Luxurye Bio csoki
,,Ha megkérdezték tőle, hogy milyen csokoládét szeret a legjobban, habozás nélkül fújta: a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét, és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon.”
Ezt a mese részletet ugye senkinek nem kell magyaráznom. A csokoládé már a 16. század óta része az életünknek. Amerikában az aztékok már jóval az Európai hódítók előtt is fogyasztottak csokoládét. A maják birodalmában is ismert és fontos szerepe volt, a kakaóbabot más dél-amerikai kultúrákhoz hasonlóan fizetőeszközként is használták. Maga a kakaó neve is utal a kereskedelemre, hiszen a „cacau” szó eredeti jelentése: venni, cserélni, vásárolni.
De ennyit a történelemről, vessük bele magunkat a csoki kóstolásba!
A Luxurye Bio Csokoládédesszert nevéből már adódik az egyik fontos alapanyaga, hiszen az angol ,rye’ szó rozst jelent. Mindhárom ízesítésű csokoládés szelet 24% rozskorpát tartalmaz, vagyis jóval több természetes rostot ad a szervezetnek, mint egy átlagos csokoládés desszert.
A csomagolás egyszerű, letisztult, a teljes termék egy fajta ,luxus’ kinézetet ad vissza számomra.
Hogy édessé tegyék nem a hagyományos cukrot használták hozzá, hanem kókuszcukrot, rizsszirupot és mézet, amitől nem lesz émelyítően édes, viszont nagyon kellemes ízt ad a csokis szeletnek és teret enged az igazi kakaós íznek.
Mindegyik alapanyag szinte kivétel nélkül ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik, melyet az EU-s Biokontroll logó is bizonyít.
Az egyenként 30 g-os szeleteket 3 ízesítésben lehet kapni: hagyományos (sima), fahéjas és narancsos.
A sima csokoládés szelet kellemesen kakaós, gyümölcsösen savanykás utóízzel, ami szuper. Nem a hagyományos sima csoki íz, de nagyon rá lehet szokni az igazi kakaós ízre J
A fahéjas ízesítésű csoki szelet nem töményen fahéjas, hanem lágyan és finoman adja vissza a fahéj ízét (amit én imádok! J).
A narancsos szeletben narancs reszelék van, ez a savanykás íz remekül kiegészíti a kakaó enyhe kesernyességét, és az illatában is érezni ezt a természetes narancsos jelleget.
Összességében ezek a csokoládés szeletek pozitív csalódást okoztak számomra, mivel attól, hogy valaminek ,bio’ a megnevezése lehet egészségesen is nagyon nagyon finom!
Köszönöm az élményt a Luxurye Bio Csokoládédesszertnek!
Lauter Bettina