Új csodaszer a hajnövekedés beindiításához kendermag olajjal!

Estimated read time 4 min read

A nyugati országokban a kendermag sokadik reneszánszát éli, hiszen élettani hatásai szinte semmilyen más növényével nem vethetőek össze. A hajápolásban betöltött szerepét viszont csak napjainkban kezdik felfedezni: A Dr. Organic idén Magyarországra is bevezeti a növény olajával készült hajserkentő termékcsaládját.

Az ipari felhasználású kender az egyik legrégebbi és leginkább hányattatott sorsú haszonnövény. Már az ókori kínaiak is nagy becsben tartották, de használata nélkül a holland kereskedők sem építhették volna fel legendás hajóflottájukat. Sajnálatos módon azonban újra és újra háttérbe szorul e növény köszönhetően annak, hogy rokona a rosszhírű cannabisnak, noha az ipari kender a világ minden részén legálisan termeszthető, ráadásul speciális igények nélkül bármilyen éghajlaton jól elél. Felhasználási köre igen sokrétű, hiszen a ruházati cikkek (pólók, ingek és cipők) mellett egyre gyakrabban használják papíralapanyagként is, ami igen környezetbaráttá teszi. Egy hektár kenderföld akár kétszer annyi papír-alapanyagot képes adni, mint ugyanennyi erdő, ráadásul a vetés után 120 nappal újra aratható, nem kell megvárni, míg a facsemetékből újra erdő lesz.

A szépségápolás szemszögéből azonban sokkal fontosabb, hogy a kendermag szinte egyedülállóan kiegyensúlyozott formában tartalmaz élettanilag nélkülözhetetlen anyagokat: vitaminokat, ásványi anyagokat, provitaminokat, aminosavakat és Omega 3, 6 és 9 zsírsavakat. A fejlett országokban mind jobban hódít a kendermag használata a diétákban, éppen ezen tulajdonságainak köszönhetően, ráadásul egyszerűen csak az ételre kell szórni vagy porítva joghurtokba, shake-ekbe keverni.  Legalább ennyire egészségbomba a kendermagból sajtolt olaj, mely több egyéb tulajdonsága mellett csodákat művel a hajkoronával.

kendercsalad_Tesztvilág

Nem csoda, hogy a Dr. Organic is ezzel az olajjal vegyíti szabadalmaztatott természetes BaicapilTM hajserkentő formuláját, mely teszteken bizonyította hatékonyságát. Akár 69 %-ban képes hozzájárulni a haj növekedéséhez, 59%-kal növeli a haj sűrűségét és mindemellett csökkenti a haj hullását. A formula tulajdonképpen meghosszabbítja az anagén (növekedési) fázist, aktiválja a telogén (nyugalmi) szakaszban lévő hajszálakat és kitolja a növekedési fázis hosszát a nyugalmi fázishoz képest. A Dr. Organic hajserkentő program három lépésből áll:

  1. hajserkentő sampon,
  2. hajkondicionáló vagy pakolás
  3. hajserkentő kezelés

A program hatása már három hónap után kimutatható és, ami fontosabb, érezhető is. A bajkáli csukóka, szója és búzacsíra kombinációjából álló BaicapilTM  formula, a természet „legkiegyensúlyozottabb olajának” is nevezett bioaktív kendermagolajjal, valamint komló- és hibiszkuszkivonattal, panthenollal (B5 provitamin) és egyéb aktív gyógynövénykivonatokkal egészül ki. Természetesen, mint minden Dr. Organic termék, a kendermagolajos család is parabén, SLS, ftalát, petrolátum, DEA, BHT, és mesterséges színezék és kőolajszármazék és szilikonmentes.

Természetesen mi már teszteljük is a Dr. Organic eme újdonságait, első tapasztalatainkról pár héten belül be is fogunk számolni!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek