Nesti Dante illatfelhőbe burkoltuk magunkat

Estimated read time 5 min read

Pár héttel ezelőtt érkezett a Tesztvilág főhadiszállására egy kellemesen illatozó Nesti Dante szappanokat tartalmazó csomag. Miután kibontottuk, rögtön el is kezdtük a tesztelés első, és kihagyhatatlan részét, a szagolgatást. A csomag 9 különböző fajta szappant rejtett, mindegyik más-más karakterrel és illattal. A csomagra rögtön lecsapott a Szépség rovat, és azonnal folytatódott is a tesztelés…

A márka

A Nesti Dante szappanok régi toszkán kézműves hagyományok alapján 1945 óta készülnek Firenzében. Mára a család harmadik generációja irányítja az üzemet, mely a 70.000 és 120.000 literes főzőüstjeivel Európa egyik legnagyobbja lett. Néhány dologban azonban továbbra „kicsik” maradtak: a család tagjai továbbra is személyesen ellenőrzik a szappanfőzési folyamatot és kérlelhetetlenek a legmagasabb minőségi követelmények betartásában. A kiváló minőségű szappan főzése lassú folyamat: a természetes, nagy tisztaságú olíva-, pálma- és kókuszolajat lassan, alacsony hőfokon, szóda hozzáadásával 3 napig főzik, majd kivonják a keletkező glicerint és természetes illóolajokkal és hatóanyagokkal újra felfőzik, formázzák és csomagolják. A lassú főzés eredményeképpen a szappan nem tartalmaz vizet és csak minimális glicerint, így sokáig élvezhető repedezés és „nyálkás” forma nélkül.

A Nesti Dante szappanok nem tartalmaznak parabéneket, ásványi olajokat, szulfátokat, glikolt, allergizáló anyagokat, SLS-t és EDTA-mentesek. Nem tesztelnek állatokon, a terméket vegánok is használhatják.

Vélemény

A szappanok elég méretesek, mindegyik 250 g, ami elég nagynak számít, így egy darabot elég sokáig élvezhetünk. A csomagolást megbontva az illat nagyon erőteljes, finom, és még hetekkel(!) a kibontás után is érződött a fürdőszobában a finom illat. Más szappan már általában már 3-4 nap után elveszíti az illatát, és ezzel együtt egy elég nagy „funkciót”. A Nesti Dante termékeinél ez nem tapasztalható.

Bevallom, fürdéshez én nem szoktam szappant használni, mert általában nem jók a tapasztalataim. De a Nesti Dantéra nem tudtam nemet mondani. Meg kell mondjam, így pár hét folyamatos használt után sem tapasztalok semmilyen negatívumot. Nem szárítanak, és nagyon sokáig érzem a bőrömön a finom illatot. Az külön hatalmas pluszpont, hogy nem tartalmaznak parabéneket, ásványi olajokat és sok más „ipari hulladékot”, így sokkal szívesebben, nyugodtabban használom őket.

A kedvenceink

Érzékeny bőrű kolléganőnk rögtön kiválasztotta magának a babaszappant, amit kifejezetten a gyermekek szenzitív bőrére fejlesztettek. Hipoallergén és teljesen lágy formulájának köszönhetően gyengéden bánik még a legérzékenyebb bőrrel is.

„Elég válogatós a bőröm, nagyon meg kell gondolnom, mit használjak. Nem is nagyon szeretem lecserélni a már bevált kozmetikumaimat, de ennek a Nesti szappannak szerettem volna adni egy esélyt. Abszolút nem irritált, tényleg nagyon jó választás érzékeny bőrre. Az illatával viszont volt némi problémám, szerintem túl intenzív, kicsit zavaró, babáknak és gyermekeknek szerintem mindenképpen. Ezt leszámítva nagyon jó.”

Nesti_Dante_Tesztvilág

Az én egyik személyes kedvencem a 60. évfordulóra készített limitált kiadású Luxury Gold 24K aranyszappan. Az illata valami fenséges, elegáns, kicsit talán fűszeres, de egyáltalán nem hivalkodó. Nagyon jól habzik, egyáltalán nem szárítja a bőröm, testápolóra abszolút nincs szükség mellette. A csomagolása is nagyon szép, elegáns, igazán nőies. Az illata nagyon sokáig megmarad a bőrön, reggeli zuhanyzás után még parfümöt sem kell használni, úgy illatozom tőle 🙂

Nesti_Dante08_Tesztvilág

A Paradiso Tropicale sorozat maracuja & guava szappanja a másik abszolút favoritom. Csodás, igazi trópusi illat, amely ezeken a borongós napokon kifejezetten jó kedvre derít.

Nesti_Dante04_Tesztvilág

Végignézve a Kozmetikanatúra választékát, igazi gyöngyszemeket is találhatunk. Biztos fogunk még kipróbálni a márkától másokat is, mert szerintünk nem lehet betelni a Nesti szappanokkal, ráadásul ár-érték arányban is verhetetlenek.

Ár: 900-1300 Ft/250g

A Nesti Dante szappanok megtalálhatóak a Tesco, Auchan áruházakban, bioboltokban és a www.kozmetikanatura.hu webshopon.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek