BIODERMA- BIOLÓGIA A BŐRGYÓGYÁSZAT SZOLGÁLATÁBAN

Estimated read time 8 min read

A Bioderma 1970 óta áll a bőr és az emberek szolgálatában, hogy megoldást találjon mindenki bőrproblémájára és helyrehozza azt. Minden terméket biológusok és bőrgyógyászok fejlesztették ki. Olyan formulákat használ melyek használata során javul a bőr tolerancia szintje és ellenállóbbá válik a külső környezeti hatásokkal szemben. Biológiailag aktív összetevőket tartalmaznak, melyek megfelelnek két fontos kritériumnak: biológiailag hatásosak és bőrgyógyászatilag biztonságosak. Csak olyan nyersanyagokat használnak fel a termékek előállítására, melyek biztonságosak és elismertek. A Bioderma termékei több mint 90 országban képviseltetik magukat.

 

 Egy kis történelem:

  • Jean-Noël Thorel 1970-ben fejlesztette ki az első szabadalmat és fektette le a Bioderma filozófiájának alapjait: biológia a bőrgyógyászat szolgálatában
  • 1977- A Bioderma innovációját szimbolizáló Nodé sampon megjelenése
  • 1985-Dinamikos innováció vette kezdetét. A Bioderma létrehozott egy egész termékcsaládot bőrgyógyászok segítségével
  • 1992 a fő innovációk időszaka. Ezek az innovációk lefedik az érzékeny bőrt, zsíros és száraz bőrt, dehidratált bőrt, a fényvédelmet, hajat és a sejtek megújulását.
  • 2001-ben megnyílik az első leányvállalat Olaszországban
  • 2009-ben véghezvitte az első társadalom orientált küldetését Észak-Vietnámban
  • 2011-ben megalakult a Bioderma alapítvány, melyet a Fondation de France szponzorál
  • A Bioderma Alapítvány elkötelezettségét jól szimbolizálja a „World Rendez-Vous on Dermatology” –amely egy egyedi találkozó, az évnek egy napján, ahol összegyűlik minden kontinens legjobb szakemberei, hogy átadják egymásnak ismereteiket.

 

Sensibio
H2O arc- és sminklemosó micellaoldat

Mint, ahogy a nevében is benne van egyaránt arc-és smink eltávolítására is használhatjuk, és ami a legjobb benne, hogy érzékeny bőrűeknek is kiváló. Bőrgyógyászok tervezték, így a legérzékenyebb bőr számára is kiváló a mindennapos használatra. Teljes mértékben parabénmentes, illatanyagmentes, alkoholmentes, és hipoallergén. Ránézésre egy átlátszó folyadék, melyet vattakorong segítségével tudunk feljuttatni a kívánt területre, legyen az smink eltávolítása szemről és arcról, vagy egy sima arctisztítás. Nem kell lemosni sem, azonnal frissebbnek érezhető a bőr, amelyet egyaránt meg is nyugtat. Na és azt se felejtsük el, hogy a vízálló sminkel is megküzd.

Én minden reggel és este használtam. Reggel csak áttöröltem vele a bőröm, természetesen a vattakorong segítségével, és utána tettem is fel a hidratáló krémet. Este pedig a nagy smink eltávolítás következett. Volt szerencsém kipróbálni sok micellás oldatot. Nekem a Bioderma nagyon bevált, ugyanis nem csípte a szemem, nem lett tőle vörös, nem szárította ki a bőröm, még a szemem körül se. Ami nagyon tetszett, hogy nem maszatolta a sminket el, hanem stabilan ott maradt a vattakorongon. Kifejezetten tetszik az kupak kivitelezése, hogy nem tekergetni kell, hanem csak felpattintom és már ki is nyerem a csodás micellás oldatot. Az oldat mennyisége is tökéletesen szabályozható a nyíláson. Tehát nem is jön túl kevés belőle, de túl sok sem. 100ml, 250ml, 500ml-es változatban elérhetőek.

Sensibio H2O arc-és sminklemosó micellaoldat

Atoderm Krémtusfürdő

Egy mindennap használható krémtusfürdő, normális és száraz bőrre, mely már fürdés közben hidratálja bőrünket. Kíméletesen tisztítja a bőrt, és nem csak közben, hanem lemosás után is hidratál. Összetevői visszaszorítják azokat a mikroorganizmusokat melyek a bőr szárazságáért felelősek, tehát bátran kimondhatjuk, hogy több szempontból is védve van a bőr. Ez a krémtusfürdő tökéletes összhangba van a bőrrel, mely segít újraépíteni a bőr hidrolipid rétegét. Nedves bőrön használjuk, napi 1-2x. Allergénmentes, szappanmentes, parabénmentes, hipoallergén. 200ml-es tubusos és 500ml-es pumpás változatban elérhetőek.

Én az 500ml-es pumpás változatot próbálhattam ki, aminek kifejezetten tetszett a kivitelezése. Sokkal praktikusabb, mint a felpattintós tetejű tusfürdők. Itt csak lenyomod a kis pumpát és már adagolja is a megfelelő mennyiségű tusit. Az illata nagyon lágy, még fürdés után is picit körüllengi a testet. Fehér színű krém, melyet nedves bőrre felkenve, enyhe habzást biztosít. Nos, az én bőröm alapból is száraz. Főleg a lábamon. De most, hogy szoláriumba járok, extrémen száraz a bőröm. Ezért is volt szerencse, hogy este ezzel a tusival tudtam fürödni. Valóban érezhető a hidratáló hatása, de nem csak érzem, hanem látom is a bőrömön, hogy nem száraz.

Atoderm Krémtusfürdő

Sensibio Izzadásgátló Dezodor

Ez egy olyan golyós dezodor, melyet az érzékeny bőr is szeret. Szabályozza az izzadás mértékét, de engedi a bőr légzését, amit tudjuk, hogy nagyon fontos. Toléridine szabadalommal rendelkezik. Megnöveli a bőr toleranciaküszöbét, így sokkal ellenállóbbá válik a külső hatásokkal szemben. A ruhán nem hagy fehér foltot, ami nagy előny, úgy gondolom. Alkoholmentes, hipoallergén, de illatosított. Megnyugtatja az irritált bőrt és ápolja. 50ml-es kiszerelésben kapható.

Valóban csökkentette a dezodor az izzadás mértékét, és védett a kellemetlen szagok ellen. Ugyanakkor egy enyhe izzadás megfigyelhető volt, de szerintem ez normális egy olyan terméknél, ami nem akadályozza meg a bőr légzését. Nagyon kevés is elegendő belőle. Én egy nagyon keveset kentem fel a hónaljamra a golyó segítségével és utána belemasszíroztam a bőrömbe, hogy ne is tapadjon, így gyorsan be is szívódott. Valóban nem fogta be a ruháim fehérre. Nekem viszont jobban tetszene, ha egy picit nőiesebb illatban is kapható lehetne.

Sensibio izzadásgátló dezodor

Atoderm Ajakápoló Stift

Ez a kis ajakápoló helyreállítja a kiszáradt ajkakat, puhává varázsolja, hidratálja. Lágy textúrájának köszönhetően az érzékeny ajkak is imádják. Allergénmentes, parabénmentes, és hipoallergén. Kellemes málna illattal rendelkezik. Értékes összetevője a shea vaj, megerősíti a meggyengült ajkakat. 4g-os stiftes változatban kapható. Bármennyiszer alkalmazható, mikor szükségességét érezzük.

Na, én elárulom, hogy állandóan szükségességét éreztem, ugyanis annyira tetszik ez az ajakápoló. Annyira krémes, lágy a textúrája, melyet szinte élvezet használni. Őszintén enélkül már le sem voltam hajlandó feküdni. Minden este bekentem a szám. Rendszeres használatával elkerültem az ajkaim kiszáradását. Szemmel láthatóan beszívja az ajkam, ugyanis teltebbnek látszanak, ami külön nagy öröm számomra. A hatékonyságáról nem is beszélve, mivel mikor elkezdtem használni, iszonyat meglepett mennyire gyorsan hozta helyre az ajkaim. Az illata is szuper. Nagy kedvencemmé vált ez az ajakápoló, és nélküle egy lépést sem vagyok hajlandó tenni, hogy ne legyen benne a táskámba.

Atoderm Ajakápoló Stift

Szerintem az olvasottakból fény derül arra, mennyire tetszenek a termékek, és bátran ajánlom minden embernek, ugyanis mindenki megtalálja a saját bőrtípusának megfelelő terméket a Biodermánál.

Részletesebben itt olvashatsz a Biodermáról és a termékekről: Bioderma weboldal

A Bioderma Facebook oldala, ahol értesülhetsz az akciókról is: Bioderma Magyarország Facebook oldal

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek