Te, pénteken, Parkban, Irie Maffián!

Estimated read time 3 min read

Erős kezdés után még erősebb folytatás, ha lehet ezt mondani. Nem más lesz a fellépő most pénteken a Budapest Parkban, mint az Irie Maffia!99226140311123232_budapest_park_logo_small Magyarország egyik, ha nem a legismertebb együttese, akikről nincs ember aki ne hallott volna. Elég ha csak a kékeket említem, vagy a hölgyek egyik nagy kedvencét, a Here comes the girlst, ami nálam kötelező party zene itthoni készülődéshez. De ha mást nem is, a tavaly megjelent Easy as one two three számukat mindenki hallotta, mint 2015-ös Sziget himnuszaként!

IreiMaffia1

2005-ben alakultak, azóta is csak felfelé ível karrierjük, különleges hangú énekesük, Sena szólókarriert is folytat, és igen csak jó híre van külföldön is, nem csak itthon. Zenei stílusukat főleg a reggae és a dancehall műfajok határozzák meg, ezt hip-hop, funk és rock elemekkel ötvözik, de még milyen jól! Egyedi és változatos számaik miatt nincs ember aki ne szeretné vagy legalább ismerné egy-két számukat. Közismerten jó bulikat csinálnak mindig, de a most pénteki igazán különleges lesz. Nem csak amiatt, mert élőben is hallhatjuk legújabb számukat, a Bajnokok-at, hanem mert …. Na, pont ezért mondom, hogy ott kell lenni. S nem csak ők kedveskednek a bulizni vágyóknak. Mint minden évben a Budapest Park most is szolgál valami újdonsággal. Hogy mi az? Nem árulhatom el, ezt látni kell.

Mörk1De péntek este nem csak egy, hanem egyből két magyar bandára is tombolhatunk. A vendég zenekar nem más lesz, mint a Mörk! Négy fiatal titánt számlálhatunk ebben a felállásban. Zenei stílusuk a Stand-Up Jazz és Filozófikus Pop, de mindez megspékelve egy jó adag egyéniséggel s egy csipetnyi spontaneitással. Számaik mellett nevük is elég egyedi, hisz a Mörk izladndiul célokat, svédül ö-vel, sötétet jelent. Izgi, mi? Ők igen szoros kapcsolatban állnak a közönséggel, hisz így szoktak improvizálni is. Igen. Vesznek egy tömeg alaphangot, zajt, folyamatosan vissza játsszák, s amilyen témát megad a közönség, olyan stílusban fognak rá rögtönözni. Ez azért megér egy misét, nem?

 

 

Egy szó, mint száz, megéri ott lenni! A jegyvárlást ne hagyd az utolsó pillanatra, mert viszik, mint a cukrot.

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek