Lamax Bfit okosóra

Estimated read time 6 min read

Okos vagy fitness óra a Bfit?

Tuti ez egy okos óra, mert amit magában rejt az több, mint érdekes.

lamax-bfit-2

 

Bevallom eddig talán két okosórát teszteltünk, ezért nincs is nagy tapasztalatom benne, de a Lamax termékei mindig valami különös kíváncsiság övezi.

Most a Lamax Bfit óra járt nálunk, ami nem csak óra, de nem is valami vérnyomásmérő, hanem talán ettől is több.

Na kezdjük az elején. Az óra dobozában már azonnal kettő karpánt van. Az egyikbe benne maga a Lamax technika, míg a másik egy színes vidám tartalék csuklópánt.

lamax-1

 

A dobozban van több nyelvű használati utasítás és QR kód, ami segít letölteni az órához tartozó applikációt és további információkhoz jutni. Én a Linkfitet töltöttem le a Play áruházból és már párosítottam is össze a teszt Coolpad telefont. Egyszerű, mint a pofon mondják, de ez annyira azért nem egyszerű. El kell olvasni az óra kezelési utasítását, mert egyébként ördöglakat. Nem találtam volna ki, hogy mikor hogyan tudom élre kelteni a kijelzőt, vagy éppen élesíteni a bejövő hívás nyugtázást. Tudja a kis okos pl. a telefonunk helyzetmeghatározását, ami jó dolog csak ritkán van rá szükség. Mivel ez inkább egy fitness óra, vagy inkább egy karpánt, azért számolja a lépésünket a megtett távot, sőt még az elégetett kalóriákat is. Ezeket az adatokat értékeli ki a telefonos applikáció.

lamax-2

Az óra használatát hamar meg lehet szokni, még úgy is, hogy alapjában nem használok órát. Az első napokban attól tartottam, hogy elhagyom, mert nem a megszokott csatja van a Bfit órának, hanem két bújtatható fém tüske, amit át kell „préselni” a szíj ellen darabján.

A Coolpad telefonra letöltött Linkfit applikáció segítségével könnyen kiolvashatjuk azt, hogy mozogtunk- e eleget,  vagy az alvás fázisunk a megfelelő volt-e. Tudjuk, hogy van mély alvási és éber alvás időszakunk is. Mindenkivel megesik, hogy fáradtabban ébred reggel, mint ahogyan este lefeküdt aludni. Ezt is kontrollálni lehet a Bfit órával. De jól jön a kalória égetés számláló is mindenkinek.

lamax-bfit-1

Tipikusan olyan termék, amit az ember a használat során megszeret és nem is tudja elképzelni azt, hogy milyen lenne ha holnaptól nem használhatná. Nekünk persze sikerült, mert a teszt darabot vissza adtuk a Lamax termékek hazai forgalmazójának. (hátha jön az óra helyet valami Lamax újdonság)

A Bfit ára nem egy kifizethetetlen valami, hiszen 15000 Ft alatt elérhető és ezért kapunk egy kara csatolható kontroll irodát.

Ha úgy gondolod olvasd el a termék honlapját és legyél te is Bfit használó! Kattints IDE és oda is irányítunk!

A termék specifikációi

Bluetooth: v 4.0

Kijelző: 0.91″ OLED

Kijelző súlya: 9 g
Készülék súlya: 26 g
Méret: 46 mm x 18.7 mm x 7.9 mm
Töltés: USB 5 V / 0.5 A
Akkumulátor: 3.7V 75mAh Li-Ion
Vízállóság: IP67-es szabványnak megfelelően, 1 méterig, 30 percig vízálló

lamax-bfit

 

Termék info a Bfit forgalmazó tollából

Megbízható fitnesspánt
Az eszköz lépéseket, elégetett kalóriákat és a megtett távot is számolja. Ezeket az adatokat a telefonos applikáció segítségével lehet feldolgozni és értékelni.

Vízálló az IP67-es szabványnak megfelelően
A fitness óra ellenáll a víznek és az idegen anyagoknak az IP67-es szabvány szerint. Ez azt jelenti, hogy a készülék 1 méterig 30 percig vízálló, valamint ellenáll az idegen anyagoknak, mint például a por.

Aktiváld a kijelzőt egy kézmozdulattal
Nincs szabad kezed? Telefont, vagy táskát tartasz a másik kezedben? A Bfit kijelzőjét egy egyszerű csuklómozdulattal is aktiválhatod.

Érintőképernyő
Modern OLED 0.91”-os érintőképernyő nagyobb mint az átlag ebben a kategóriában.

Mindig pontos idő
A pontos időt és a dátumot automatikusan szinkronizálja a telefonoddal.

Kétféle csuklópánt a csomagban
Az elegáns fekete csuklópántot bármilyen alkalomhoz viselheted, míg a szines feldobja a hétköznapjaid.

Éjszakai mód és csendes ébresztés
A BFit segítségével rögzíthetjük az alvást és értékelhetjük annak minőségét. A rezgő riasztás úgy ébreszt fel, hogy senki mást nem zavarsz ezzel körülötted.

Bejövő hívások és üzenetek megjelenítése
Ha párosítva van az okostelefonoddal, az eszköz rezgéssel jelzi a bejövő hívást, SMS-t, valamint online üzeneteket is mint Facebook Messenger, Skype, Whatsupp, Twitter.

Telefon helyzete és fenyképezés távirányítás
A BFit képes a telefont megcsörgetni ha nem találod, valamint az okostelefon fényképezőjének elsütésére is szolgál.

Inaktivitás jelző
Az alkalmazásban be tudsz állítani egy időtartományt, amelyben szeretnéd, hogy a Bfit mozgásra ösztönözzön. Ha túl sokáig vagy inaktív ebben az időintervallumban, akkor rezegni fog.

Magas üzemidő, könnyű töltés USB-n keresztül
A csuklópánt akkumulátora akár 7 napig is bírja egy töltéssel, ezután gyorsan feltölthető számítógépről, laptopról, vagy USB töltőről.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek