gnocchi
Ismét egy nagyon finom, ugyanakkor könnyen és gyorsan elkészíthető olasz gnocchi receptet hoztam.
gnocchi
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 doboz paradicsomszósz (vagy két közepes konzerv)
1 db közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tk. orgánó
1 tk. bazsalikom
1 tk. kakukkfű
1 db babérlevél
2 db paradicsom
600 g gnocchi
olívaolaj
só
bors
1 csomag laktózmentes Szarvasi mozzarella
Elkészítés:
Kevés olívaolajon megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, majs hozzáadom a fokhagymát, a babérlevelet és a fűszereket. Tovább pirítom még kb. 1 percig, majd hozzáadom a paradicsomszószt és az apróra vágott paradicsomokat. Sóval és borssal ízesítem, majd lassú lángon 20-30 perc alatt elkészítem a szószt. Míg rotyog a szósz, elkészítem a gnocchit a tasakon található leírás szerint. Ha kész a gnocci, egy hőálló tálba teszem az egész adagot, majd leöntöm a kész szósszal. A tetejére teszem a felszeletelt mozzarella sajtot, majd 190 C°-on 10 perc alatt sütőbe teszem, amíg a mozzarella szépen megolvad. Zöldségkörettel tálalom.
gnocchi,