Sziasztok a Trust egyik új játékosoknak szánt GXT860-a azaz a Thura billentyűzetét nézzük meg.

A dobozából kivéve egy súlyosabb billentyűzetet foghatunk a kezünkben, amihez jár egy csuklótámasz is.

BELSŐ

A klaviatúra fél-mechanikusként van hirdetve, de ebben az esetben egy a mechanikusra hajazó membrános kivitelezéssel van dolgunk.
A billentyűzet magyar kiosztással büszkélkedhet, és teljes értékű gombkiosztást találunk rajta.
A klavin helyet foglal egy FN gomb amivel, majd a multimédiát és a fényeffekteket is vezérelni tudjuk.

KÜLSŐ

A klaviatúrát mivel játékosoknak szánja a TRUST, ezért nem egy egyszerű kinézetet és anyaghasználatot kapunk.
Kezdjük azzal, hogy a gombok nincsenek a házba besüllyesztve, hanem lebegő érzést keltenek.
Az alatta elhelyezkedő fedél pedig szálcsiszolt alumínium feketére festve, amely elég dögössé teszi a megjelenést és ennek tudhatjuk be a nagyobb tömegét a terméknek.
A csuklótámaszt könnyedén felcsatolhatjuk és így már egész kényelmessé válik a gépelés vagy a játék.
A Thura peremén körbefut egy átlátszó takarás, amely a világítás részét képezi, ez mellett természetesen a billentyűkből alul felül árad a fény.


Az RGB-t ebben az esetben nem kell szó szerint érteni, mivel minden led más és más színű, így az effektekkel érik el, hogy szivárványként hasson. 6 részre van osztva a klaviatúra és minden rész más és más színeket kapott. Sajnos ezekben nincs átjárás és külön letölthető app sincs hozzá.
Ezeket az FN és az 1-9-ig gombokkal tudjuk vezérelni. A színeket nem, de az effekteket tudjuk így állítani, melyekből 8 különböző és egy ami összesűríti a 8 effektet. Ezen felül a villogás sebességét tudjuk még állítani, de a fényerőt nem.
A billentyűzet alján természetesen a csuszást megelőző gumikat is találunk, de a döntést is itt eszközölhetjük a hátul kinyitható támasztékok segítségével.
Ugyan egy picit hangosabb mint egy sima membrános klaviatúra, de ha játszani fogunk rajta, akkor ez semmit nem von le az értékéből, egyébként kényelmes nyomáspontú precíz gombokat kapunk a világítás pedig ízlés kérdése, de az alumínium bevonat mind esztétikailag, mind minőség érzetben sokat dob a megjelenésen.

Összességében egy egész jó klaviatúrát rakott le az asztalra most a TRUST.

A terméket köszönjük a hazai képviseletnek.

Itt tudjátok megvásárolni:
GXT860 THURA

Translate »