Itt már minden az elektromosságról szól? Airboard a tesztvilágnál

Estimated read time 4 min read

Valaki megkérdezte a napokban, hogy mi már annyira zöldek vagyunk, hogy csak az elektromos járműveket teszteljük?

A válaszunk nem, de nagyon örülünk annak, ha egy újdonság környezetkímélően működik.

Airboard

airboardoutdr3

Mi is az az Airboard? Valójában ez egy két keréken gördülő deszka, aminek a használatában két giroszkóp segít minket. Ezeknek a giroszkópoknak a feladata, hogy egyensúlyban tudjunk maradni a „deszkán”. Az Airboard teste két külön darabból áll, aminek ellenmozgása váltja ki a kanyarodást, míg együttes előre- vagy hátradőlése az egyenes haladást. Teljesen egyszerű és egyértemű.

 

Tesztvilág Airboard (1)

 

 

airboardoutdr5De minek találták ezt ki? Szerintünk ez a lusta ember járműve is lehet, de a sportos életvitelt kedvelő fiatalok is előszeretettel használják. Az Airboard egy feltöltés után akár 12 km megtételére is alkalmas. Amikor  merülni kezd, akkor deszka közepén lévő ‘elem’ ikon pirosan kezd világítani. Ekkor már célszerű a töltőre rakni, nehogy a giroszkóp kikapcsoljon. A töltés nem egészen egy órát vesz igénybe, ami igen gyorsnak mondható. A készülék teljesen egyszerű felépítésű. Nincsenek rajta felesleges dolgok amik letörhetnek vagy beakadhatnak valahová. Sőt olyannyira letisztult, hogy még reklámfelirat sincs rajta.

Tesztvilág Airboard (3) A súlya 10 kg, amit én egy kézzel is könnyen vittem, de azért jobb a saját hordozó táskájában szállítani. A kerekek tömörek, így nem kell sokat gondolkodni, hogy célszerű nagyon jó minőségű úton használni. Persze aki szereti a kihívásokat az ne is ezt, hanem a terepest vegye meg, mert annak a „vezetési” élménye teljesen más. De most nem terepezünk, mert első alkalommal elég megtanulni felállni az Airboard hátára. Amikor már jól megy a fel,-és leszállás akkor már próbálgathatunk előre is menni lassan odafigyelve.

 

 

 

Tényleg oda kell figyelni!

Az út egyenetlenségeire, a sebességünkre és persze a környezetre, ha hirtelen le kellene ugranunk.

Nekem is – aki már közlekedett többféle giroszkópos járművel – kellett kb. 10-20  perc mire már biztonságosan mertem gurulni előre és hátra is.airboardoutdr2 Nem teljes sebességgel, mert hihetetlenül rá kell érezni az irányításra. Az Airbord a lábfejünk előre, vagy hátra döntését azonnal érzékeli és annak megfelelően elindul vagy azonnal helyben megfordul. Fel kell készülni ezekre a helyzetekre, mert bármilyen kicsinek is tűnik, esni azért nagyot lehet vele. Az ember úgy esik, mint amikor a jégen kimegy alólunk a talaj és a lábunkat az égnek dobva esünk egy nagy „seggest”. A sebessége 10 km/h körül mozog. Ezt nem tudom pontosan, mert nincs rajta kilométer számláló.  Amikor úgy döntünk, hogy mára elég a jóból, akkor nemes egyszerűséggel beletesszük a zsákjába és felülünk a villamosra.

 

 

hordtáska

Az Airboard nekünk élmény volt és vidámság. Egyszerűség és praktikum.

Tesztvilág Airboard (2)

Az Airboard egy igazán jó hétvégi szórakozás lehet, de akár a villamosig, vagy a metróig is el lehet vele gurulni. Nekünk tetszett, és szerintünk sok gyakorlás után még jobban ráéreznénk az airbordozás ízére. A videóban látszik, hogy a gyakorlás meghozza a sikert és az élvezetet, hogy mi legyünk a tér királyai.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek