OLYMPUS OM-D E-M1 Mark II

Estimated read time 3 min read

Az izgalmas kis profi!

OLYMPUS OM-D  E-M1 Mark II

Impressziók a négyharmados MIL-el.

 

Nagyon komoly kinézetű fényképezőgép az  OLYMPUS OM-D  E-M1 Mark II és az ára is ezt sugallja. Csak a váz  hatszázezer körül van és még hol vannak az objektívek. Kézbe véve érzékeljük, hogy egy tekintélyes kis szerkezetről van szó. Finom fogása, kézbeillő kidolgozása már az első pillanatban elbűvöli a fotóst. Vajon milyen belső tartalommal bír egy ilyen kis „ékszer”.  Itt többször emlegetem a „kis” szócskát, mert a full frames DSLR-ekhez képest jelentősen kisebb.  Ez nagy pozitívum, mert nem kell annyit cipelni a szegény fotósnak. Eleve nincs felcsapódó tükör és az azt mozgató mechanika. Itt súly és hibalehetőség csökkenés kézenfekvő. Egyszerűbb, így megbízhatóbb és gyorsabb.

 

 

Hihetetlen sorozatfelvételi sebességre képes, akár 60 képet is készíthetünk másodpercenként, igaz rögzített fókusszal, de ha közben folyamatos élességállítás is történik, akkor is legalább 18 felvételt is készíthetünk RAW, JPEG formátumban, vagy egyszerre mindkettőben a két darab SD memóriakártya egyikére. Milyen minőségben? A 4/3-os szenzor 20 MP felbontású és a TruePic VII jelfeldolgozó processzor alakítja fotóvá. A zárszerkezet mechanikus és elektronikus is, így lehetséges az 1/8000 mp illetve a 1/32000 mp is. Az érzékenység ISO 200-25600 között állítható. A magnéziumötvözetű, por, nedvesség, fagy és ütésálló vázból nem maradhat ki a szenzormozgatásos képstabilizátor, amelynek továbbfejlesztett változata már kommunikál az OLYMPUS új objektívjeivel és így 6,5 fényértékkel is növelhetjük előnyünket.

 

A fényképezőgép menürendszere egyszerűen kezelhető és érthető, rendkívül logikus, ugyanakkor hihetetlen sok állítási lehetőséget tartalmaz. Sok olyan funkciót tud, amire nem is gondoltunk volna, ezzel kiszélesíti kreativitásunkat. A Pro Capture funkció, amikor félig lenyomjuk az exponálógombot, azonnal teljes felbontású felvételeket készít a puffer memóriába és 14 felvételből választhatjuk ki a legjobb pillanatot. Vagy említhetném a Focus Bracketing, a Focus Stacking, a Live Composite, a Live Bulb, az 50 MP-es Hig Res Shot funkciókat is.

 

4K  videofelvételek készítésére is alkalmas és  3840 x 2160, hanem a 4096 x 2160 pixeles felvétel is választható. A 3”-os kihajtható keresőben lévő képet nem vágja le.

 

 

 

Ez a fényképezőgép a legmagasabb igényeket is kielégíti az olyan fotósoknak, akik a kreatív képalkotást helyezik előtérbe. Kísérletezések végtelen tárháza áll annak rendelkezésére, aki ilyen gépnek a birtokosa.

 

-fg-

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek