Vízi élmények télen-nyáron – Aquaworld teszt

Estimated read time 4 min read

Egy esős, hideg szombat reggelen az embernek semmihez sincsen kedve, csak feküdni az ágyban a puha és meleg takaró alatt egy forró teát vagy kávét szürcsölgetve film vagy sorozatnézés közben. Mi azonban inkább úgy döntöttük, túllépünk a levertségen, és feldobjuk a napot egy kis szórakozással! Így összepakoltunk és felkerestük a Budapest és Dunakeszi között félúton megtalálható Aquaworld élményfürdőt.

Az Aquaworld-öt autóval nem, de tömegközlekedéssel sajnos elég nehézkes megközelíteni, csupán a 230-as BKV busszal lehetséges, viszont óránként csak egy járat indul (az sem egész nap) a Keleti pályaudvartól. Viszont igénybe vehető az Aquaworld ingyenes buszjárata, amely minden nap 9.30-21:00 között közlekedik Hősök tere – Aquaworld – Hősök tere útvonalon.

A bejárattól számítva bal oldalon található az információs pult, illetve a pénztárak is. A belépő megváltása után fejenként egy műanyag, csuklóra felhelyezhető „órát” kaptunk. Ez a bejutás és azonosítás mellett bankkártyaként is szolgál, mivel ezzel tudunk bent „fizetni”, ha plusz szolgáltatást szeretnénk igénybe venni (pl. szauna, búvárkodás, vízi aerobic stb.). A felmerült plusz költséget a kijáratnál kell kifizetnünk készpénzzel vagy bankkártyával. A bejutás után az órával tudjuk nyitni/zárni a szekrényünket, ami ugyan nem túl nagy, viszont pont elég, hogy ruhánkat, kisebb táskát, esernyőt el tudjuk biztonságosan helyezni. Az átöltözésre zárható kabinok biztosítottak. A ruhacsere után a medencékhez és a csúszdákhoz a női/férfi zuhanyzón-mosdón keresztül lehet átjutni.

Az Aquaworldben nem kell majd attól tartani, hogy esetleg idejekorán elunjuk magunkat, mivel 15 medence és  11 darab, összesen közel 1 km hosszú csúszda várja, hogy mindegyiket kipróbáljuk.

A medencék többsége fedett, fűtött beltérben található, így télen-nyáron látogatható az élményfürdő. Az élménymedencék kellemes, kb. 32-34 C°-osak, így relaxáció is pihenés közben nem szükséges folyton mozgásban lennünk, hogy ne fázzunk a vízben. A pezsgőfürdők magasabb hőfokú termálvize a klasszikus ülőfürdőket idézi, biztosítva az izmaink, végtagjaink és szervezetünk regenerálódását, miközben az időszakosan beinduló masszázsfúvókák masszírozzák végtagjainkat. Hogy a legkisebbek se unatkozzanak az Aquaworldben található egy „gyermeksarok”  gyermekmedencével, csúszdákkal, csobogókkal és száraz játszótérrel. A hullám medence óránként beinduló hullámaival a tengerparton érezhetjük magunkat.

Ha meguntuk a pihenést az élménymedencékben és a jakuzzikban, 11 db különböző hosszúságú csúszda csak arra vár, hogy lecsússzunk rajtuk. Némelyik csúszda egy kis különlegességet tartogat számunkra, amit például csak előre kihelyezett úszógumival vagy „repülő szőnyeggel” lehet kipróbálni. Megemlíteném, hogy szuper ötletnek tartom a kétszemélyes úszógumit, amit barátok, párok vagy családok vehetnek igénybe tetszés szerint. A Tesztvilág kedvence a negyedik emeletről induló „Szivárvány” névre keresztelt csúszda volt, amit egy,- vagy kétszemélyes úszógumival lehetett kipróbálni.

De most inkább beszéljenek helyettem a helyszínen készített képek:

Árak:

2 órás teljes árú belépő: 2990 Ft/fő

2 órás kedvezményes nyugdíjas-diák belépő: 2390 Ft/fő

2 órás kedvezményes gyermek (3-14 év) belépő: 1500 Ft/fő

2 órás kedvezményes gyermek (0-3 év ) belépő: ingyenes

Teljes árú napi jegy: 5690 Ft/fő

Kedvezményes nyugdíjas-diák napi jegy: 4550 Ft/fő

Kedvezményes gyermek (3-14 év) napi jegy: 2840 Ft/fő

Kedvezményes gyermek (0-3 év) napi jegy: ingyenes

Családi belépő – 2 felnőtt és 2 gyermek (14 év alatti) részére: 14 960 Ft

Családi belépő  – 1 felnőtt 2 gyermek (14 év alatti) részére: 9970 Ft

További információk az élményfürdőről és az igénybe vehető szolgáltatásokról az Aquaworld honlapján érhetőek el.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek