Truecam H5 autós menetrögzítő teszt

Estimated read time 5 min read

Reméljük már nem kell taglalni, hogy mire való és mire jó az autós menetrögzítő, így hát most ezt mellőzzük.

 

 

Truecam H5 menetrögzítő a Tesztvilág nagyítója alatt!

Kezdem is a doboznál, ami 15 x 17 x 7 cm, vagyis kb. akkora, mint egy teasütis doboz.

 

 

A csomagoláson több ikon is felfedezhető

  • G szenzor
  • HD DVR
  • LDWS
  • WIFI
  • GPS
  • File Locking
  • Hidden
  • Motion Detection
  • Magnetic holder
  • Map View

Ezen kívül csak a termék fotója és egy QR kód van a doboz alján. Ennyi infó talán elég lehet, de szerencse, hogy a forgalmazónál nem csak dobozt tudunk venni és otthon látjuk mit vettünk, hanem meg is foghatjuk a bemutató darabokat. Ez amolyan Truecam simogató, ami nem keverendő össze az éjszakai bárok simogatójával. Na de még véletlenül sem eveznénk más vizekre, hiszen azért vagy most itt, hogy elolvasd mire számíthatsz a H5 típusnál.

 

 

Bevallom hogy kinézetre eddig ez tetszik a legjobban, amit valaha láttam. Ez a kúpos csepp forma nekem nagyon tetszik. Egy kis design frissítés a megszokott „kocka” kamerák között. Könnyen le lehet venni a mágneses talp csatlakozás miatt és a tápellátást biztosító kábelt sem kell kihúzni, hiszen az ott marad a talpba bedugva. Ez a második nagyon hasznos dolog a H5-nél. A dobozban van egy dual szivargyújtó töltő is, így nem maradunk telefontöltés nélkül ha az autóskamerát használjuk.

A kamerában micro sd kártya van, amihez a dobozban kapunk egy USB-micro sd adaptert. Ezt akár a kulcstartónkra is rá tudjuk tenni és más esetben is használhatjuk. Apróság és filléres dolog, de gondoltak arra, hogy ne bosszankodjuk.

 

 

 

 

Truecam H5

 

 

 

LDWS a bamba sofőr barátja!

 

Mi is ez az LDWS?

Nem más, mint a prémiumkategóriás autók sávelhagyást jelző asszisztense. Ez egy kicsit egyszerűbb, puritánabb, de van! Jelzi (ha rendesen látja az útfelfestéseket), amikor elbambulunk és átlépjük az addig használt sávunkat. Amolyan bambasofőr figyelő. Kell ez valljuk be mindenkinek!

GPS

Van természetesen GPS is! Na jó ez nem természetes minden ilyen kamerában, de a H5 ennyivel is több. Van olyan típusú kütyü is, amihez külön lehet venni GPS modult, de itt ez nem opció.

A kamerához van egy applikáció is, így egyszerű az adatmentés és a beállítások is, függetlenül attól, hogy a kamerát nyomkodnánk. A kapcsolat wifin keresztül érhető el és abban a kb. maximum 80 cm távolságból sosem szakad meg a kapcsolat, ami a kamera és a kézben tartott telefon között van.

G-szenzor

A G-szenzor, azaz terhelés-érzékelő vagy gravitációs szenzor, egy olyan berendezés, ami grafikon formájában három térbeli tengely mentén rögzíti a mozgás irányát, és amennyiben valaki beleütközik az autójába, pontosan rögzíti, hogy honnan érkezett az ütés. Ezeket az adatokat később bármikor visszanézheti a GPS lejátszóban. Ennek a szenzornak köszönhetően a kamera felismeri ha ütközés történt, ezért automatikusan zárolja az aktuális felvételt a törlődés ellen.

 

A kamera képe nekem nagyon tetszett. Részletgazdag és elég kontrasztos ahhoz, hogy jól láthatóak legyenek az apró részletek, mint pl. egy rendszám, vagy utcatábla. Nagyon jól dolgozik a stabilizátor és nem veszi át az autó rezgéseit, illetve hangját. Ettől függetlenül rögzíti a belső hangokat, de ez nem egy erre fejlesztett hangfelvevő kamera, szóval ne is számítsunk CD minőségre.

Jól elbújik a H5!

A Truecam H5 méretei miatt jól elfért a visszapillantó tükör mögött, így az ember hamar el is felejti, hogy van. Nem is kell tudni, hiszen reméljük sosem kell. Száz szónak is egy a vége, ez a forma és az LDWS rendszer GPS-el túrbózva igen jó kamera lett akárki, akármit mond!

 

A terméket a True kamerák hazai forgalmazójától kaptuk tesztelésre. További részletekért kattints IDE!

Az ára a teszt elkészülésekor 45.990 Ft volt, személyes „Truecam simogatót” 1097 Budapest, Gubacsi út 30 alatt találsz az eMaki webáruház bázisán.

Tehát balesetmentes vezetést és ne legyen szükség soha a biztonsági autóskamera felvételeire!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek