OG Crystal Clean tisztítószer család

Estimated read time 6 min read

Mint minden háztartásban, nálunk is sok tisztítószer fogy el  nap mint, nap. A kínálat egyre nagyobb. Mindenki ízlésének és pénztárcájának megfelelően tud választani a márkák közül. Abban is biztos vagyok, hogy mint nekem is, más háziasszonynak is meg van a maga jól bevált öblítője, padlóápolója, mosogatószere.

Így nekem is van, ami az évek alatt elnyerte a tetszésem. Bevallom, a jól bevált termékektől, illatoktól nehezen szabadulok meg, de szívesen próbálok ki új termékeket.  Van, hogy rögtön elcsábulok és lecserélem a régit, de sokszor a bevált mellett maradok.

Most lehetőséget kaptam az OG CRYSTAL CLEAN termék család tesztelésére. Ami igazán felkeltette az érdeklődésemet az a biológiailag 96%- ban  lebomló  környezetbarát tisztítószer. A Tesztvilág olvasói már tudják, hogy számunkra nagyon fontos a környezetvédelem.

OG Crystal Clear, Tesztvilag (3)

Tetszetős céglogós vászontáskában kaptam meg a kis csomagot, mely 7 db különböző terméket tartalmazott. A csomagolás egyszerű fehér flakon.

OG Crystal Clear, Tesztvilag (8)Kíváncsiságomnak eleget téve  neki láttam takarítani. Az ismerőseim, a  szomszédok tudják rólam, hogy mániákus ablakpucolós  vagyok. Így elsőként az ablaktisztítóval  kezdtem.

Fél literes szórófejes kiszerelés. Enyhe illatú és meglepően nagy hatékonysággal bír. Kellemes meglepetés ért. Ezen felbuzdulva neki estem az üvegasztalunknak is. Csík mentesen tisztított a legnagyobb meglepetésemre. Hisz nincsis annál csúnyább, amikor egy nappaliban lévő üvegasztal maszatos.

Nagyszerű! Jöhet a tükör! Hát az annyira nem jött be, igaz nem is arra való. Egy próbát megért!

OG Crystal Clear, Tesztvilag (4)Következő állomás a fürdőszoba.  Itt aztán van mit takarítani!  Csempe, csaptelepek, zuhany, szappanadagolók, krómozott felületek. Jöhet a Szanitertisztító. Itt is a 0,5 l szórófejes kiszerelést választotta a gyártó.

Kicsit erősebb az illata mint az ablaktisztítóé , de az elhasznált mennyiség miatt lehetett érzékszervi tévedés is. Mindent lefújtam a felrázott flakonból. Mire végeztem a fújással, kezdhettem a törlést. Fantasztikus! A csaptelepek, és a zuhanyrózsa  csak úgy ragyogott! Olyan volt mint új korában.  A kád és a kézmosó is csillogott villogott.

OG Crystal Clear, Tesztvilag (7)Na és mi újság a járólap fugáival? Gondolom ez nem csak nekem okoz problémát! Erre való az Általános tisztítószer. A fél literes szórófejes flakon kicsit szúrósabb, de nem irritáló anyaggal van töltve.

Elképedve láttam a nem várt eredményt!  Ugye nem kell ecsetelni az átlag járólap fugáinak súrolását, főleg ha  még van is egy kis mélyedés is azokon a fránya járólapokon.  No és ezt tetézi a mi kis házi kedvencünk Figi, (bison havaneise kutyus)  akinek kijárása van a teraszra. Mint a többi tisztítószert ezt is fel kell rázni , majd jöhet a fújás. Én vártam 4-5 percet, majd  jöhetett a felmosás. Száradás után gyönyörű  lett a terasz. OG Crystal Clear, Tesztvilag (1)Ennek örömére , no meg a hétvégének köszönhetően nekilátott  Zoli grillezni. Most nem a faszenessel sütkérezett  a  szomszédaink nagy örömére . Szerencsére elektromos grillünk is van, így csak az illat zavarhatta Őket , és nem a füst. Míg Zoli  sütötte a húsokat és a zöldségeket az erkélyen, addig én tisztítottam a padlót. Bármilyen meglepő nem mással, mint a padlótisztító koncentrátummal. 1 literes, sportkupakos kiszerelés. Ezt is fel kell rázni használat előtt. Amit hiányoltam az, hogy nincs feltüntetve az adagolás. Így kénytelen voltam, a másik padlóápoló kupakját használni mércének, és a mennyiséget is a megszokott módon adagolni. Egyébként szép ápolt külsőt kapott a padlónk, jó illattal.

 

 

A sok házimunka jutalmaként jöhetett egy kis pihenés. Elkészültek a finom falatok. A nagy kajálás után jöhetett a minden háziasszony kedvence a mosogatás. A grillrácsok- lapok igazi kihívás! Már akinek! Nekünk nem, mert kaptunk  zsíroldót is.

OG Crystal Clear, Tesztvilag (6)Ezt is fel kell rázni, majd be kell fújni a tisztítandó felületet. Várni 2-3 percet, majd  jó alaposan elmosogatni, elöblíteni. A zsíroldót kipróbáltam a sütőnkön is. Szép tiszta lett. Ami ebben a zsíroldóban hatalmas nagy áttörésnaz az, hogy nem kell hozzá gumikesztyűt használni! Nagyon fontos ez azoknak akik  elfelejtenek kesztyűt húzni, és ezzel égési sérüléseket szereznek maguknak.  Gyakran előfordult ez már velem is.  Bár nekem van egy titkos fegyverem, ami gyors és olcsó, és amit semmi pénzért nem cserélnék le! Ez viszont az én titkom marad!  Ez egy olyan titok, ami szülőről gyerekre száll. Viszont ez a csodafegyver nem kisebbíti az OG CRYSTAL zsíroldó erejét.

OG Crystal Clear, Tesztvilag (9)Apropó mosogatás! Hát azért egy grill parti után van még más mosogatnivaló is.  Van aki szárít, van aki törölget. Én az utóbbihoz tartozom. Igaz néhányszor már előfordult, hogy az edényszárítón  maradtak a poharak. Rend a lelke mindennek! Itt az edény és pohármosó, ami  0,5 l sportkupakos kiszerelésű. Tényleg cseppmentesen szárad, mint ahogy a flakonon írják.

Most már csak egy termék van hátra az OG CRYSTAL CLEAN tárházában. Az pedig nem más mint a toalett olaj és illatosító.Ez is 0,5 l szórófejes kiszerelésű termék.  Nagyon kellemes  intenzív illata van.   Még  másnap is lehet érezni. Ez az a termék amely rögtön meggyőzött. A régi mehet, le lett cserélve!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek