Night Cutter lámpa a Vartától

Estimated read time 4 min read

Egy elég fura szerzet érkezett a bázisunkra, mégpedig egy olyan zseblámpa, ami mindenre hasonlít, csak zseblámpára nem.

Kipróbáltuk a Varta új lámpáját, ami a Night Cutter névre keresztelt csúnya lámpa.

Igen csúnya! Aki ismeri a Varta termékeit az tudja, hogy általában jól néznek ki. Ez most olyan, mintha a design kicsit hátraszorult volna a bel érték miatt. Na de ez majd kiderül a végére, hiszen még be sem kapcsoltam.

Egy fémházas tömzsi lámpa van a kezemben, ami végre nem elemes, hanem beépített tölthető akkumlátorral szerelt. Végre nem kell az elemeket megvenni, vagy töltögetni a ceruza akkulátorokat. A Varta most kicsit maga ellen dolgozik, hiszen tudjuk, hogy az elemek forgalmazásával foglalkozik és ennél a terméknél pont nem kell semmi a vásárlás után.

Fogásra masszívnak tűnik az alumínium ötvözet ház és nagyon jól meg lehet markolni, hála annak, hogy nem tejesen kerek, hanem szögletesített oldalai vannak. A zseblámpa matt fekete színű és az elején, mint egy jelzés, van egy kék karika, hogy mutassa,”Én prémium lámpa vagyok”.

Prémium minőség Night Cutter

A lámpa alsó részét eltekerve vettem észre a mini usb töltőnyílást. Egyébként a csomagolásban benne volt egy töltőkábel is, aminek egy nagy piros pont jár, mert jó hosszú. Végre nem kell bajlódni, hogy nem ér el sehová a töltőkábel. Apróság ez, de mégis fontos.

A töltés nem egy hosszú idő, de utána napokig használhatjuk a sátorozás alatt, főleg ha a 3 világítási fokozat takarékos módjával világítunk.

A lámpa 2600 mAh akkumlátora és az SMD led nem fog cserben hagyni. Azt nem mondom, hogy soha, de eddig az összes Varta lámpára el lehetett mondani, hogy elnyűhetetlen. Én már 5 éve gyűrök egyet, amin még autóval is áthajtottam és semmi baja azon kívül, hogy kicsit megkopott a festése( ez az autós, áthajtás miatt). A német precizitás itt is mutatkozik. Aki Vartát vesz, minőséget vesz és tartós megbízhatóságot.

 

Kiégeti a retinámat úgy világít!

Nagyon jól világít, bár a fény fókuszpontját nem lehet szabályozni. Hideg fehér fényt bocsájt ki a led, ami kb 5500 kelvin lehet. Na de ez mindegy is egy túra lámpánál. Van viszont a lámpa testen egy övcsipesz is, amit én is használtam. Ez nagyon praktikus.

Nekem még egy dolog hiányzik a Varta lámpáknál és remélem eljut ez a pár sor a tervezőkhöz, hogy nincs olyan tartókonzol, amivel pl a lámpát lehetne rögzíteni a sátorozás alkalmával, vagy autó javítás közben, vagy éppen a kerékpár kormányára. Ez valóban hiányzik, hogy a lámpa sokoldalú lehessen. Ettől függetlenül nagyon kényelmes és tényleg prémium ez a lámpa. Az elején azt írtam csúnya lámpa? Kezdem megszokni és rá kell jönnöm, hogy nem is ez számít, hiszen a csokinál is azt mondjuk „ronda, de finom”!

 

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek