Újabb kiszabadulós játékot teszteltünk – terítéken a Parapark

Estimated read time 4 min read

Nagyon megtetszett nekünk a múltkori TRAP kiszabadulós játék, bár sajnos a két fős csapatunknak nem sikerült kiszabadulnia a megadott idő belül. Most úgy gondoltuk, erősítünk és hárman vágtunk neki több-kevesebb sikerrel a Parapark Tetthely ’95 névre keresztelt pályájának…

Parapark_01_TesztvilágA budapesti Gondozókert egyre népszerűbb romkocsma, de azt kevesen tudják, hogy az elhagyott ház alatt különös szuterén rejtőzik. Egy hely, amely sokakat rabul ejt. De nem a szó átvitt értelmében.

Ahhoz, hogy kijussatok a ParaParkból, csapatmunka kell: így minimum 2, maximum 5 fős csapatokban játszhattok. A szabályok egyszerűek: Ti bementek, a pince pedig magába zár Benneteket. A falakon visszaszámláló szerkezet mutatja, mennyi időtök maradt még. Ördöglakatokon, fejtörőkön, rejtett tárgyak felkutatásán keresztül vezet az út kifelé. A szoba minden sarka, minden tárgya egy-egy újabb rejtvény. Találjátok ki, hogy kitaláljatok.

Pályáinkon minimum 2, maximum 5 fős csapatok tehetik próbára magukat. A kijutáshoz ugyanis minden esetben csapatmunka, többféle készség összehangolt működése kell, így egyetlen játékos még érett tudathasadással sem számíthat sikerélményre, míg 5-nál többen egyszerűen nem férnek el a ParaPark bugyraiban.

Olyan fény- és hanghatásoktól, vérfagyasztó dramaturgiai fordulatoktól azonban nem kell tartani, amelyek miatt, mondjuk, egy filmben ki kellene tenni azt a bizonyos piros karikát.

Gyurkovics Attila, az ötletgazda nyitotta meg a Parapark első pályáját 2011 nyarán, és azóta hihetetlen népszerűségnek örvend a játék. Budapesten kívül még Győrön, Pécsett és Szegeden  próbálhatják meg a csapatok tesztelni ügyességüket és logikájukat. De ötletes pályáik  többek között Spanyolországban, Németországban, Svájcban és már Ausztráliában (!) is megtalálhatóak.

Összesen 6 játékkoncepció közül válogathatnak a csapatok, természetesen más fejtörőkkel, más helyszínen és különböző nehézségi fokozatokkal.

Parapark_TesztvilágMi a Tetthely ’95 pályát választottuk. A nevéből is adódóan egy brutális bűntény helyszínén kell kitalálni, hogy mi történhetett, ki a tettes és ki az áldozat.

60 perc állt kicsiny 3 fős csapatunk rendelkezésére, viszont sajnos csak ketten tudtuk elkezdeni a játékot, a harmadik emberünk csak az utolsó 20 percre esett be, kiszabadulni sajnos megint nem sikerült, pedig nagyon-nagyon közel jártunk hozzá…A fejtörők ötletesek, akinek már van némi rutinja (járt már egy-két kiszabadulós pályán) hamar rájöhet a megoldásokra. A kettek erejével ugyan eljutottunk viszonylag hamar az utolsó szobáig, ám ott már olyan sok lett volna a tennivaló és a megoldandó rejtvény, hogy sajnos ez már kifogott rajtunk. Segítséget ugyan kaptunk kintről walkie talkie segítségével, de vigyázat! Sokszor ami elsőre segítségnek tűnhet, inkább összezavarja az embert…Mindenesetre jó szórakozás volt, nagyon kíváncsiak vagyunk a többi helyszínre is, így biztos vissza fogunk még térni! 🙂

A cikk elkészítéséért köszönetet szeretnénk mondani a Parapark csapatának!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek