Faith in Nature samponokat teszteltünk

Estimated read time 3 min read

A Faith in Nature termékcsaláddal pár hónappal ezelőtt ismerkedtem meg, akkor egy arckrémet és bőrradírt teszteltem, és nagyon a szívemhez nőttek a termékek. Viszont nemrégiben érkeztek hozzám samponok is, most erről szeretném a tapasztalataimat megosztani.

A Faith in Nature samponok mindegyike kiváló minőségű illóolajokat és növényi kivonatokat tartalmaz, melyek alaposan megtisztítják a haját, a kiegészítésként használt kondicionálók pedig lágyan bevonják és könnyen kezelhetővé teszik a hajszálakat. A termékpalettán mindenféle hajtípusra található sampon és balzsam is, sőt hajszínünkre is megtalálhatjuk a legtökéletesebb sampont. Például a barna illetve fekete hajúak számára ideális választás lehet a luxus organikus kakaó, míg a szőkék és világos hajúak számára a ginkgo biloba javasolt.

A Faith in Nature samponok és kondícionálók nem tartalmaznak parabéneket, SLES-t, mesterséges színezőanyagokat és parfümöt.

Rozmaringos és aloe verás sampon

Faith in nature samponok_TesztvilágKét termék, különböző hajtípusra valók, mégis mind a kettő bevált nekem tesztelés szempontjából. Ez hogyan lehetséges? Az aloe vera sampont főleg normál vagy száraz hajra javasolja a forgalmazó, mégis az én zsírosodásra hajlamos hajamra is tökéletes választásnak bizonyult. Az ellenőrzött biogazdálkodásból származó aloe vera hatékonyan hidratálja a fejbőrt, erősíti a hajat és antibakteriális hatással rendelkezik. És van egy pozitív tulajdonsága, az aloe vera segít a faggyútermelés szabályozásában, vagyis az addig esetleg zsírosnak mondott haj, nem lesz túl zsíros. Bevallom első hallásra kicsit kételkedtem ebben, de bevált. Négy napig már simán bírom hajmosás nélkül, azelőtt pedig örültem ha két napig kinézett a frizurám valahogy. A rozmaringos sampont is kedvelem, ez a fajta ami egyébként elsősorban ajánlott a zsíros hajúak számára. A Faith in Nature rozmaring sampon hatékonyan ápolja a fejbőrt és segít megszüntetni az enyhébb korpásodás tüneteit illóolaja antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása révén, továbbá javítja a fejbőr vérkeringését is.

Mindkét terméknek egyébként nagyon finom, gyógynövényes illata van, érződik, hogy nincs bennük hozzáadott illatanyag. Habzásukat közepesnek mondanám, de ettől függetlenül nem kell belőlük egy hajmosáshoz irdatlan mennyiség. Középhosszú hajam van, heti kétszer mosom és egy 250 ml-es flakon kb. másfél-két hónap alatt fogy el.

Nemrég óta dobták a piacra a teljesen illatmentes sampont és kondicionálót, ami az arra érzékenyek számára kitűnő választás lehet.

Ajánlott fogyasztói ár (sampon és balzsam is): 1350 Ft/250 ml, az illatmentes 1950 Ft/400 ml

Rendelés és további információk a márkával és termékekkel kapcsolatban a www.termeszetes.com oldalon érhetőek el.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek