptunk egy „zsák ” cuccot és többek között ezt az 1 terrás külső HDD-t is, ami elméletileg ütésálló.

 

Adata

Na persze – gondoltam – mennyire lehet az, hiszen műanyag a ház. Van azért egy elég jó minőségű gumi borítása ami leginkább a sarkokat védi, ha esetleg leejtenénk. Igen mert le is fogjuk, mint amikor megveszünk egy új telefont és aznap kétszer is landol a földön.

adata-2

 

Kezdem is az elején. Nem egy nagy és nehéz HDD-t dobott a piacra az Adata, és azzal a gumi védővel még vagányul is néz ki. A műanyag ház anyaga PP, vagyis polipropilén. Ez a műanyag elég tartós, viszont hidegben, amikor röpködnek a mínuszok, akkor könnyen törik. (Ne akarjátok, hogy megvárjam a téli mínusz 12 fokot és nekiálljak HDD-t dobálni) Egy kicsit én az adatkábelt merevnek találtam, de ez a cikk élvezeti élményéből mit se ront, szokták mondani.

A tárhely méret 1 TB. Ezzel már el lehet indulni, hiszen ez rengeteg anyag befogadására alkalmas terület.

Az alábbi videó a véletlen műve. Úgy alakult, hogy egy megbeszélt időpontban át kellett adnom kb. 34-36 GB méretű TV műsort. Verőfényes napsütésben elindultam a találkára, és gondoltam, hogy egy pillanat alatt „áthúzzuk” az anyagot. Iszonyú gyorsan szaladtak is a fájlok, de akkor mintha a semmiből jött volna, elkezdett szakadni az eső. Egy büfé könyöklőjén kezdtük átmásolni az anyagot, mintha csak valami hajléktalan programozók lennénk. És hiába mentek gyorsan a kis fájlok, az eső nyert. Teljesen bőrig áztunk egy pillanat alatt, de az még eszembe jutott, hogy ez a legjobb ADATA HDD teszt, hiszen ha most kinyiffan, akkor nem is bírja a vizet. Rémülten figyeltük hol a HDD-t, hol pedig laptopot.

KIBÍRTA!!!

Mindkettő kibírta, habár a számítógépet úgy takartam, mint irigy gyerek az utolsó pogácsát.

 

 

Nekem ennél több és jobb bizonyíték nem is kell egy termékkel kapcsolatban!

 

A HDD az adatforgalmat egy kis LED fénnyel jelzi, amin kék és piros színek váltakoznak. Ezt a fényt szerencsére nem takarja el a védő gumi burkolat sem, vagyis nem kell szerintünk ezt soha soha levenni. Ami még mellette szólhat, hogy nagyon jó a fogása és a farmer zsebbe is befér, persze csak kábel nélkül, mert együtt már sérülhet a foglalat, vagy a kábel.
Szélesség formátuma:2,5″

Merevlemez kapacitás:1 TB
Interfész:USB 3.0
Tápellátás:5V DC USB
Szélesség:88 mm
Magasság:22 mm
Hossz:133 mm
Nettó tömeg:220 g
Kompatibilitás
Windows XP/Vista/7/8/8.1/10
Mac OS X 10.6 vagy későbbi
Linux Kernel 2.6 vagy későbbi
További funkciók
256-bites AES adattitkosítás
IP56 – vízálló, porálló

 

A gyári specifikáció szerint strapabíró az ADATA HD700 External külső adathordozója, tehát vidd magaddal nyugodtan és kapd elő a zsebedből ha szükség van valamire.

Végül csak az ára maradhatott kérdésként. 20 ezer Ft körül mozog üzletektől függően, ami igazán baráti ha belegondolunk, hogy rozzant kis pendrive-kért mennyi pénzt elkérnek, és valljuk be, nem egy kategória a kettő.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek