Japán bisztróban jártunk

Estimated read time 4 min read

Magyarországon elsőként nyitotta meg kapuit 2014. szeptember elején a Kanpai Izakaya japán bisztró. Az üzlet tulajdonosi hátterét a Fuji étterem adja, amely az első volt a japán stílusú vendéglátó helyek nyitása kapcsán. Gondoltunk hát egyet, és betértünk egy ebéd erejéig…

Izakaya_Tesztvilag_04A kanpai japánul annyit tesz „egészségedre”, az izakaya szó pedig egy olyan helyre utal, ami a söröző, étterem, bisztró keverékéből alakult ki Japánban, és lett nagyon kedvelt szabadidő és szórakozó hely. „Próbáltuk úgy kialakítani a helyet és a kínálatot is, hogy az mind japán mind európai szemnek és szájnak tetszetős és élvezetes legyen. Hangulatát tekintve barátságos, lendületes, életvidám japános motívumokkal és dekorációkkal kiegészítve próbáljuk meg elhozni kishazánkba a japán söröző-bisztró érzését. Különös hangsúlyt fektettünk a tradicionális japán snack ételekre , és a japán Shochu rövid alkoholokra, szakékra, sörökre és koktélokra” – meséli nekünk Major Balázs, a Fuji és a Kanpai ügyvezető igazgatója.

 

Természetesen a sushi és a sashimi is megtalálható látványkonyhai elemként az Izakayaban. Az étterem már 11.00 kor megnyitja kapuit és délben többféle gyors és kedvező árú ebéd menükkel várja vendégeit. Az éjféli zárásnak köszönhetően ideális hely azok számára is, akik munka után szeretnek beülni egy jó csapolt sörre vagy egy könnyed japán koktélra . Az „a la carte” kínálat meglehetősen széles és rengeteg tengeri , vegetáriánus, és egyéb snack finomságokkal várnak minden betérő éhes vendéget.

Izakaya_Tesztvilag_05

Mit rendeljünk?

Miso leves és hosomaki sanbon sushi válogatás
Miso leves és hosomaki sanbon sushi válogatás

 

Az igen széles választék miatt nehéz volt a döntés, de kérésre a pincérek szívesen ajánlanak is. Mi most ezzel a lehetőséggel nem éltünk, így az én választásom egy miso levesre (490 Ft) és egy hosomaki sanbon (3900 Ft) névre keresztelt sushi válogatásra esett. Kollégám pedig egy rántott rák tálat kért curry öntettel (2900 Ft). A pincérek udvariasak és kedvesek voltak, és 20-25 perc várakozás után kihozták az ételeket. Ami nekem picit furcsa volt, hogy én egyszerre kaptam meg az előételként funkcionáló miso levest és a maki sushi tálamat. Mint később megtudtam ez azért történt így, mert a japánok a levesre nem külön fogásként tekintenek, és mindig a főétellel vagy a sushival egy időben fogyasztják. Ettől eltekintve az ételre egyáltalán nem lehetett panaszunk: tökéletes tálalás, a sushiból nem spórolták ki a tölteléket, kollégámnak is ízlett a rántott rák, amely kellően átsült, mégis puha és omlós maradt. A curry nem volt túl csípős, kellemesen harmonizált az ételben.

 

Rántott rák curry öntettel
Rántott rák curry öntettel

 

Mikor és miért térjünk be?

Hétvégére érdemes asztalt foglalni, mert teltház szokott lenni, hétköznap ha úgy gondoljuk, bármikor betérhetünk, nagy valószínűséggel lesz szabad asztal. Akár éhesek vagyunk, vagy csak egy hamisítatlan japán sörre, koktélra vágyunk biztosak lehetünk abban, hogy a Szent István körút 17-es szám alatt található barátságos, hangulatos Kanpai Izakayában nem fogunk csalódni.

További információkért és asztalfoglaláshoz látogassunk el a http://www.kanpaiizakaya.hu/ honlapra.

A Tesztvilág ezzel kereskedik

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek