Head&Shoulders a középpontban

Estimated read time 9 min read

Csodálatos vidám napot kívánok mindenkinek, akinek van haja és akinek nincs! Félre a tréfával mert egy több, mint kéthetes használat tapasztalatait osztjuk meg a virtuális tesztvilágunkban.

 

Elég csak elmenni egy drogériába és megnézni a samponok hajkondicionálók választékát. Ezernyi színes  jó PR szakértelemmel és jobbnál jobb marketing fogásokkal megtűzdelt termékeket találhatunk.

Mi az ami mellett döntünk? A csomagolás színvilága? Az árak, vagy csak egyszerűen lekapunk valamit a polcról?

Ki tudja ezt eldönteni? Mi használatra a Head&Shoulders termékeit vittük haza. Azt gondoltuk a név kötelez, de ki tudja? Lehet egy cseppet sem különb a legolcsóbb „gagyitól”. Mindenesetre a Head&Shoulders termék csomagolása azért messze sokkal szebb és igényesebb az olcsóbb kategóriától.

Head&Shoulders

Azért nem egy megfizethetetlen ár ez sem, mert kb 700 Ft körül már megvehető. Az olcsóbb termékek, amiknek szinte nevük sincs azok nem 200 ml űrtartalmúak, hanem most kapaszkodjunk meg! Akár 1 literes is lehet 200-250 Ft-ért. Kinek mi tetszik, de ha utánaszámolunk azért 200 Ft-ból leszámoljuk az adókat a flakont és a kupak árát, akkor nem sok marad a sampon előállítására.

Head&Shoulders

Szerintem ez mehet a minőség rovására. De ne ítélkezzek előre, amíg nem próbáltam. Két hétig használtuk a Head&Shoulders  sampont és tonikot. Ígéretes hatalmas dolgokat írni nem tudok. Amit olvastam a leírásban az úgy is van. Tény , hogy a fej korpásodása szembetűnően csökken és a haj illatos és selymes lesz. Nagyon menő lesz a hajad ha alaposan hajat mosol. Sajnálom, hogy amikor annak idején szórakozni jártunk és kerestük a lányok társaságát még nem volt kapható ehhez hasonló minőségi sampon és tonik. Biztos olyanok lettek volna a fiúk, mint egy ipari mágnes amire tapadnak a negatív töltések. Mára mindenütt megvehetjük és használhatjuk örömünkre.

Head&Shoulders

Head&Shoulders

Sokat gondolkodtam mi is lehet a pozitívum, vagy a negatívum ezekkel a termékekkel kapcsolatban. Egy biztos, hogy állandóan lelöktem a fürdőkád széléről mert mindig  oda pakoltam. Ezért nekem egy kicsit tömzsibb flakon jobban tetszett volna. Ami még érdekesség képen elmondható, hogy brutál jó a gyerek buborékfújó játékába. Olyan színes és olyan jó buborékokat lehet fújni a Head&Shoulders samponnal, hogy még a szomszéd gyerekek is csodájára jártak. A sampon azt tudja, amit kell. Elsősorban a hajmosásra tökéletes. És az ára is jónak mondható a mögötte lévő tudás szerint. Mert én azért bevallom maradok inkább az ismert neves márkák mellett, mint az olcsó „családi” nagy flakonos turbó samponoknál.

Te tudod hogyan kell alaposan hajat mosni? Mi elmondjuk Neked!

Alapos és gondoskodó hajmosás 10 lépésben

Head&Shoulders

Nem így…

0. Hajmosás előtt lehet fésülni, ha szükséges, de mindig alulról felfelé haladva, és nem a fejtőtől, mert akkor csak nagyobb és nagyobb gubancokat generálunk.

1. Szánjunk időt a hajmosásra! Fel kell lazítani a vastag hajat, hogy mindenhol megtisztuljon. A gyors, pár mozdulatos zuhany alatti csutak soha nem lesz olyan alapos, mint egy átgondolt hajmosás. A legjobb, ha a kádba hajolva mosunk hajat, mert akkor pont jó irányban tudunk haladni a tisztítással (ld. később). A zuhanyzással úgy köthetjük össze, hogy a pakolást már tusolás alatt mossuk le, de a legjobb külön végezni, mert sokkal jobban hozzáférünk “fejjel lefelé”.

2. Az igazi tisztítást igazából a víz végzi, ezért az a fontos, hogy alaposan be legyen vizezve az a haj. (És ebből következik, hogy egyéni ízlésen múlik, hogy milyen sampont választasz, ha rosszul mosod, akkor tök mindegy.) Mikor úgy gondoltam, hogy kész, Imola megmutatta, hogy a halántékomnál még tök száraz — úgyhogy mint a tojásfehérje felverésénél, úgy a haj vizezésénél is igaz, hogy amikor azt hiszed, hogy kész, onnantól még fél perc. 🙂 A vizezésnél a zuhanyfej se csak csöpögjön, legyen egy közepesen erős vízsugár, amit irányíts mindig oda, ahol éppen lazítod a hajat. Már el lehet kezdeni a körkörös mozdulatokat, a tisztítást. A víz hőmérséklete mindegy, nem lesz a hideg víztől fényesebb — az egyéni toleranciaküszöb a mérvadó, legyen olyan meleg vagy langyos, ami neked jól esik.

3. Hajmosásnál a fejbőrt mossuk, nem magát a hajat. Az számít zsíros hajnak, ha reggel megmosod és este csatakos — ha másnapra, harmadnapra, sőt, negyednapra lesz zsírosabb, akkor tök jó hajad van. Nyugi. A megoszlás a következő: Hajtőre megy a sampon, hajvégre a balzsam. A samponból egy kb. fél diónyi mennyiség kell, amit belepumpálsz az egyik tenyeredbe — nem véletlenül mondom a pumpálást, ha egy pumpás flakonba áttöltöd a samponodat, könnyebb lesz adagolni, és nem fogy hipersebességgel a samponod. (Drága mulatság!)

4. Bal-jobb, hátul, oldalt, elöl! Ez most kb. olyan lesz, mint egy rossz tánctanítás(do the hippy hippy shake!), de úgy néz ki az alapos és profi samponozás, hogy először is a két tenyereddel elkened, alaposan szétdörzsölöd a féldiónyi sampont. A jobb kezeden levő adaggal kensz a tarkódra, majd veszel még fel sampont a bal kezedből (tehát a maradék felet felezed), ekkor a két kézzel a két halántékot samponozod be, a maradék pedig megy előre, a homlok fölé/frufrura. Imola azt mondta, hogy a letöbben elöl kezdik, pedig hátul a legfontosabb, és előre jusson a legkevesebb. Ha nagyon kevésnek tűnik az, ami a frufrunak maradt, és jobban érzed magad tőle, ha egy picit több van, egy lencsényit még tehetsz oda.

5. Mosd meg ráérősen! A fejbőrt körkörösen masszírozod, minden irányban, hogy tisztuljon — ismétlem, a víz a lényeg, nem a sampon, ha nem habzik, attól még működik. Szánj időt a nagyobb, vastagabb tincsek szétlazítására a fejbőrtől kiindulva. Ami nekem reveláció volt, hogy magát a hajat, ami “lóg”, nem kell megmosni, épp elég neki az a samponos víz, amit átfolyik rajta. Nem kell dörzsölni (attól törik, de rendesen!), nem kell habosítani, csutakolni. Egy csomó sampont lehet így spórolni — a fejbőröd mindig ugyanakkora! 🙂

6. Az első mosás után alapos öblítés jön, körülbelül annyira alapos, mint a bevizezés: ne csak lefröcsköld, hanem megint alaposan, ujjbeggyel masszírozva vizezd át, a zuhanyfejből a víz mindig oda folyjon, ahol dolgozol: és a masszírozással további tisztítást érsz el. Addig mosd, amíg már teljesen tiszta víz folyik át a hajon, ne csak nedvesítsd, hanem tényleg öblítsd át. Ezután jöhet a második mosás (két mosás az ajánlott), és még egy öblítés.

7. Most jönnek a hajvégek! A hajat nagyon óvatosan markolászd meg, hogy a víz nagyja kicsepegjen, illetve tekerd is egy kicsit törölközőbe (tényleg elég pár másodperc), mert így alaposabb lesz a balzsam tápláló hatása. Szintén egy féldiónyi kell belőle, mint a samponból. Szépen lapogatva oszlasd el a hajvégeken — ne tépd, ne cibáld. Amikor már jó csúszós a haj a balzsamtól vagy a pakolástól, óvatosan át lehet fésülni, de amúgy csak vizesen ne fésüld, mert az is töri.

8. Csak finoman a törléssel! Az utolsó öblítés után megint óvatos kinyomkodás jön, de aztán nem kell csavarni-facsarni, mint egy rongyot: tekerd törölközőbe, és hagyd, hogy kiszívja a vizet. Ne dörzsöld, ne sikáld, mert az megintcsak a töredezett hajvégeknek kedvez.

9. Száradj! Már csak a szárítás van hátra — szabad levegőn, vagy hajszárítóval. Az utóbbinál fontos, hogy ne őrült forró legyen, és ha van rajta két fokozat, az alacsonyabbikat válaszd. Utána jöhet a formázás, sütés, meg a többi, ahogy szoktad.

Kész! Igen, kicsit több idő, mint a sitty-sutty mosogatás, de a hajad egészségéért megéri. És most a szürke időben úgyis ránk fér egy kis kényeztetés — már kitárgyaltuk, hogy a rosszkedv ellen a hajmosás az egyik legjobb ellenszer. 🙂 Próbáld ki így, és nézd meg, a te hajad mit szól hozzá! (forrás:urban-eve.hu)

Ha már így megtanultunk mindent szerintem megkeressük a Head&Shoulders hazai forgalmazóját és elmondjuk, hogy szeretnénk nagyon sok terméküket kipróbálni.

 

 

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek