A Tesztvilág nagy naptej tesztje

Estimated read time 22 min read

Nyáron, a nagy melegben nemcsak nyaralás, strandolás alatt fontos a bőrünk védelme, hanem a magas UV sugárzás miatt napközben sem árt, ha magunknál tartunk egy jó naptejet. Igen ám, de milyet? Olyan nagy a választék, rengeteg márkából válogathatunk, a faktorszámokról nem is beszélve. Ebben szeretnénk most segíteni, és teszteltük a szerintünk legjobb fényvédő termékeket. Bár most sajnos éppen nincs kifejezetten strandidő, azért reméljük idén nyáron még lesz részünk sok-sok napsütésben 🙂

Alacsony védelem

 

SPF10 Naptej teszt

Naptej tesztLush Sesame Suntan Lotion

Telistele van olyan friss összetevőkkel, mint a szezámolaj és a diófalevél-főzet. Ezek az anyagok segítenek növelni a bőr melanintermelését – ami természetes reakció a napsütésre, s ez azt jelenti, hogy ez a krém ténylegesen segíti a barnulást. A fair trade kolumbiai bio kakaóvaj és az aloekivonat nyugtatja és táplálja bőröd, a védelemről pedig a három széles spektrumú fényvédő gondoskodik.

Zsuzsi véleménye:

„Ami először feltűnt ezzel a termékkel kapcsolatban, az a finom szezámmagos illata és a világosbarna, BB krém-szerű állaga. Könnyen kenhető, nagyon hamar beszívódik, nem hagy ragacsos érzést maga után. Csak napozáshoz használtam, mert sajnos nem vízálló. Viszont tényleg észrevehetően segíti a barnulást, egy árnyalattal barnább lett a bőröm csupán fél óra napozás után, mint amikor másik naptejet használtam. Imádtam, főleg az illata miatt.”

Ajánlott fogyasztói ára:  2490 Ft/100g

SPF15 Naptej teszt

Naptej tesztRiemann P20 spray SPF15

A Riemann A/S egy dániai székhelyű vállalat, amely speciális bőrápolási termékek előállítására és a kiváló minőségre helyezi a hangsúlyt. A P20 napozó készítményt úgy fejlesztették ki, hogy a legkiválóbb védelmet biztosítsa mindenki számára. A P20 napfényvédő termékek kimagasló védelmet biztosítanak az UVA és UVB sugarak ellen. Fotostabil formulájának köszönhetően, napi egyszeri használat mellett, akár 10 órán keresztül hatékonyan véd a napsugárzás ellen. A P20 klinikailag bizonyítottan hosszú ideig, akár 80 percig vízálló marad.

Zsuzsi véleménye:

„Az összes tesztelésre kapott termék közül erre voltam a legkíváncsibb, mert olyan dolgokat ígért, amivel napozó termék kapcsán ezelőtt még nem találkoztam. Mivel strandra és tengerpartra azért mentem, hogy kicsit barnuljak, így ilyen körülmények között nem teszteltem. Viszont az egyik napon a 40 fokos kánikulában kint voltam a városban, így kaptam az alkalmon és elővettem a P20 sprayt. Elsőre kicsit kellemetlen, alkoholos illata van, de ez a fújás pillanatában rögtön elillan. A sárgás színű folyadék a figyelmeztetés szerint megfoghatja a ruhát, ez szerencsére nem történt meg, pedig véletlenül jutott egy kevés a felsőmre is. Amit tapasztaltam, hogy nagyon jó izzadságálló, jól bírta az egész napos rohangászást és nem ragadt tőle a bőröm még nap végére sem. A 10 órás hatást ugyan nem teszteltem, viszont tény, hogy a sugárzásnak legjobban kitett vállaim cseppet sem égtek le vagy pirultak meg.”

A dm-ben akciós fogyasztói ára augusztus 26-ig: 5999 Ft/100 ml

 

Naptej tesztClinians Sun naptej SPF 15 Naptej teszt,Naptej teszt

A Clinians egy olasz kozmetikai márka, mely 2000 óta a Mirato cégcsoport tulajdonában van.

A Clinians ötvözi a kozmetikai hagyományokat és az innovációt, termékeit mindazon vásárlóknak kínálja, akiket érdekelnek a legújabb kozmetikai megoldások. Termékei széles skálája elérhető a nők különböző szükségleteihez alkalmazkodva, a speciális illetve a teljes arcápolástól a testápolókon át a napozó szerekig.

Brigi véleménye:

„Ezelőtt még sohasem hallottam a Clinians márkáról, így nagyon kíváncsi voltam a tesztelésre kapott 15-ös faktorszámú naptejre. Az illata miatt rögtön belopta magát a szívembe, mert a gyerekkoromat idézte fel, amikor is anyukám ugyanilyen illatú naptejjel kenegetett félóránként. Szerencsére azóta már eltelt 25 év, és nem szükséges az ilyen gyakori újrakenés, nekem egy órát simán kibírt a bőrömön. Érdekesség, hogy nem tapasztaltam azt az olajos foltot, ami mindig megjelenik, ha valaki bekenve bemegy a vízbe. Valószínűleg a szuper vízállósága miatt.”

Ajánlott fogyasztói ár: 2490 Ft/150 ml

 

Naptej tesztZiaja napozótej minden bőrtípusra SPF15 Naptej teszt,Naptej teszt

A Ziaja termékek a legjobb minőségű, természetes összetevőket tartalmazzák, a legújabb technológia alapján készülnek, allergiatesztjei a gdanski Orvosi Akadémia Bőrgyógyászati Klinikáján (Dermatology Clinic of the Gdansk Medical Academy), egyéb lengyelországi klinikákon és külföldön zajlanak, formuláit nem tesztelik állatokon, megfelelő PH egyensúlyúak.

Ági véleménye:

„A férjemmel épp tengerpartra készültünk, így tökéletes alanyai lettünk a naptej tesztelésnek. Alapvetően elég fehér a bőröm, és a tengerparton is inkább az árnyékban szeretek hűsölni. A Ziaja 15-ös faktorszámú naptejét ennek ellenére csak a nyaralás végén teszteltem, amikor már volt egy kis színem. Nagyon-nagyon megszerettem, mert nagyon gyorsan beszívódik, kellemes az illata. A vízálló tulajdonságát csak kétszer tudtam tesztelni, de az nagyon meggyőző volt. Csak ajánlani tudom, mert az ára is nagyon baráti.”

Ajánlott fogyasztói ára: 1065 Ft/150 ml

 

Közepes védelem

 

SPF20 Naptej teszt,Naptej teszt

Naptej tesztRiemann P20 napvédő SPF20

Az SPF 20 faktorszám közepes védelmet biztosít az UVA és UVB sugarak ellen. A 20-as faktorszámú termék azok számára javasolt, akiknek világos vagy világosbarna tónusú a bőrszín. A P20 napfényvédői nem tartalmaznak parabéneket és parfümöt, 10 órán keresztül biztosítják a védelmet és nagyon erősen vízállóak.

Lajos véleménye:

„Buszvezetőként dolgozom, a turistákat fuvarozom Európán belül, ezért főleg nyáron elengedhetetlenül fontos számomra egy jó minőségű fényvédő. Elég világos a bőröm, sajnos sokszor még az 50-esnek mondott naptejek se nyújtanak kellő védelmet. Éppen ezért nagyon kíváncsi voltam a P20-ra. Meglepődtem, hogy a 10 órás védelmet tényleg biztosítja, és nagyon jó izzadságálló tulajdonsággal is rendelkezik. Egész napos mászkálás közben nagyon fontos, hogy a napfényvédő ne ragadjon, mert az nagyon kellemetlen tud lenni. A P20 mindent megadott, amire szükségem van egy napvédőben. És végre nem pirultam meg a városnézések alatt.”

A dm-ben akciós fogyasztói ára augusztus 26-ig: 5999 Ft/100 ml

 

Naptej tesztClinians napozó spray SPF20

Kiváló minőségű hidratáló napozótej, mely a 20-as faktorszámának köszönhetően a világos bőrszínt is tökéletesen védi. A naptej Oxybenzone tartalmánál fogva elnyeli a káros UVA/UVB sugarakat, így 100%-os biztonságot nyújt a bőr leégése ellen. Vízálló. Dermatológiailag tesztelt és hipoallergén! Kapható a kiemelt gyógyszertárakban és a márka webshopjában.

Zsuzsi véleménye:

„Imádom a spray kiszerelésű naptejeket, igaz ez csak az elmúlt pár évben lett divat. A Clinians 20-as faktorszámú napozó spray-vel sincs ez másként. Egy kézzel is könnyen tudtam használni a kicsi, kézbeillő flakonnak köszönhetően. Könnyű elkenni, hamar beszívódik, az én bőröm nagyon szerette. A vízállóságát szándékosan teszteltem, fürdés után direkt nem kentem magam újra, és kifeküdtem egy kicsit napozni (kb. 10-15 percre). Azt kell mondjam, átment a próbán, egyáltalán nem égtem le. Egy egész napos strandolásnál azért többször kell újrakenni. Én nagyon megszerettem, főleg a praktikus kiszerelésre miatt.”

Ajánlott fogyasztói ára: 2790 Ft/150 ml

 

SPF25

Naptej tesztZiaja napozótej gyermekeknek SPF25

Vízálló napozótej minden bőrtípusra, különösen a világos és nagyon világos bőrűeknek, a napozás első napjaiban. 12 hónapnál idősebb gyermekek számára is ajánlott. Hatékony védelmet nyújt a káros UV-sugárzás ellen. Gátolja a leégést és a bőr idő előtti öregedését. Meghosszabbítja a biztonságos napozás időtartamát. Intenzíven hidratálja a bőrt. Nem irritál.

Brigi véleménye:

„Ezt a terméket nem én teszteltem, hanem a lassan 14 hónapos csöppségem, Lili. Mivel ő még nem tud nyilatkozni, elmondanám, hogy én mit tapasztaltam a Ziaja naptejével kapcsolatban. Illatát semlegesnek mondanám, ami kifejezetten jó pont egy pici gyerekeknek szánt terméknél, mert nagyon érzékeny még a vékony kis bőrük. Nem száradt ki a bőre, és nem okozott irritációt, ami szintén jó pont, mert Lili bőre amúgy sajnos nagyon érzékeny. Vízállóság helyett nálunk inkább „homokállóságra” lenne szükség, mert a strandon inkább a homokozóban játszunk. Fél-egy óránként én újrakentem, biztos ami biztos alapon, de ez főleg az én aggódásomnak tudható be. „

Ajánlott fogyasztói ára: 1275 Ft/150 ml

 

SPF30

Naptej tesztDr. Kelen SunSave családi naptej SPF30

Mama, papa, gyerekek közösen használhatják a bőrbarát összetételű naptejet arcra, testre egyaránt. Aktív E-vitamin tartalma véd a napsugarak szabadgyök képző hatása ellen. Vízálló összetételű, úszáskor, pancsoláskor is védelmet biztosít. Hipoallergén, érzékeny bőrre is ajánlott. Tartósítószert nem tartalmaz. Gyógyszerészek által fejlesztett.

 Ági véleménye:

 „A nyaralást ezzel a naptejjel kezdtem a magasabb faktorszám miatt. A víztaszító hatása kitűnő, ezért vizes bőrön meg se próbáljuk magunkat bekenni vele, mert nem fog összejönni. Tartósságát ennek ellenére közepesnek mondanám, illata kellemes. Örültem, hogy egy magyar naptejet is tesztelhettem.”

Ajánlott fogyasztói ára: 1770 Ft/150 ml

 

Naptej tesztDr. Kelen SunSave sport napspray SPF30

Kifejezetten szabadtéri sportoláshoz (vitorlázás, evezés, úszás, túrázás, hegymászás stb.) kifejlesztett erős fényvédő hatású napspray. Véd a napsugarak UVA, UVB és szabadgyök-képző hatásai ellen, csökkenti a káros bőrelváltozások kialakulásának kockázatát. Fotostabil kémiai-fényvédő anyagokat, ezek hatását kiegészítő E-vitamint tartalmaz. Hipoallergén, érzékeny bőrűek is bátran használhatják. Arcra, testre egyaránt biztonsággal alkalmazható. Tartósítószert, színezőanyagot nem tartalmaz. Gyógyszerészek által fejlesztett termék.

Kornél véleménye:

„Sajnos nagyon érzékeny bőröm van, és ráadásul a hátam tele van anyajegyekkel, így nagyon odafigyelek, milyen naptejet használok.  Mindig minimum 30-as faktorszámú termékkel szoktam kezdeni a szezont, ez idén sem volt másként. Ez a naptej volt az első, amit nem kenni, hanem fújnom kellett és ez jobban bejött nekem. Könnyű felvinni, adagolni, és ha kicsivel többet is használok belőle nem leszek hófehér, mint más naptejektől. Illata elég alkoholos, viszont nagyon hamar beszívódik, és nem ragad. Izzadásálló tulajdonsága elég jó, mint ahogyan a vízállósága is. Az erőteljes alkoholos illata miatt az arcomra nem kentem belőle”

Ajánlott fogyasztói ára: 1690 Ft/150 ml

 

Naptej tesztVichy Idéal Soleil barnulást segítő hidratáló spray SPF30

Nagyon magas fényvédelmet biztosító tápláló, hidratáló és barnulást elősegítő formula egyedülálló, exkluzív csomagolásba zárva. Megerősített védelem a hosszúhullámú UVA-sugarak ellen szabadalmaztatott Mexoryl SX és XL szűrőrendszerének köszönhetően. Segíti a természetes barnulási folyamatot az egységesebb, ragyogóbb napbarnított bőrszínért. Önbarnítót nem tartalmaz. A spray intelligens on/off zárórendszere megakadályozza, hogy a homok vagy a víz a flakonba jusson.
Parabén-mentes, hipoallergén formula. Érzékeny bőrön, bőrgyógyászati felügyelet mellett tesztelt.

Brigi véleménye:

„A Vichy naptejének már a flakonjába rögtön beleszerettem. Olyan elegáns, karcsú és kecses! Az on/off zárófej szintén nagyon ötletes megoldás. Könnyű felvinni a bőrre, hamar beszívódik, az illata is nagyon kellemes. A kicsi kezem miatt az egykezes használattal voltak problémáim, de azért van az embernek férje, hogy többek között a naptej elkenésében is segítsen 🙂 Tartóssága szuper, másfél óránként fújtam csak újra vele magam. Az egyik legjobb naptej, amit valaha használtam.”

Ajánlott fogyasztói ára: 5599 Ft/200 ml

 

Naptej tesztUriage Bariésun arckrém SPF30

A Bariésun a Laboratoires Dermatologiques’d Uriage új, csúcsteljesítményű napvédő termékcsaládja, melyet úgy fejlesztettek ki, hogy garantálja a magas teljesítményt, a maximális biztonságot és a kiváló tolarenciát a legérzékenyebb bőrtípusok számára is, gyerekek és felnőttek részére egyaránt. A Bariésun magas fotostabilitása, kiegyensúlyozott UVA-UVB szűrőrendszere, antioxidáns C + E-vitamin és Aquaspongin® tartalma az Uriage termálvízzel kombinálva csúcsteljesítményű, sejtszintű védelmet nyújt a napsugárzás károsító hatásaival, a napsugárzás hatására keletkező  szabadgyökökkel és kiszáradással szemben.

Zsuzsi véleménye:

„Strandoláskor nekem mindig is problémát okozott, hogy a zsíros, problémás arcbőrömet mivel védjem a nap káros hatásaitól. A testre való naptejektől mindig pattanásos lettem, a napközben használt fényvédős nappali arckrémem pedig a vízben rögtön belefolyt a szemembe. Nagyon kíváncsi voltam az Uriage 30-as védőfaktorral ellátott olajmentes és vízálló arckrémjére. Az illata nagyon kellemes, csöppet sem irritáló. Kevés kell belőle, és viszonylag könnyű eldolgozni. Minimálisan csillog utána a bőröm, de nem vészes. A vízállósága szuper, végre úszhattam rendesen, anélkül hogy egy arckrém elvakítson a vízben. Mostanában már nappali fényvédőnek is ezt használom a BB krémem alá.”

Ajánlott fogyasztói ára: 3690 Ft/50 ml

 

Naptej tesztBioderma Photoderm parabénmentes fényvédő spray SPF30

Magas fényvédelemmel rendelkező spray, amely biológiailag aktív összetevőinek köszönhetően elősegíti a természetes barnulás folyamatát. Optimális bőrvédelmet garantál a káros UVA / UVB sugarak ellen, fokozza, növeli és tartósan meghosszabbítja a természetes barnaságot. A szabadalmaztatott Cellular Bioprotection ® komplex a bőr aktív természetes védekező képességét erősíti, csökkenti a káros UVA/UVB sugarak okozta sejtkárosodás kockázatát, és küzd a bőr nap okozta idő előtti öregedése ellen.

Kornél véleménye:

„Ezt a naptejet sajnos csak két napig tudtam tesztelni, mert az utolsó pillanatban kaptam meg, és már nem igen maradt idő rá, és az időjárás sem volt éppen nyárias. Alternatív megoldásként a karomat kentem be vele, és mivel egész nap a városban rohangáltam, megnéztem így mennyire hatásos. Ez is spray kialakítású, így könnyű volt felvinni. Illata számomra furcsa, de a megkérdezettek szerint kellemes. Nem ragadt, szerencsére még nap végére sem, és a fényvédelmet is rendesen ellátta. Nagyon szívesen kipróbálom majd rendes körülmények között is.”

Ajánlott fogyasztói ára: 5844 Ft/200 ml

 

Magas fényvédelem

 

SPF50

Naptej tesztUriage Bariésun illatmentes spray SPF50+

Bariésun fényvédő spray SPF50+ faktorral, illatanyag nélkül. Testre és arcra. Azonnal beszívódik, nem ragad. Ajánlott pigmentfoltok és a gyógyszerek által kiváltott fényérzékenység ellen. Véd a napsugárzás okozta idő előtti bőröregedés és hosszú távú sejtkárosodással szemben.

Alexa véleménye:

„A fehér bőrűek számára a strandolás vagy napozás felér egy tortúrával, hiszen a nyári melegben nincs is jobb a hűs a vízben csobbanni, de sokszor már előre arra a fájdalomra gondolok, amit a napégés szokott okozni. Elég sokféle terméket kipróbáltam már az évek során, hogy védjem a bőröm, de eddig elég vegyes tapasztalataim voltak. Ebben a fényvédő spray-ben leginkább a fújós kiszerelését szerettem. Sokkal könnyebben tudtam használni, mint a tubusos krémeket úgy általában. Az állaga egyszerűen tökéletes, elég sűrű ahhoz, hogy könnyen kenhető legyen, mégsem hagy olajos érzést a bőrön, sőt enyhén „csillogós” lesz tőle. Nálam az illatmentes verzió járt, ezt picit sajnáltam, mert valamiért nagyon szeretem a naptejek és krémek illatát. A gyártó honlapja szerint ezeket a termékeket nemcsak érzékeny bőrűek használhatják, hanem akár sebek vagy hegek védelmére is alkalmazhatjuk. A frissen tetovált lábfejemnek ez éppen jól jött, mivel tartós napsugárzásnak nem lenne szabad még kitenni. Mindenestre bármerre jártam, a bőröm ugyanolyan fehér maradt és a nem kellett a napégés okozta károkat elszenvednie. Kiváló termék, ha egyszer elfogy, akkor biztos áttérek az illatosított verzióra.”

Ajánlott fogyasztói ára: 5490 Ft/200 ml

 

Naptej tesztZiaja napozó antioxidáns arckrém C-vitaminnal SPF50+

Kifejezetten a nap káros sugarainak kitett arcbőr védelmére kifejlesztett napozó készítmény nagyon magas UVA+UVB védelemmel. Megelőzi a bőr idő előtti öregedését. C-vitamin és antioxidáns tartalma táplálja a bőrt. Nem okoz irritációt.

Kornél véleménye:

„A napozós arckrémekre engem a menyasszonyom szoktatott rá, azelőtt simán az arcomra is használtam az egyébként testre való naptejeket. Az arcom egyébként elég érzékeny, és tele van anyajeggyel. A Ziaja arckrémje viszonylag sűrű, kicsit nehéz eldolgozni, az illata engem a hintőporra emlékeztet. A védelmi funkcióját elég jól ellátja, az utóbbi egész napos strandolás során csak egyszer kellett újrakenni az arcom. Egyetlen egy hátránya van, hogy sajnos nem vízálló.”

Ajánlott fogyasztói ára: 1645 Ft/50 ml

 

Naptej tesztLa Roche-Posay Anthelios XL napvédőkrém arcra SPF50+  

Nagyon magas és széles skálájú UVA/UVB védelem. Optimális, megerősített SPF 50+ védelem  (az EU ajánlásnál szigorúbb feltételeknek megfelel) az UVA sugarakkal szemben, köszönhetően az új szűrőrendszernek ami Mexoryl® SX és XL fényszűrőket, valamint természetes sejtvédő Senna Alata kivonatot tartalmaz. Egy új, biztonságos, bőrgyógyászatilag tesztelt formula: illatanyagmentes, parabén-mentes, minimális kémiai szűrő-tartalom, nem komedogén.

Alexa véleménye:

„Amit elsőre észrevettem, hogy ettől a krémtől, mintha „matt” lenne a bőröm. Aztán, ahogy elolvastam a leírást, kiderült, hogy nem véletlen, a termék egyik fő tulajdonsága a mattító hatás. Éppen ezért ezt a krémet inkább zsírosabb bőrűek számára ajánlanám. Az én bőröm kifejezetten száraz, ezért annyira nem szerette ezt a terméket. Viszont kipróbáltattam egy barátnőmmel, akinek inkább zsíros a bőre és valóban rögtön beszívódott, nem hagyott nyomot és ő még a mattító hatásnak is nagyon örült. A termék elég extrém módon vízálló, szóval fürdéshez is tökéletes választás.”

Ajánlott fogyasztói ára: 4899 Ft/50 ml

 

Napozás utáni testápolók

 

Napozás után nagyon fontos bőrünk megfelelő hidratálása, erre van is három szuper javaslatunk.

Naptej tesztEstrea aloe vera napozás és szoláriumozás utáni nyugtató zselé

Az Estrea napozás és szolárium utáni gél Aloe vera és panthenol tartalma révén hűsíti, frissíti és nyugtatja a bőrt. Használata után a bőr érezhetően puhább, selymes tapintású lesz, segít megőrizni a bőr barnaságát. Parabén-mentes.

Kornél véleménye:

„Ez egy nagyon jó cucc. Idén a legelső strandoláskor sajnos kicsit megpirultam, és kaptam ebből a napozás utáni nyugtató zseléből, bár ezeket a dumákat mindig is jó kis marketing szövegnek gondoltam. De ez a zselé tényleg hatásos! Kiválóan hűsíti és nyugtatja a nap által megkapott területeket és hamar beszívódik. A színe és az állaga elég bizarr, de a lényeg, hogy működik és használ.”

Ajánlott fogyasztói ára: 899 Ft/250 ml

 

Naptej tesztLa Roche-Posay Posthelios napozás utáni testápoló

Napozás utáni ápoló krém, lipidpótló hatóanyagokban gazdag (10 %). Parabén-mentes. Nikkel tesztelt : A nikkel tartalma garantáltan alacsonyabb az allergiás reakciót kiváltható küszöbértéknél.

Zsuzsi véleménye:

„Bármilyen kiváló minőségű naptejet használok, egy napozós vagy strandolós nap után az egész testem egy kiadós hidratálásra szorul. Megégni és pirulni szerencsére csak nagyon ritkán szoktam, főleg mert nagyon odafigyelek a rendszeres újrakenésre, amikor napon tartózkodom. A bőröm viszont ennek ellenére rettenetesen kiszárad. A La Roche-Posay lipidpótló testápolóját mintha pont nekem találták volna ki. Pumpás adagolójának köszönhetően nem vész kárba egy csepp sem, ultrakönnyű formulájának hála nagyon hamar beszívódik, és a hidratálása valami elképesztő. Illata visszafogott, így nem zavaró akkor sem, ha az egész testemet bekenem vele.”

Ajánlott fogyasztói ára: 5899 Ft/400 ml

 

Naptej tesztZiaja napozás utáni bőrápoló gél

Nyugtatja a napozás és szoláriumozás okozta bőrirritációt. Csökkenti a nap okozta kellemetlen égető érzést. Védi és nyugtatja a felhám réteget. Az irritált bőrnek azonnali megkönnyebbülést ad.

Ági véleménye:

„Hiába nem vagyok az a napozós típus, egy egész napos strandolás után olyan száraz lesz a bőröm, mint egy sivatag. Ilyenkor a sima testápolók sajnos hatástalanok szoktak lenni, mindenképpen egy jó napozás utáni ápoló termékhez szoktam nyúlni. A Ziaja bőrápoló gél amellett, hogy remekül hűsítette a felhevült, megviselt bőrömet szuperül hidratálta is. Csupán kétszer kentem be vele magam, és másnap már olyan puha és sima volt a bőröm, mintha nem is lettem volna egész előző nap a strandon.”

Ajánlott fogyasztói ára: 785 Ft/200 ml

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek