Huawei MediaPad M2 10 – Egy tablet, ami nagyon rendben van.

Estimated read time 3 min read

Huawei MediaPad M2 10

HuaweiMit kell tudni a gépről?
10.1” colos 1200 x 1920 pixel kijelző
3GB RAM
13MP kamera
6660 mAh akkumulátor
Android 5.1 Lollipop

 

Ilyen specifikációval nem meglepő, hogy egy nagyon jól működő tabletet kapunk, ami a két hetes tesztidőszak alatt tökéletesen és zökkenőmentesen működött. Használtam rajzolásra, (bővebben későbbi bejegyzésben) filmnézésre és kültéren is dolgoztam vele. Minden helyzetben azt nyújtotta amit vártam tőle. Az ujjlenyomat olvasó is megfelelően gyors és pontos, a képernyő napsütéses időben is jól látható, még napszemüvegben (!) is. Az akkumulátor is meglepően jól teljesít, 1 hét készenlétben lét után mindössze 15% -t vesztett, miközben végig wi-fin volt. Egy nap alatt nem sikerült lemerítsem az eszközt, pedig 4-5 órán keresztül rajzoltam vele, automata fénybeállításokkal és wi-fi kapcsolattal.

Stylus
A MediaPad 2-vel érkezik egy aktív ceruza is, amit egy AAAA elem hajt. Erre azért volt szükség, hogy tényleg toll/ceruza érzete maradjon és kényelmes legyen használni. Felmerül a kérdés, hogy mennyire nehéz az elemet pótolni. 3 héten keresztül figyeltem átlagos boltok polcait AAAA elemek után keresve, nem jártam sikerrel.Huawei
Főleg jegyzetelésre képes appokkal érkezik a tablet, amivel nem tudjuk a jegyzeteinket kimenteni vagy rendesebben rajzolni. Ezt sikerült könnyedén megoldani külső rajzprogramokkal, amivel a toll megmutatja igazi erejét. Szinte elenyésző késéssel voltam képes dolgozni az Autodesk Sctech applikációval, ami egy ingyenes program és javaslom beszerzését a tablet használóinak. Fél profi megoldásokat kínál és ezzel együtt megterheli az azt futtató tabletet. A MediaPad 2 ezzel is megbirkózik gond nélkül. Fel sem merül az a probléma, hogy az eszköz akadályozná használóját. Jó választás a jelenlegi piacon a saját árkategóriáján belül, 100-115 ezer forint környéki áron.

Kinek ajánlom?
Minden felhasználónak aki átlag vagy esetleg kreatív feladatokra használná a tabletjét. Kiváló filmnézésre, böngészésre és rajzolási feladatokra.

Huawei MediaPad M2 10

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek