Teszt – Schwarzkopf Essence ULTIME Anti-Breakage hajsampon és hajolaj

Estimated read time 4 min read

Professzionális termékcsalád tagja, melyek egészen újak a termékpalettán. A Schwarzkopf Essence ULTIME Anti-Breakage sampont melyet kipróbáltam, kimondottan száraz, sérült hajra készítették. A termékcsaládhoz tartozik még pakolás, balzsam, valamint olaj szérum. Magyarosan fogalmazva hajolaj, de direkt nem használtam ezt a kifejezést, mert ennél jóval több és jobb a termék, mint szimplán hajolaj jelzővel illessem.

Tagadnám, ha azt mondanám, hogy nem foglalkoztat egy termék csomagolása. Elsőre a polcon szerintem mindenki a küllemét látja meg egy terméknek, ha ott átmegy az első benyomáson, akkor vesszük kézbe és szaglásszuk/nézzük meg közelebbről a boltban. Ennek a terméknek a csomagolása letisztult, elegáns, semmi felesleges cicoma, s nagyon tetszik, hogy matt, kicsit érdes a flakon anyaga. Ez így olvasva nyilván lényegtelen információnak tűnhet, addig, míg nem próbáltam ki én is így gondoltam. Nagyon sokszor jártam úgy, hogy hajmosás közben kicsúszott a kezemből a flakon, kifolyt, miután végre habos kézzel, vakon kutatva a kádban megtaláltam.  Nos, ez a flakon nem csúszik, engem ezzel már megnyert, még ha a cég ezt esetleg nem is tudatosan alakította így.  A leírás egyértelmű, nagy betűkkel feltüntették, hogy melyik hajtípusra való, nem kell nagyítóval keresni azt az információt, amire leginkább kíváncsi vagyok.  A sampon leírását olvasva megállapítottam, hogy sokfajta értékes összetevőt is tartalmaz, mint például pantenol, finomított fehérje és keratin kompelxet, borostyán+ olaj komplexet. Dicséretes, hogy semmilyen irreális jelzőt nem használtak, ezzel emelve a termék „tudását”.

Essence_Ultime

Általában nem vásárolok száraz hajra való terméket, mert jobban zsírosodik tőle a hajam, valamint közvetlen hajmosás után is nehéz, zsíros érzést kölcsönöz. Izgultam, hogy esetleg ennél a terméknél is ezt fogom tapasztalni. Szerencsére megcáfolta az előítéletemet. Nem hagyott zsíros érzést a hajon, nagyon jó puhává varázsolta, viszont hamarabb zsírosodott 1-2 nappal, mint általában a normál sampontól. Ezt nem rovom fel hibának, mert normál hajtípussal rendelkezem, s szerencsére azok közé tartozom, akiknek elegendő 5-6 naponként hajat mosni (mázlista – a szerk.), tehát akinek valóban száraz, töredezett a haja, nem fogja megbánni, ha ezt a terméket kipróbálja. Az illata kellemes, visszafogott, nem leng utánam illatfelhő. Nincs nagyon parfümözve, diszkrét „tisztahaj” illatot kölcsönöz. A teljes hatás érdekében ajánlott használni a hozzá tartozó balzsamot, pakolást vagy olajat.

EU_ET_SC_AmberOil_200_CEE2_1506_9000101001860Én a szérum hajolajat használtam hozzá. Szintén a száraz hajra való típust, 100 ml-es kiszerelésben kapható, de sűrűsége és olaj révén, elegendő egy nagyobb borsónyit felhasználni a hajra, attól függően, hogy kinek mennyire hosszú a haja. Alkalmazható akár száraz, – vagy törölköző száraz hajon. Bevallom nem nagyon szoktam olajat használni, eddig egyet próbáltam, de zsírosnak éreztem tőle a hajam, vagy lelapulónak és nehéznek. Mivel hosszú hajam van könnyen elnehezíti bármelyik termék.

Ha meghallom az olaj szót, rögtön egy átlátszós, kicsit ragadós, fénylős dologra gondolok. Ennek a terméknek az állaga tejfehér, nem is kimondottan olaj állagú inkább krémre hasonlít. Ez már így jónak ígérkezett. Én törölköző száraz hajra alkalmaztam. Tetszett, hogy teljesen lejött a kezemről, nem hagyott ragacsos nyomot. Megszáradva a frizurám könnyű maradt, nem éreztem azt a hatást, mintha 5 napja mostam volna hajat. Selymes maradt, jó illatú, a két termék illata megegyezik, így érdemes együtt használni főleg a megfelelő hatás érdekében.

És amellett, hogy nagyszerű termékek, tudjátok, hogy nyerhettek is most velük? Ha szívesen eljutnátok New Yorkba, Rióba vagy Tokóba és elvegyülnétek a nagyvárosi forgatagba, nincs más dolgotok, mint regisztrálni a játék hivatalos oldalán, melyet a következő linken érhettek el:    http://yourstyleyourcity.hu/

Kőszegi Adrienn

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek