Frutta Max szörpöket kóstoltunk

Estimated read time 8 min read

Van, amikor a tesztelő örömmel ugrik valaminek. Igen, ilyen volt a mostani Frutta Max szörp tesztünk is, ami a Yuva ügyvezetőjétől, Ágitól kaptunk.

Ugye milyen jó dolgunk van?

Na nehogy azt hidd! Meg kell kóstolnunk hétféle szörpöt és újra meg újra…..

Kezdjük a csomagolásnál

A külső design eszméletlen jó! Gyönyörű színek és az egész üveg, akarom mondani PET telibe van fóliázva. Egyrészt így szebb és több hely van az információknak. Tényleg nagyon tetszetős és a kupaknál perforált a fólia, hogy könnyebben ki tudjuk nyitni. A kinyitás után láttam meg, hogy nem csak a csavarzár van, hanem egy kis mérő edényke, ami 0.25lit, 0,5lit és 1 literes koncentrátum kimérésére szolgál. Ez nagyon jó ötlet, mert nem csak a termék eladására figyelnek és a lehető legjobban lenyomni a gyártás költségét, hanem ránk, akik majd isszuk ezeket.

50% gyümölcs tartalommal bír a termék!

Azt írtam az imént, hogy koncentrátum. Nagyon az! A boltokban általában az 1:7 arányú szörpökkel találkozhatunk. A Frutta Max Bubble 1:23 !

A szörpök fél literesek, vagyis ha jól méricskélünk, akkor lesz nagyjából 11,5 liter üdítőnk. Variálhatunk is velük elég széles skálában. Az ízek házasításával és azzal, hogy szénsavas, vagy mentes vízzel hígítjuk.

Akkor a házasításaink röviden

Meggy-Őszibarack

Eper-Málna

Narancs-Őszibarack

Ez a három kombó 50-50% keverési arányban nagyon finom, de mindegyik íz amit kaptunk magában is megállja a helyét a Tesztvilág teszt asztalán.

Őszibarack

Íze valóban az őszibarackhoz hasonlító és nem csak hasonlít, hanem az is. Nagyon finom és érezni a gyümölcs ízét. illatát. A termék sokkal nehezebbnek tűnik, mint azt gondolná az ember. A beltartalomnak súlya van rendesen, vagyis arra gondolunk, hogy nem kizárólag kannákba vásárolható ízfokozók eredménye a termék. Ott van benne a gyümölcs is. Ez manapság már olyan, mint a fehér holló. Tudnék olyan multicéget mondani,  ahol gyümölcslevet gyártanak és hosszú évek alatt egy szem gyümölcs nem került az üzembe. Ez elég elgondolkodtató.

Ez az íz elsőre a nagyon finom kategória, amitől az ember elkezd vigyorogni, mint a tejbe tök. Nincs semmi utóíz, amit érezni lehetne és az ajánlott hígítási arány is alacsonynak tűnt. Vagyis inkább hígabbra kell keverni, mint 1:23 arány. Végre valami nem csak annak tűnik, ami, hanem az is. Az első máris az első helyen, mert ezt felül űberelni nehéz lesz, na de jöjjön a többi is.

 

Meggy

Erre voltam a leginkább kíváncsi, mert ez az én ízvilágom. Sajnos a boltokban az a pár standard íz van, ami a barack, narancs, málna. És ezzel kb. zárhatjuk is a termékválasztékot. Oké tudom, gyerekkoromban csak a Szobi Szörp volt, ami akkor a csúcs volt, de ha belegondolok, hogy az annyira cukorszirup volt, hogy az ember keze hozzáragadt az üveghez, akkor azt mondom sokat fejlődtünk ezen a téren. Főleg, hogy a termék címkéje szerint stevia az édesítő anyag. A stevia* a legjobb, amit adhatunk a szervezetünknek, mert ez egy természetes édesítő, ami Dél-Amerikában őshonos növény. Szóval a stevia is ott lapul a termékben. A meggyszörpöt megkóstolva érezni azt az ízt, amikor gyerek koromban nagymamám a befőttet szépen elrakta télire és én furfangos módon titokban leittam az összesről a levet. Az olyan finom volt. Le is buktam hamar, ami most nem jön el, mert bátran iszogatom a szörpöket. A meggy íz is kísértetiesen meggy! Bevallom őszintén, hogy én itt meg is állnék, hiszen a meggy elég lenne a lakatlan szigetre és a pálmafának hátradőlve kortyolgatnám. Szóval a meggy enyhén savanykás íze nagyon megfogott és ha a flakonokra nézek, akkor látszik is rendesen, hogy ebből van a legkevesebb már.

*Stevia

stevia az őszirózsafélék családjába tartozó, kb. 240-260 fajt számláló növénynemzetség. Az Észak-Amerika nyugati felén és Dél-Amerikában őshonos fajok lágy szárú vagy fás szárú, cserje termetű növények. A jázminpakóca (S. rebaudiana) nevű faj leveleit édesítésre használják, mivel a benne található szteviol glikozid a cukornál 300-szor édesebb ízű. (Wikipédia)

 

Narancs és Narancs Light

„Nem narancs ízű” van feltüntetve a csomagoláson, hanem „Narancs”.

A megkóstolás után értem is miért. Nem azért mert általában a narancs ízű termékek édesek( pedig ezt sem értem, mert a narancs nem édes, hanem savanykás ízű), hanem azért mert valóban ez is erősen hajaz az igazi frissen facsart narancshoz. Itt kell egy gyors üzenetet írnom annak a szakembernek, aki ezt a szörpöt „kifőzte”. Kedves Hölgyem(Uram)! Ezt nagyon odatette! Gratulálok a minőségi termékhez, hiszen olyannyira ott van az ízvilág, hogy megkérdőjelezem azt, hogy a meggy a kedvencem.

A narancs enyhén fanyarsága és a hígítás utáni színező ereje is megfelelő. Bár az illata az eredeti csomagolásában nem egy leány álom, mert keveredik a műanyag szagával, de ettől eltekintve olyan, mintha a narancsföldről jött volna egyenesen hozzám. Iszok is gyorsan még egyet. De jó, hogy van mérőpohár, mert így mindig ugyan azt a keverést tudom produkálni. Bevallom a Narancs és a Narancs Light között nagy eltérést nem tudnék mondani. Természetesen a Light nem tartalmaz cukrot. Ez nem is baj és én leginkább csak ezt innám.

Málna és Málna Light

A málna szörpöket valahogy gyerek korom óta nem igazán kedvelem. Még a Szobi Szörp időszakból, mert annak mindenhez volt köze, csak a málnához nem. Na nem is nagyon tudtuk mihez hasonlítani, csak a házi szörphöz, de az is tele volt cukorral.

A Frutta Max Bubble málna viszont van cukormentes változatban is. Általában nem igen eszünk mázsa számra málnát, mert hamar megromlik és ritkán lehet kapni a piacokon és azt is csak szezonálisan. A Yuva cég nem is gondolt bele szerintem, hogy a befőzés, vagy a tartósítást ilyen módon vette le a vállunkról. 50% gyümölcstartalom és vihetjük a kis üdítőnket az iskolába, munkahelyre, vagy a buliba a gyümölcskoktélokhoz.

Az íze málna tényleg, de én említettem, hogy nem az én világom. Inkább azt mondom, hogy nekem az illata sokkal jobban bejön, mint maga az ital. De ízlések és pofonok eltérőek.

 

 

Eper

Imádom az epret! Jobban, mint Gombóc Artúr a csokit!

Miért ne innám és kóstolnám meg az eper ízű Frutta Max Bubble szörpöt, amikor június elején én vagyok az első, aki szalad az eperföldre és eszi a frissen szedett epret. Na az a zamatos és finom nem a Holland import, aminek csak eper kinézete van, nem pedig eper íze. Amikor te szeded le és eszed, amikor méz édes és érzed, hogy átjárja a tested a vitamin. Na ezt várom az eper szörptől, ha már itt is az 50% gyümölcstartalom az, ami vezére lehet a termék eladásának. Na nézzük, akarom mondani kóstoljuk!

Hmmm az illata valami csodálatos! Olyan, pont olyan, mint az eperföldön. De utálom, hogy ennyire jó! Mennék  szedni az epret és, hogy otthon a hűtőben lehűtve egy kis fagyival megbolondítva desszertként zárnám a hétvégi ebédet. Igen az eper fantasztikus! Olyan, mintha a sok epret turmixba raktam volna és én magam készítettem volna az igazi eper szörpöt. Telitalálat lett a teszt végére az Eper!

A szörpök íztől függetlenül 650 Ft fogyasztói árba kerülnek, ami a 1:23 keverési arány tudatában és a beltartalom figyelembe vételével igazán barátinak mondható.

 

Száz szónak is egy a vége, hogy a Frutta Max Bubble szörpjeiből 7-ből hat első helyen végzett az én láthatatlan dobogómon. Az az egy a málna meg majd felzárkózik valahogy és akkor mondhatjuk, hogy minden napra egy Frutta Max Bubble!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek