A „Nagy” szalonnasütő teszt

Estimated read time 3 min read

Ki szeret a tábortűzben órákat várni, hogy elkészüljön a sült szalonna, vagy a lila hagymás zsíros kenyér?

 

Tudjuk nagyon sokan, de vannak akik nem, és ez az egyszerű találmány az Ő zseniális segítőeszközük.

Mint korábban már bemutattuk a Palócföldi tüzes vasat, úgy gondoljuk ezt sem hagyhatjuk szó nélkül.

Mégpedig ezt a szalonnasütőt

Az egésznek egy igen fontos lényege az, hogy a szalonnasütő öntvény részét föl kell hevíteni a tábortűzön. Hoppá! Vagyis a gáztűzhelyen.

Addig előkészítjük az alapanyagokat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITA

Amikor már eléggé fölmelegedett az egyszerűségétől tündöklő konyhai „robotunk” beletesszük a szalonna darabokat.

Én most füstölt szalonnával próbálkoztam, hogy még jobban hasonlítson a szabadban sült társához.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A képen is látszik, hogy nem csak szalonna, hanem egy kis vörös hagyma is került próbaképpen a sütő alsó bemélyített részébe. Ekkor már nem kellett, és a gyártó tanácsát megfogadva lekapcsoltam a ” tábortüzet”.

 

De mégis azonnal elkezdett sülni, ezért rá is csuktam a felső zárót, ami bordázott, hogy még hatékonyabban készüljön a nem túl koleszterinmentes uzsonna.

Amikor összecsuktam azonnal sercegni kezdett, és kapkodtam is a kenyér után, mert azonnal a kis kiöntő fülön folyt is a zsír.

Juppi! Még kenyér! Még kenyér!

Csak jött a zsír, és gyűltek a kenyerek. Azért figyelni kell nagyon, mert itt minden forró, és összeégni nem akartam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amikor már nem folyt több zsír még préseltem kicsit a két fanyéllel végződő szorítóval, és ezután még csak engedett az akaratomnak a füstölt szalonna.

Kíváncsi voltam milyen lesz, amikor kinyitom. Nem tudtam megsült, vagy nem  kb 1 perc összeszorítás alatt.

Hát kinyitottam

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amint a képen is látszik a fölső részre tapadt a sok hagyma, de az lejött anélkül, hogy odaégett volna.

Egy perc alatt sült szalonna?

Ez nagyon bejött!

Szerintem kipróbálom pácolt csirkemell filével is, mert hasonlíthat a vasalt grillhúshoz.

Jó étvágyat!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek