Egy mini Micro, 3:1-ben

Estimated read time 3 min read

A címből elsőre arra következtethetnénk, hogy most egy mikrohullámú sütő tesztje fog következni. Azt is fogunk tesztelni, de ez most nem az. Folytatjuk a roller teszt sorozatunkat.

 

mini Micro

Ezúttal a  Micro Mini-t volt szerencsénk kipróbálni. Az egytől öt éves korig használható szuper járgányra a legfiatalabb stábtagunkat, a 20 hónapos Krisztiánt ültettük rá. Ez a svájci mintára készült innováció három az egyben: áll egy háromkerekű talpazatból, egy kétéves korig használható kör markolatú kormányból, amire egy ülést is fel tudunk szerelni, és annak magasságát két féle beállítási móddal változtathatjuk, valamint egy ún. „T” kormányból, amit 2-5 éves korú gyermekek használhatnak. Igen, az előbb olvasottakból jól következtetnek, egy olyan rollerről van szó, amit 1-5 éves korig, azaz 5 éven keresztül használhat gyermekünk.

A roller egy pillanat alatt szét- illetve összeszerelhető, ez a hordozhatóságát és a tárolását hihetetlen módon megkönnyíti.

mini Micro

A Micro különlegessége az első kerekeiben van: irányítása nem mindennapi újítás. Úgy tudunk irányt változtatni, hogy súlypontunkat is áthelyezve a kormányt nem fordítjuk, hanem amerre menni szeretnénk abba az irányba (vertikálisan) eltoljuk, így a terhelés hatására az első kerekeink a megfelelő irányba fordulnak. A forduláskor a kerekünk dőlési szöget is bezár, ami biztonságosabbá teszi irányváltoztatásunkat.

mini Micro

Ez a nem mindennapi megoldással felszerelt mini roller az év játéka díjat nyerte el 2012-ben.

5 évesnél idősebb olvasóink megnyugtatására közöljük, hogy felnőtt rollereket is készít ez a cég, így ha ők is kedvet kaptak egy ilyen közlekedési eszközhöz, akkor élvezhetik a roller adottságait, ha vásárolnak egyet a Rózsakert Bevásárló Központban.

Talán a legfontosabb előnye ennek a járműnek, hogy az innovációnak köszönhetően segít a gyermekeknek (vagy ha van olyan felnőtt, aki egyensúlyzavarral küszködik, akkor neki is) az egyensúlyérzékének javításában, és az ülés ívelt kialakítása is gyógyító hatású és kényelmes. A Micro ezt a technikát többféle rollerbe beültette: például van olyan, ami egy bőröndre van szerelve, így utazáskor a legkönnyebb módon tudjuk magunkkal vinni. Egy ilyet is szeretnénk majd kipróbálni.

A képgaléria nagyításához kattints a képre!

 

Krisztián tapasztalata még, hogy ha vásárolnak egy ilyen Mini-t, akkor a szülő ne ijedjen meg, ha az 1-2 éves gyermeke elsőre nem fog vele úgy manőverezni, mint egy formulaversenyző. Hisz rá kell jönnie az irányítására, ami eltarthat 1-2 hétig használattól és tehetségtől függően. De ha ráérzett, akkor utána le sem lehet szedni a gyereket róla, annyira élvezi az „utazást”.


A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek