ASRock X399 Taichi Threadripper ON!

Estimated read time 3 min read

Az ASRock ezt az alaplapot kifejezetten a játékosoknak szánta és ez a megjelenésében is meglátszik, hiszen elég figyelemfelkeltőre sikerült.

A fogaskerekű hűtés és az alaplapra varázsolt dizájn nagyon impozánsan hat és akár egy erősebb mód középpontja is lehet.
Az ASRock kifejezetten eltalálta a színeket, ezzel is egyedibbé tette az X399 Taichi lapját.

Ha már a megjelenést taglalgatom érdemes kiemelni az RGB világítást is, hiszen a mai alaplapok szériafelszereltségévé vált. Ezen felül további LED szalagokat is köthetünk az alaplapra amivel a ház belsejét is feldobhatjuk.
A fényeket az ASRock saját applikációjával tudjuk majd vezérelni, illetve ízlésünkre hangolni.

A lap a legújabb Ryzen TR4-es tokozattal van ellátva, ami az AMD legerősebb Threadripper processzorcsaládjának ad otthont.
Összesen 8 darab memória foglalattal van megtámogatva, aminek hála 128 GB-nyi memóriát pakolhatunk bele. Természetesen DDR4 memóriáról beszélünk és akár 3600Mhz-ig is emelhetjük, ha épp van olyan a ramunk ami támogatná ezt a magas órajelet.


Haladjunk nincs itt semmi látnivaló!
Vagy mégis!

4 db PCI 3.0 16x sín áll a rendelkezésünkre és mindegyik acélmerevítést kapott, hogy a legnehezebb kártyák se szakítsák ki a foglalatot.
A 4db foglalat lehetőséget ad AMD CrossFireX vagy Nvidia Quad SLI létesítésére.
Ezeknek a tulajdonságoknak az összességével egy brutális munkaállomás is létrehozható, ahol a munka is örömünnepé válik.

Mozizzunk

Persze a mozi élményről nem csak a kép minőségének hanem a hangnak is gondoskodnia kell, így egy 7.1-es Realtek hangkodek, szám szerint az 1220-as gondoskodik, amit megtámogattak a Purity Sound 4-el és egy kis Prémium Blue-Ray audióval is.
A csatlakozók természetesen aranyozott bevonatot kaptak és egy optikai kimenetet is raktak melléjük.


ADATÁTVITEL

Lan csatlakozóból mindjárt kettőt is kapunk (lesz itt nemulass) amik persze az Intel Gigabites csatlakozói, de ha nem szeretnénk kábellel körbetekerni az asztalt, akkor van 802.11 AC wifink is.
A wifimodullal közösen van itt egy 4.2-es Bluetooth adapter is, hogy a mobilunkat is közvetlenül rákapcsolhassuk.

A gyors adattároláshoz M.2-es alapfelszereltségnek számító csatlakozókat is kapunk ebből van olyan ami lehetővé teszi a további Wifi modul csatlakoztatását is.
8 darab Sata 3 és 1 darab U.2-es foglalat várja az adatárakat az Ultra M.2-es csatlakozók pedig Gen3-mas azaz akár 32 Gb/s-os sebességet is támogatnak.
Egy Word of Tanks-ot szerintem éppen el lehet majd játszani egy ilyen konfigurációval, nem?

További információt az ASRock weboldalán a linkre kattintva kaphatok. Ha szeretnétek egy ilyen mindennel felszerelt deszkát már bőven 100 ezer forint felett kell letennetek az asztalra és akkor jöhet is a négy darab Vega kártya bele.

A terméket köszönöm az ASRock Magyarországnak!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek