MOSÓMAMI-A MAGYAR ÖKO MANUFAKTÚRA

Estimated read time 6 min read

[sam id=”63″ codes=”true”]

Mindig is szerettem a zöld gondolkodású cégeket, akiknek célja egy élhetőbb jövő megteremtése. Így vagyunk mi is a Tesztvilágnál, ezért is örültem, hogy találkoztam a MosóMami nevezetű céggel. Náluk sem kezdődött másképp a dolog, mint , hogy megoldást szerettek volna találni egy férj ekcémás problémáira. Lázasan keresték a megoldást, feleségével, ugyan mitől jöhetne javulás, mikor is egy kedves kolléganő külföldről mosódiót hozott Nekik. Úgy tűnt ez megoldást jelent a mosószer allergiára és talán megéri Nekik ezzel komolyabban is foglalkozni. Szerettek volna mindent megtenni, hogy nem csak Nekik, de a környezetükön is tudjanak segíteni, a környezetvédelem útjára tudjanak lépni. Kriszti és Zoli megalapították a MosóMami nevezetű céget, mellyel létrehoztak egy igazi öko manufaktúrát.

Termékpalettájukat két főbb részre tudnám osztani: Kozmetikai termékek és Alapanyagok, valamint Mosás, Háztartásmosomami

Kozmetikumok és Alapanyagok

Kozmetikai termékek
Ebben akategóriában termékeket találhatunk mellyel ápolhatjuk hajunkat, testünket, valamint sminktermékek és dekorkozmetikumok is tartoznak ide
Vajak, Olajok, Viaszok
Rengeteg féle olajat, viaszt és vajat találhatsz itt, melyet nem csak termékekben, hanem különis beszerezhetsz, akár saját termék készítésedre is
Alapanyagok, Eszközök
Mint ahogy előbb írtam, lehetőséged van saját termék készítésére, melyhez a hozzávalókat itt könnyedén betudod szerezni. Színezők, virágvizek, emulgeátorok, tenzidek, hatóanyagok, tartósítószerek, antioxidánsok, eszközök és kozmetikai tégelyek, tokok és flakonok állnak rendelkezésedre.
Agyagok
Franciaországból származó agyagokat önmagukban is felhasználhatod a tested bármely pontjára, de akár krémdezodorba is rakhatóak.

Mosás és háztartás

[sam id=”67″ codes=”true”]

Mosó és tisztítószerek
Ezek a “zöld vonalas“ termékek a mosásban és a tisztításban lesznek segítségedre. Megtalálhatóak a mosóparfümök, öblítők, folttisztítók-fehérítők, mosógélek és mosódiók, mosószappan és mosóporok.
Takarítószerek
A valódi tisztaság illatát nyújtják a “zöld“ tisztítószerek, melyek kellemes illatot árasztanak a vegyszer illat helyett. Gazdaságosak és újratölthetőek. (Citromsav, bútorápoló, szódabikarbóna, tisztítószer, ablaktisztító, stb..)

MosóMami termékei közül szerencsém volt kipróbálni két terméket, méghozzá a kozmetikumok közül. Az egyik az Eco-Z Testápoló Q10+argán, a másik az Eco-Z Hajbalzsam

 

Eco-Z Hajbalzsammosomami_hajbalzsam
Tápláló olajokban gazdag balzsam, melyben bio jojoba, bio argán, bio sheavaj, és napraforgó található.
B5 provitamin és keratin is került a termékbe. Egy igen tápláló formuláról beszélünk, táplálja a száraz hajat, mely hidratáltabb lesz. Könnyű lemosni. 200ml-es kiszerelésben kapható. Csomagolásán magyar és angol használati utasítás is található, összetevők listája latinul szerepel. Illata kellemes és természetes. Számomra a shea vaj és az argán ami domináns illat benne. A termék állaga nagyon sűrű. Sajnos egy nagy probléma van ezzel a kiszereléssel, hogy alig jön ki belőle a balzsam. De ezen már dolgozik a MosóMami, hogy a jövőben ne származzon ebből probléma. Úgy gondolom a termék annyira tömény hatóanyagokban, hogy a haj tövére nem érdemes rakni, mert zsírosabb lehet tőle. A haj hosszára rakjuk, ahol pár percig hagyjuk rajta. Lemosni valóban egyszerű, nem marad ragacsos, vagy zsíros a haj, és lágy, puha hatást kölcsönöz a hajnak. Hosszútávon segít elkerülni a töredezett hajszálakat, nekem ez volt a tapasztalatom.

Eco-Z Testápoló Q10+argán

Egy nagyon testes krémről beszélünk, melyben bio argán olaj, kamilla, és Q10 koenzim található, a bio shea vaj és az antioxidáns E-vitammosomami_testapoloin mellett. Illata antiallergén, tehát teljesen természetes. Először mikor megéreztem nagyon fura volt, miután használtam, a bőrön lágyabbá vált ez az illat. Azt leszögezhetjük, hogy ez nem azoknak az embereknek való, akik a nagyon illatfelhőt árasztó testápolókat szeretik. A bőrre felkenve lágyabb lesz az illata, és valóban a száraz bőr, aminek tökéletes ápolást biztosít. Mikor én megkaptam ezt a terméket, és elkezdtem használni, akkor még nem jártam szoláriumba, így a bőröm se volt annyira száraz. Akkor úgy éreztem, nekem ez a testápoló sok, így oda adtam másnak tesztelésre, akinek valóban nagyon száraz bőre van. Neki tökéletesen bevált. Puha és hidratált lett tőle a bőre.
Nos mikor én elkezdtem járni a szoláriumban, a bőröm sokkal szárazabb lett. Feszült és viszketett. Úgy gondoltam itt az ideje kipróbálni ezt a testápolót, és bevált most. A bőröm könnyebben beszívta, és nem maradt utána ragacsos érzet. Amin agy szívfájdalom ennél a csomagolásnál is az, hogy alig jön ki belőle a testápoló. Nagyon erősen kell két kézzel nyomni, hogy kitudd préselni belőle ezt a sűrű anyagot. Úgy gondolom MosóMami ezen is fog dolgozni, hogy megkönnyítse a krém kiszabadulását és felhasználóbarátabb legyen a csomagolás is. A csomagoláson szintén magyar és angol használati utasítás van, az összetevők pedig latinul szerepelnek rajta.

Ahol te is megtalálod a termékeket, olvashatsz róluk, és meg is tudod rendelni:
Katt ide: MosóMami

Rendszeresen olvashatsz róluk és láthatod az újdonságokat a Facebook oldalukon:
Katt ide: MosóMami Facebook

Elérhetőségeiket itt találhatod meg:
Katt ide: MosóMami elérhetőség

[sam id=”65″ codes=”true”]

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek