PlayIt Show és PlayIt Plus

Estimated read time 5 min read

[sam id=”67″ codes=”true”]

Sokadik alkalommal került megrendezésre a budapesti PlayIT.

playit tavasz

 

Ez alkalommal sem tudtuk kihagyni, hogy ne tegyük tiszteletünket, hiszen minden alkalommal van valami újdonság, valami meglepetés, amit muszáj megnézni.

De kezdjük az elején!
Mi is a PlayIt Show?

Nos a PlayIt a Magyar Gamer közösséget összefogó rendezvény sorozat, amely több nagyvárost is érint. Évente a fővárosban kétszer rendezik meg, tavasszal és ősszel.
Nagyjából több tízezres látogatói létszámmal büszkélkedhet, amelyet több éves munkával és a folyamatosan növekvő érdeklődésnek köszönhetően, helyszín változtatással értek el.
Talán már kijelenthetjük, hogy Pesten a Hungexpo vált a törzshelyévé, mivel ennyi ember csak itt fér el.
Nézzük kicsit mélyebben magát az eseményt.playit tavasz

Kiállítók sora vesz részt rajta, de különböző szervezetek is tiszteletüket teszik már.
A legfőbb hangsúly természetesen a legújabb játékokon van, amelyek asztali számítógépre, XBOX-ra vagy Playstation-ra jelentek meg.

playit tavasz

 

A játékokon kívül persze rengeteg egyéb kikapcsolódásra szolgáló programot találunk még.

Több színpadon fellépőket hallgathatunk meg, vagy nézhetjük ahogy a Youtuberek küzdenek meg egymással vagy a közönséggel.

 

playit tavaszplayit tavasz

Youtuberek
Youtuberek

A legtöbb helyen gőzerővel nyomják a VR (virtuális valóság) élményt, amit többek között HTC VIVE segítségével próbálhattunk ki.

playit tavasz

 

A nagyobb gyártók is kint voltak, mint a Samsung aki legnagyobb örömünkre kihozott pár S8-as csúcskészüléket, de itt volt az Asus is egy hatalmas ROG standdal, ahol kipróbálhattuk a VR élményt és egy csomó csúcs laptopot.

playit tavaszplayit tavasz

 

A Microsoft mint főtámogató is tiszteletét tette. Náluk is főként a játékokon volt a hangsúly és persze kihoztak pár terméket is.
A Notebook Specialista standján az egyik legerősebb ASUS ROG laptopot is meglehetett nézni, ami a megvásárolható vízhűtés miatt tökéletes hordozható játékgépként szolgál.
Lehetett reptetni drónokat és meglehetet nézni a legújabb DJI termékeket is.

playit tavasz

 

Szinte nincs az a korosztály aki ne találta volna meg az érdeklődési körének megfelelő standot.
Volt pankráció, ami valami hihetetlen tömeget vonzott magához, de ugyan így megtalálható volt a Cooler Master szervezésében a Modding szekció is a legjobb hazai Modderekkel és a jobbnál jobb átalakított vagy egyedileg elkészített gépekkel.

playit tavaszplayit tavaszplayit tavasz

Az épületek között lehetett megpihenni és enni valamit a jó pár büfé egyikében és közben a hazai legjobb gördeszkásokat is lehetett nézni.
Érdemes szót említeni a Mozdulj Gamer kezdeményezésről, ami rendkívül jól beilleszkedik ebbe a közegbe. A lényeg, hogy különböző játékokkal, feladatokkal rávegyék az egész nap gép előtt ülő gyerekeket a mozgásra!

playit tavaszplayit tavasz

 

A tavaszi show legnagyobb szenzációja a Trónok Harca két szereplőjének a vendégszereplése volt, amely egy elzárt részen, külön jeggyel volt elérhető. Az egy órás műsorban a szereplőket a sorozatról lehetett faggatni, de a főcsarnokban kiállított hatalmas emelvényen a királyi trónba is belelehetett ülni fotózkodni egyet.

playit tavasz

 

A rendezvény két egybenyitott csarnokban és egy különálló épületben kapott helyet, így a reggeli kilences kezdéssel és a hét órai zárással simán lehet, hogy volt aki nem tudott mindent körbejárni.
A PlayIt Show mára egy meghatározó esemény lett, amely külföldre is terjeszkedni fog, így elmondhatjuk, hogy nekünk van közép európa legnagyobb ilyen rendezvénysorozata, amely hatalmas tömegeket ér el.

A hét órás zárás után most először került megrendezésre az este kilenc órakor nyitó PlayIt Plusz.
Ezen az eseményen kizárólag a 18. életévét betöltött személyek vehettek részt. Ezt ellenőrizték is a bejáratnál.
Bent nem voltak túl sokan, de a hangulatról a nagy-színpadon folyamatosan gondoskodtak.
Előkerültek a 18+-os játékok( nem, nem azok 😉 ), alkoholt is lehetett venni a Meltdown eSports bár standjánál és jöttek a jobbnál jobb fellépők is.
Volt az este folyamán stand-up Beliczai Balázzsal, de a két leg szó kimondóbb Youtuber is tiszteletét tette, Zsozéatya és Radics Peti személyében. Az Gamday iroda is fellépett , Szirmai Gergővel és Kiss Imivel, hogy növeljék a színvonalat.

playit tavasz

 

Az éjszakai rendezvény hajnali háromig tartott és remélhetőleg lesz még folytatása.

Ha nem voltál ott, akkor legközelebb Pécsett lesz egy rendezvény, de az őszi Showra érdemes lesz megint kilátogatni.

 

[sam id=”64″ codes=”true”]

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek