Érkezik az OMODA és a JAECOO!

Estimated read time 3 min read

A Hovány Kft és Petrányi Autó Kft., a hazai autókereskedelem meghatározó szereplői, akik több mint 30 éve, sikeres múlttal rendelkező családi vállalkozások. 2024-től új szerepben, mint importőr erősítik jelenlétüket a hazai autókereskedelmi piacon.
A GENIUS Automotive Europe néven létrehozott vállalat, Kína 5. legnagyobb autógyártójának (Forrás:
www.markines.com ) és legnagyobb exportőrének, a kínai CHERY Automobile Co., Ltd-nek lesz a hivatalos hazai importőre, fokozatosan országos jelenlétet biztosítva a CHERY európai piacra szánt sikermárkáinak.


Közülük az OMODA első érkező modellje, az OMODA 5 egyedi megjelenésével, különleges design megoldásaival új divatot kíván teremteni belső égésű és elektromos verzióban is a legnépszerűbb szabadidőautó-szegmensben, míg a JAECOO néhány hónappal később a J7-es modellel bemutatkozva az aktív szabadidős / off-road szegmensben mutatja meg a kínai autógyártás erősségeit a hazai autószerető közönségnek.


Hovány Márton, a Hovány Cégcsoport tulajdonosa így fogalmazott:
„Az elmúlt években megmutattuk, hogy a tradicionális piaci jelenlétünkön túl világszínvonalú újdonságokat, márkamegjelenést tudunk biztosítani prémium szinten is – elég csak a budaörsi Mercedes szalonunkba ellátogatni. Most ezt, a hazai piac számára iránymutató szemléletet fogjuk megteremteni egy, az európai autóipar átalakulásának időszakában egy ambiciózus, innovatív és határozott tervekkel érkező márka hazai partnereként.”
Petrányi Zoltán, a Petrányi Cégcsoport cégtulajdonosa így folytatta:
„Több, mint három évtizede építjük sikeresen a bizalmat a hazai ügyfeleink körében, együtt százezres nagyságrendű autót értékesítettünk már sikeresen, és hisszük, hogy ebben az új, közös szerepben, az autóipar egy új korszakában együtt fellépve tovább erősödhetünk. Mi a változatos igényeket kiszolgáló lehető legteljesebb kínálatban hiszünk – épp ezért választottuk a Cheryt, melynek hazai piacra tervezett divatos modelljei széles körű, változatos meghajtási módokkal felszerelve bővítik az újdonságra és kedvező ár-érték arányra vágyó hazai vásárlók lehetőségeit.”
A Genius Automotive Europe Kft. az OMODA hazai bevezetését 2024. második negyedévében kezdi meg. Elsőként az új márkával a fővárosban és megyeszékhelyeken találkozhatnak a vásárlók, majd hamarosan teljes országos lefedettséget biztosít a márka képviselője.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek