BAMBOO Spark- avagy a hirtelen jött ötletek jegyzetfüzete

Estimated read time 4 min read

BAMBOO SPARK

Bamboo Spark tesztvilag

 

Amint kiderült, hogy egy ilyen terméket fogok tesztelni, rögtön eszembe jutottak az amerikai filmek. Hiszen ott láttam, ehhez hasonló eszközöket, itthon Magyarországon pedig sehol nem volt alkalmam vele találkozni mostanáig. Nagyon örültem ezért, hogy terméket én is kipróbálhatom. Ez a termék, vagyis a Bamboo Spark nem csak hihetetlenül ötletes, de nagyon hasznos is. Bamboo Spark tesztvilag (2) Amint kibontottam a dobozából és elolvastam a használati utasítást, mint egy kisgyerek ugrottam neki a tesztelésnek. Akár felnőtt, vagy gyerek az illető, mindenkinek maximálisan tudom ajánlani a Bamboo Sparkot. Könnyen kezelhető és egyszerűen tárolható, így akár egy egyetemi előadáson is hasznos lehet. De persze ez a termék nem arra van kitalálva, hogy jegyzeteljenek bele egy előadáson. Inkább arra, ha éppen úton vagyunk és egyszerűen kell gyorsan jegyzetelni. Ebben segítségünkre van egy toll, valamint a táblagépünk, vagy telefonunk, amit bluetooh segítségével összetudunk kötni a termékkel. Ami engem nagyon magával ragadott az az volt, hogy amit a papírra leírtam az néhány másodpercen belül már a táblagépemen volt. Ha az embernek eszébe jut egy ötlet, akkor csak lefirkantja és máris az okostelefonján, vagy tabletjén meg is jelenik, ami nagyon megkönnyíti a dolgunkat. Hihetetlen, hogy egy ilyen egyszerűen használható eszköz ennyire praktikus legyen.

Bamboo Spark tesztvilag (3)De vissza az elejére, amikor is kibontottam a dobozból az okosjegyzetfüzetet. Egy feketés- szürkés valami tárult elém, ami nagyon hasonlított egy laptop táskára. Amint ezt az úgynevezett laptoptáska szerű valamit kinyitottam elém tárult a toll, amit én a napokban már csak csodatollnak hívok, valamint a jegyzettömb. Első fogásra meg is állapítottam, hogy kellemes tapintású anyagból készült. Nagyon tetszett már maga a termék kinézete és el sem tudtam képzelni, hogy miként működhet, hiszen nem tűnt túl bonyolult szerkezetnek. Bamboo Spark tesztvilag (6)Egy egyszerű mappát láttam benne, ami valamitől nagyon okos, és hogy mitől arra nem jöttem rá. Kíváncsi lennék, hogy ki volt az aki ezt a technikai csodát kifejlesztette, mert jár neki egy hatalmas piros pont.

Persze, hogy a lejegyzetelt ötleteink az okostelefonjainkra kerüljenek szükséges, hogy az eszköz rendelkezzen IOS, vagy Androiddal. Ezután ingyenesen letölthetjük a Bamboo Spark alkalmazást és már csak regisztrálni kell, ami nem tart tovább 3 percnél. Ezt követően pedig el is kezdhetünk ötletelni, hiszen eszközünk már van hozzá. A notesz alsó részén a töltőnyílás, a felső részén pedig a bekapcsoló gomb. Természetesen a kikapcsolást is ezzel eszközöljük. Enyhe jobbra és balra toló mozdulattal. Bamboo Spark tesztvilag (1)Ez a gomb olyan észrevehetetlen, hogy keresni kell mire megtalálja az ember. A noteszt biztonságosan egy gumigyűrű segítségével lehet összecsukni, de fontos, hogy előtte a tollat tegyük a középen lévő helyére, mert ha elhagyjuk, akkor sírhatunk. Nem kell sokáig gondolkodni azon, ha már van vezeték nélküli adatkapcsolatunk és egy kivetítőnk, akkor akár egy nagy online előadás nagymenői is lehetünk. De teljesen nem így van, mert a leírt vagy lerajzolt dolognak kell pár másodperc idő, mire elküldi a jelet a táblagépünkre és az továbbítja a kivetítőre. Vagyis „élő adásra” szinkron írásra nem alkalmas. Persze lehet mire megjelenik a cikk már lesz egy ilyen fejlesztés is.

Bamboo Spark tesztvilag (7) Bamboo Spark tesztvilag (9)

Mindenkinek hasznos termék lehet a Bamboo legyen az diák vagy felnőtt. Bárki tudja használni, mivel egyszerű a kezelése és ami még fontosabb, hogy bárhová magunkkal vihetjük. Sőt akármilyen mappát vagy noteszt is használhatunk az írásra. A csomagban találtunk még tartalék tollbetétet, használati utasítást és egy adatkábelt, hogy ha lemerülne a kis Bamboo, akkor fel tudjuk tölteni.

 

A termék nekünk tetszett, hiszen nagyon hasznos lehet bármelyik előadáson, vagy egy grafikus táskájában.

Pontozásunk a Bamboo Sparknak maximális 10/10!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek