Hajam története – Befejező rész

Estimated read time 5 min read

Már lassan 8 hónapja tart a kúrám, amelynek az volt a célja, hogy hajam dúsabb legyen, új hajszálaim nőjenek és a fejtetőmön ritkuló egy-két folt eltűnjön. Ennek a kezelésnek a végeredménye olvasható ebben a cikkben.

Kicsit összefoglalom a történteket. Januárban voltam az első hajkezelésen a Nice hajgyógyászaton Kis Éva hajgyógyásznál, ahol megállapította a hajhullást és a ritkulást, amit én is tapasztaltam. Az Energy cég termékei hasonló problémával küzdők százainak enyhítette vagy oldotta meg a gondját, így bátran vetettem bele magam a kezelésbe. Gyógynövénykivonatok, probiotikumok és vitaminok nagy dózisa már 2-3 hónap után kifejtette hatását. A ritkás részek sűrűsödni kezdtek, a hajhullás is abbamaradt végre. Az első hajvizsgálatot még három követte, és én szedtem lelkesen a pirulákat és oldatokat, amit a szervezetem elvileg hiányolt.

Vega-teszt? Mi az??

Az előző bekezdés utolsó mondatánál megállnék egy kicsit. A mikrokamerás hajvizsgálat előtt ugyanis át kellett esni egy ún. Vega-teszten, ami azt vizsgálja/keresi, hol van eltérés vagy gyulladás a szervezetben. Ez volt a teljes vizsgálat egyetlen gyenge pontja, amivel sehogy sem lehetett engem meggyőzni. A készülék egyébként nagyon egyszerű, elvileg úgy működik, hogy a ceruza egyik vége méri az ujjamon a rezgésszámokat, a másik vége pedig egy éppen aktuális üvegcséhez van kapcsolva, amiben a mérendő szerv, baktérium vagy egyéb található. Igen, ez így leírva, olvasva és hallva is nagyon bizarrnak tűnhet, a leginkább akkor vakartam a fejem, amikor az olyan tüneteket mértük be, hogy pl. hajhullás vagy hajzsírosodás. Hagyok egy kis időt megemészteni…Így, kedves olvasó, elhiheti már nekem, miért voltam szkeptikus a kezelések ezen részével. Egy-egy ilyen elemzés után pedig jöttek a különböző készítmények, amik a gép által kimutatott problémát hivatottak megszüntetni…

Visszatérve az eredeti mondandómhoz, szorgosan szedtem az összes Energy készítményt, amit kaptam, mert a teszt azt mutatta ki, nekem azok jók lesznek. Félre értés ne essék! Az Energy termékei tényleg nagyon jók, bizonyítottak nálam. Csak ez az egész Vega-teszt, meg a hókuszpókusz körülötte volt nekem nagyon hihetetlen. Úgy gondolom, ha én saját kútfőből kiválasztom a termékkínálatból, hogy éppen mit gondolok vagy szeretnék szedni, az is legalább ennyire hatásos lett volna.

Félidőben

Áprilisban pedig nagy szerencsémre a Dr. Organic is piacra dobta a hajhullás megállít és hajnövekedést serkentő termékcsaládját, így ezeknek a tesztelésének is azonnal nekikezdtem (erről is volt már teszt, ez ITT olvasható). Három hónapos kezelést javasolnak, mert elvileg ennyi idő után látható a változás. Azt kell mondjam, hogy az első cikk megírása után sajnos a várt hatás elmaradt ugyanis a termékcsalád azt produkálta, amit már megírtam. Nem tapasztaltam jóval dúsabb hajkoronát, bár tény, hogy valamelyest rásegített külsőleg az Energy termékek segítségével megkezdett kezelésemhez. A hajhullást teljesen jól kezelte, a zsírosodáson is segített picit, de sajnos az áttörő eredményt nem hozott.

Bal oldal: 2016. január    Jobb oldal: 2016. augusztus
Bal oldal: 2016. január                                     Jobb oldal: 2016. augusztus
Bal oldal: 2016. január Jobb oldal: 2016. augusztus
Bal oldal: 2016. január                                    Jobb oldal: 2016. augusztus

Mindezek ellenére azt kel mondjam, a kezelés jót tett a hajkoronámnak. Ha megnézzük a januári állapotát (bal oldali kép) és a pár nappal ezelőtt készített képet (jobb oldali kép), látható a jelentős változás. Két oldalt a babahajak nőni kezdtek, és sűrűsödést is tapasztaltam, illetve a hajam vonala középen is vékonyabb lett. Nagy bánatomra elől nem sűrűsödött be a hajam annyira, mint szerettem volna, és dúsabb se lett sokkal. De ennek ellenére nem vagyok csalódott, csak valószínűleg túl sokat vártam a kezeléstől és a termékektől. Eredendően vékony szálú hajamból sajnos sosem lesz dús hajkorona, mert a genetikát valóban nem lehet befolyásolni.

De azért nem adom fel a harcot, jelenleg a Magic Hair kapszulák vannak soron, nagyon kíváncsi vagyok az eredményre, mert interneten több helyen is ódákat zengenek róla. Majd meglátjuk…

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek