SZIN 2015: az ötödik nap

Estimated read time 6 min read

SZIN 2015, SZIN 2015, SZIN 2015

Nem-nem, még mindig nem unjuk, pedig már sajnos az utolsó előtti napon vagyunk túl. Programokból nem szenvedtünk ma sem hiányt, a hangulat még mindig nagyon jó, nézzük tehát mi történt pénteken.

A Nagyszínpadon 16 órától kezdett az Ozone Mama nevű formáció, majd Szabó Balázs Bandája húzta a talpalávalót az időközben megszaporodott közönségnek. Az érzelmekkel túlfűtött népzenei motívumokat tartalmazó zenéjükkel varázslatos hangulatba ringattak mindenkit a Tisza partján. Eközben a Live Arénában a Termimámort követően a Hősök léptek színpadra, akik nagyszerű választás volt a szervezők részéről a Curtis & Majka előtt.

SZIN 2015 Szabó Balázs Bandája
Szabó Balázs Bandája

Őszintén bevallom, hogy én még nem láttam Majkáékat élőben, és meglepett, hogy mennyire profin építik fel a show-t, amivel a közönséget a végsőkig sikerül hergelniük. A nézők totális extázisban énekelték az előadott számokat, csápoltak, tomboltak, a hangulat mindenkit magával ragadott (még a biztonságiakat is). És le a kalappal az összes sátorban lévő embernek (közönség, fellépők, biztonságiak, roadok, technikusok, árusok, sajtósok… stb.), mert hogy legalább 30 fok volt odabent az hótziher, és a pára az abban a pillanatban lecsapódott az emberen, ahogy betette a lábát. A levegőben az oxigénnek talán nyomait lehetett érezni, de mindenképpen kevés volt, úgyhogy ezen körülmények között még egy koncertet is lenyomni (végigbulizni), hááááát… tényleg respect mindenkinek. SZIN 2015, SZIN 2015, SZIN 2015

SZIN 2015 Majka
Majka

A Nagyszínpadon eközben a 30Y játszott, majd őket követte a Magna Cum Laude, akik szintén visszatérő vendégek a SZIN életében, és – mint mindig – most is kitűnő teljesítményt nyújtottak. Időközben a Live Arénában Majkáékat az Intim Torna Illegál váltotta, majd a Bohemian Betyars következett, hajnalban pedig Reyez zárta a sátor programját. SZIN 2015, SZIN 2015, SZIN 2015

SZIN 2015 30Y
30Y

A Mizo színpadon sem volt unalmas az élet, a Dorothy kezdett, majd a Leander Rising lépett a deszkákra, őket pedig a Road követte. Ezután DJ JoeR szettjét megszakítva először a Groovehouse, majd az Ámokfutók is előadott egy-egy félórás show-t. SZIN 2015, SZIN 2015, SZIN 2015

A Wake Up Szeged Party Arénában pedig Nick Warren volt a sztárvendég az Egyesült Királyságból.

A pénteki GALÉRIA itt elérhető.

A SZIN hivatalos sajtóközleménye:

 

Beindult a hétvégi láz a SZIN 5. napján!

Véget ért a SZIN 5. napja, mely a hétvégén bulizó fesztiválozókat is lecsalogatta az Újszegedi Partfürdő területére. Ennek hatására a héten legtöbben ezen a napon látogattak ki a Szegedi Ifjúsági Napokra, így be is indult igazi hétvégi fesztiválhangulat, köszönhetően többek között a Szabó Balázs Bandája, a 30Y, a Hősök, a Majka & Curtis, valamint a Magna Cum Laude óriási sikert arató koncertjének.

Sokan már kora délután kilátogattak a SZIN-re, hogy körbe nézzenek a Civil Faluban, és kipróbálják a fesztivál vidámparkját vagy a Bag Jump-ot, ahol a bátor jelentkezők akár 10 méter magasból ugorhattak egy „óriáspárnára”, kipróbálva ezzel a szabadesés élményét. Délután 3-kor – a Nemzeti Bor Maraton által szervezett – Nagy Fesztivál Borteszt kínált érdekes programot a bor szerelmeseinek, ahol egy hungarikum borsor végigkóstolására és értékelésére volt lehetőség.

SZIN 2015 SZIN_5.nap_1

A koncertek sora délután 4-kor kezdődött, amikor is egyszerre három helyenkezdtek el dübörögni a hangfalak. ALive Arénában a Termimámor zenekar hozta el nekünk a punkos, funkys stílust, a Mizo Színpadon a Dorothy koncertezett, ahol a három csajszi férfiakat megszégyenítő módon zúzta a rockot, a Nagyszínpadon pedig az Ozone Mama csapott a húrok közé. A Nagyszínpad programjában ezt követően a Szabó Balázs Bandája akusztikus dallamokkal szórakoztatta a hőség ellenére kitartóan táncoló fesztiválozókat.

A metál kedvelői a Mizo Színpad felé vették az irányt, ahol a Leander Rising, majd a Road koncertezett, míg a hip-hop bulira éhes közönség a Hősöket hallgathatta végig a Live Arénában. Ugyanitt 8 órától a Majka & Curtis formáció lépett fel, akikről már a mostani, első SZIN-es fellépésükön kiderült, hogy túlnőtték a Live Aréna koncertsátrát. Eközben a Nagyszínpadon már tartott a 30Y koncert, ahol a fiúk felpörgették a közönséget előkészítve a terepet a Magna Cum Laude-nak. Mező Misiék hozták a tőlük megszokott hangulatot, több ezer ember táncolt a Vidéki sansonra és a Pálinka dalra, így könnyedén SZINezték újra a fesztivált.

SZIN 2015 SZIN_5.nap_2

A Live Arénában az Intim Torna Illegál töltötte meg a sátrat, majd a Bohemian Betyars alternatív népzenéire táncolhatták át magukat szombatra a fesztiválozók,végül Reyez zárta a napot és pörgette reggel 4-ig a lemezeket. Mindeközben a Mizo Színpadon Dj JoeR által kevert zenékre buliztunk, a Groovehouse-szal énekeltük a „Hajnal”-t, majd a közönség között sétáló Kozsóval daloltuk a legnagyobb Ámokfutó slágereket.

A Wake Up Szeged Party Arénában egész éjszaka elektronikus zenei ínyencségeket hallgathattunk, 21 órákor Hansol kezdte a mixelést, majd őt Robin, illetve James Cole követte. Fél 1-től Nick Warren pörgette a lemezeket, aki egyenesen Angliából érkezett hozzánk. Fellépett még Jay Lumen és Duff & Shabaam, de a PizzaFutár Silent Discoban is hajnalig tartó bulizásban lehetett részünk.

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek