Több, mint munkalámpa-VARTA

Estimated read time 5 min read

Kipróbáltuk a VARTA Work Flex Stadium Light lámpát és nagyon nem bántuk meg, hiszen már majdnem mindenre is jó!

 

 

 

A kis szív alakú lámpa nem csak egy lapos munkalámpa. Nézzük csak…

Lehet csak mi vettük észre, de bármerre forgatjuk, mindig egy szívet látunk. Vagy a Cob LED formájában, vagy fényvisszaverő tükrében, de ugyanezt a szívet a lámpa formájában is. Lehet nem is tudatos ez a VARTA részéről, de ha igen, akkor csak annyit mondanék „aranyos”.

 

 

 

Na de ne nyálazzunk ennyit, hiszen szerintem egy munaklámpa ismérve nem ez, hanem az, hogy a fénye elég nagy legyen és ne spot fényben mutatkozzon ez meg, hanem derítő fényben, hogy minél nagyobb teret lássunk az adott munka során. Nagyon sok helyzetben használunk munkalámpát. Legtöbben most az autószerelésre gondolnak, de van rengeteg más olyan helyzet, amikor elengedhetetlen. Gondoljunk csak az építkezésekre, ahol még nincs az áram bekötve a szobákba, de már csempézni, burkolni, vagy éppen a világítést kell bekötni és nincs elég fény, főleg a téli időszakban. Ilyenkor nem csak lámpa kell, hanem olyan, ami el is fér a szerszámok között és nem nehéz.

 

A VARTA Cob LED lámpája kicsi, lapos és nagyon sokáig világít 3 fokozatban. Az üzemideje elérheti a 15 óra folyamatos üzemidőt. A töltési időt elfelejtettem lemérni, de ez is pofonegyszerű, mert egy hagyományos telefontöltővel megtehetjük, de még egy nagyobb VARTA powerbankról is.

A töltőkábel természetesen tartozéka a lámpának, de kinek ne lenne ebből egy marékkal otthon, vagy éppen az autóban, ha szükség lenne rá.

 

.

A lámpa nagyjából 40-45 méter távolságra tud nekünk fényt szórni. Persze a hatékony terület szerintem 10-15 méteres távolság, amiben kényelmesen dolgozhatunk még éjjel is. A lámpa elméletileg akár 190 fokos szögben is teríti a fényt, de a hatékonysága, amit én tapasztaltam az kb. 140 fok. Persze mind függ a lámpa távolságától is, de az a 140 fok az az a sáv, amit irányított fénynek neveznék és az ezen kívül eső részt pedig szórt fénynek. Teljesítménye 1450 lumen, amit valljunk be nem lehet így tudni mennyi a valós használatban, de én már tudom és azt mondom, hogy bátran megvehetitek, mert amikor bekapcsolt állapotban belenéztem.., azt hittem leolvad a retinám. Ez pesze a legnagyobb fényerőnél volt, ami 3 fokozatban csökkenthető szerencsére.

Két méter magasságból ha leesik, akkor azt még megússzuk a gyártó szerint, habár én ezt nem próbáltam ki. Inkább elvittem egy kalandparkba, ahol a hétvégét töltöttük olyan faházakban, ahol nincs áram…. Szóval mi nem munkalámpánka, hanem kemping lámpának neveztük ki. Gondoltam majd kiderül meddig bírja, mert ugye ilyenkor mi éjjel nem az alvást, hanem a bulizást tartjuk előtérben. 

VARTA Work Flex Stadium Light lámpa kicsit másként.

 

 

Én nemes egyszerűséggel a faház ajtajának kilincsére akasztottam, de bárhol elfért volna, mert a az akasztó kar több allaásban használható és akár a fűbe is tehettem volna, vagy egy asztalra. 

 

 

A lámpa olyan anyagokból van, hogy érzi az ember, hogy nem kell rá vigyázni, vagy óvni, mint egy újszülöttet. Nem hiába munkalámpa, vagyis nekem már kemping lámpa és…. 

 

 

Hideg fehér fénye miatt talán termékfotózáshoz, vagy kisebb videó riportokhoz is megfelelő lesz, ahol nincs áram, de a fényre szükség van. Sőt majdnem elfelejtettem, hogy esőben sem  lesz semmi baja, mert ezt is bírja, hiszen prémium termék van a kezünkben.

A lámpa áráról nem tudok mondani semmit, mert a termék tesztre érkezett és ez egy új modell, de annyi bizonyos, hogy eddig sosem csalódtam a VARTA termékeiben.

Szóval száz szónak is egy a vége…., Ha már dolgozni kell akkor a VARTA Work Flex Stadium Light lámpát válaszd, mert @vajó!

 

 

 

A lámpát a VARTA AG biztosította!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek