Július 29-én rajtol az East Fest

Estimated read time 5 min read

Már csak néhányat kell aludni és megkezdődik a negyedik East Fest, amely az elmúlt években a környék legnagyobb és legismertebb zenei rendezvényévé nőtte ki magát, nem is ok nélkül. A mezőtúri fesztiválra rengeteg embert várnak, akinek még nincs bérlete, sokáig már ne halogassa a beszerzését.

A szervezők szerint a 2015-ös évben lesz a legerősebb a felhozatal a zenekarokat tekintve, de az infrastrukturális változások és a különböző akciók/kedvezmények is azt mutatják, hogy szeretnének a fesztiválozók kedvére tenni. Az idei East Fest legnagyobb durranása az a korábban már sokat emlegetett plusz egy nap, aminek köszönhetően a mezőtúri rendezvény belép a négynapos fesztiválok szűk körébe. Az East Fest július 29-én, szerdán veszi kezdetét, és egészen vasárnap hajnalig nem is áll meg a pörgés. A négy nap alatt nem csak az esti bulikról szól majd az élet, napközben az East Fest területén található – ingyenesen használható – strand nyújt felfrissülést, a civil faluban különböző szervezetek várják a fesztiválozókat, napközben pedig folyamatosan zajlanak majd a sportprogramok. Kifejezetten jó hír, hogy az egyébként reggel és este életmentő zsömle+szalámi kombót, vagy a hambi/gyros párost ezúttal legalább dél környékén tartalmasabb ételekre lehet cserélni, ugyanis lesz fesztiválmenü. Akik a folyékony kenyérre pályáznának, azoknak szintén kellemes infókkal szolgálhatunk, háromszáz forintot kérnek fél liter ’Fácánért, a visszaváltható korsókért pedig idén is jár a dicséret, mivel sokkal kulturáltabb képet mutat az East Fest az éjszakai műanyagpohár-rengeteg nélkül. Ha már itt tartunk, sokat dob majd a komfortérzeten az a sok száz négyzetméternyi térkövezés is, minek köszönhetően a menetrendszerinti fesztiválesőzések nem okoznak majd tömeges dagonyázást, és a rock-sátorban szórakozók sem fognak nyakig elsüllyedni, ha esetleg rájönne az időjárásra az ötperc.

East Fest

Néhány jó tanács a leendő fesztiváltársaknak:

–          Aki még nem vett bérletet, az megteheti az Eventim jegyirodán keresztül, vagy Mezőtúron, az Erőd Klubban

–          Aki vonattal érkezik, az 50%-os kedvezményt vehet igénybe

–          Aki nem szereti a tömeget, a fősuli udvarán 1000ft/éjszaka áron, „szellősebben” kempingezhet

–          Lesz bőven hely a sátrazásra a fesztivál területén is, de a jobbakért érdemes időben beállni (a sorba) 29-én, kapunyitás 14 órakor

–          Ha elfogy a készpénzed, kártyával is fizethetsz majd az East Fest területén

–          Ha szeretnél bérletet/napijegyet nyerni, néhány helyen még próbára teheted a szerencsédet, itt, itt és itt is sorsolnak majd a napokban

Nem véletlen az sem, hogy már 12.000-en jelezték a részvételüket az East Fest fb-eseményén, ugyanis számos hazai nagyágyú lép színpadra, méghozzá olyan időrendben, hogy az lehetőleg mindenkinek jó legyen. Szerdán az Intim Torna Illegál és a The Carbonfools alapozzák meg a hangulatot, másnap a Wellhello, a Punnany Massif és a Belga szinte egymást váltják az East Fest Nagyszínpadon, az Arany Fácán Színpadnál pedig az Ossian és az Auróra is tiszteletét teszi, a Music Channel pódiumán többek között Julia Carpenter forralja majd a hangulatot. Visszatérő vendég a Quimby, Kiss Tibiék pénteken zenélnek az East Fest népének, és hosszú évek után a Junkies is ellátogat Mezőtúrra. A hajnal felé közeledve Sub Bass Monsterrel és Chris Lawyerrel is találkozhatunk. Szombaton aztán érvényesül a buli kifulladásig elv, Kowáék, valamint a Tankcsapda és a Depresszió lesz a nagyszínpadon, az Arany Fácánon a Hősök, az AKPH és a Brains hármasa zárja a fesztivált. A Bárány Attilán és Metzker Vikin megfáradt partiarcok pedig pöröghetnek még egy kicsit Dévényi Tibi bácsi retro-buliján.

Már most kijelenthetjük, hogy a magyar könnyűzenei paletta színe-java jelen lesz, közel száz fellépő erősíti az East Fest önmagában is fergeteges hangulatát. Aki még ezek után is azon gondolkodik, hogy megéri-e eljönni, az nézze meg a tavalyi fotókat, lelkesítse fel magát az idei teaser-rel, írjon rá pár barátra, és meg se álljon Mezőtúrig!

Ha még többet szeretnél tudni, kattanj rá az eastfest.hu-ra, vagy a fesztivál hivatalos facebook-oldalára, esetleg erre a cikkre.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek