Színesebb lesz a SZIN

Estimated read time 3 min read

SZIN, SZIN, SZIN

Megújult külsővel és gazdagabb kínálattal jelentkezik a hazai fesztiválpaletta legnagyobb múltú fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok 2016. augusztus 24-28. között, benne a hazai zenei élet legjava és nemzetközi sztárok. Mindez, most early bird áron 11.990 (!) forintért.

Sok vonzó „leg”-et tudhat magáénak a Szegedi Ifjúsági Napok. Egyrészt ez a buli a legnagyobb múltú fesztivál, amire már a hatvanas évek végén összegyűltek szerte az országból az akkori hippik, s ahol a kor legnagyobbjai – az amúgy tiltottak is (bármily furcsa, akkor volt ilyen) – léptek fel, ami még kurrensebbé tette ezt a rendezvényt. A legek közé emeli az is, hogy az ország egyik/talán legszebb városában zajlik, mi több a Tisza partján, mégis a belváros közepén. Legelső és egyedüli magyarként kapta meg a SZIN a környezettudatos fesztiválokat díjazó nemzetközi Greener Festival Awards-ot abban az évben, amikor a „zöld zsűri” – mások mellett – a Glastonbury és a T-in-the-Park fesztiválokat is jutalmazta. És a leg-lista egyik legvonzóbb része, hogy a SZIN rendkívül olcsó, a létező hazai fesztiválok legolcsóbbika.

Továbbra is zöld…

A SZIN ismét zászlajára tűzi a fenntartható fejlődés, az ökotudatos szemlélet népszerűsítését. A Re-Pohár bevezetése mellett élményszerűen mutatják be, hogyan kell fenntarthatóan élni, fejlődni, fesztiválozni. A rendezvényen például elektromos kerékpárok segítségével, egy össznépi bringázás keretében kapcsolják majd fel a Tiszán átívelő Belvárosi híd fényeit. A SZIN ideje alatt bárki előállíthat majd zöld energiát, ezáltal egy hatalmas, világító SZIN felirattá változtatva a Tiszán átívelő hidat. A természetközeli hangulatot interaktív vízi installációk és látványelemek segítségével fokozzák majd.

… de még sokszínűbb

A 2016-os SZIN minden eddiginél látványosabb külsőt kap, melynek középpontjában – a rendezvény hagyományainak megfelelően – a környezettudatos életmód, az esemény természetközeli mivoltja áll. A SZINezők gigantikus virágok, növények és állatok társaságában, teljesen egyedi fesztivál-környezetben bulizhatják végig a szegedi nyár utolsó hétvégéjét. És nem csak a látvány sokszínű, de a programok is a pop-rock-elektronikus zenei szcéna mellett idén kialakítanak egy „összművészeti” teret is, ahol a színháztól a jazzig, a világzenétől a blues előadókig szórakoztatják majd a Tisza-parti buli közönségét.

Karácsonyig early bird ár

A fesztivál-bérletek értékesítése már megkezdődött a Ticketportal országos hálózatán, Karácsonyig kedvezményes, 11.990 Ft-os early bird áron.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek