Teszt – Syoss Gloss Sansation hajfesték

Estimated read time 4 min read

Pár héttel ezelőtt a Tesztvilág szerkesztőségéhez érkezett egy váratlan csomag, amely szuperebbnél szuperebb Henkel termékeket tartalmazott. Mindenkinek jutott valami tesztelni való belőle, és elsőként fogadjátok szerettel Kőszegi Adrienn kolléganőnk beszámolóját a Syoss Gloss Sansation hajfestékről.

A meglepetésdobozból elsőként a Syoss Gloss Sansation hajfestéket volt szerencsém kipróbálni. Schwarzkopf termék, ami számomra garantál egyfajta minőséget és megbízhatóságot, remélem, hogy nem fogok benne csalódni.

Syoss_index_Tesztvilág

A doboz nagyon mutatós, valljuk be, sokszor számít a csomagolás az első benyomásnál, vagy a vásárlás során gyakran a hivalkodóbb termékek vonzzák a tekintetet. Teszt lévén természetesen első sorban a belbecs érdekel, mind a mellett, hogy a termék csomagolása is szép. 3-as szintű, azaz tartós hajfestékről van szó. Vastag betűkkel szedve hogy ammónia-mentes, ami előnyt jelenthet a vásárlásnál, bár megmondom őszintén, hogy nálam sokszor ez nem szempont, inkább legyen a festék nagyon tartós, adjon szép fényt a hajnak és ne szárítsa ki. Szimpatikus a termékben, hogy ammónia nélkül is képes 1-2 árnyalatot világosítani, ami természetesen nem a festett hajra vonatkozik, itt sokszor hibát követnek el a vásárlók, a festett hajat egy világosabb festék nem világosít, ez mindig a természetes hajra vonatkozik, az első festés esetén. (Ezt a fodrászom sulykolta belém, miután panaszkodtam, hogy hiába veszek világos árnyalatot, meg sem mozdul a hajam színe). A festék tartalmaz egy színkrémet, egy színelőhívó folyadékot (flakonban), valamint egy hajbalzsamot és egy pár kesztyűt. Praktikusnak találtam, hogy csak össze kell önteni, rázogatni és felkenni… de sajnos nem volt egyszerű. 2 perces „turmixolás” után sem lett egységes teljesen, így kiöntöttem egy tálkába és hagyományos módon vittem fel a festéket. Az illata nem rossz, nem volt annyira erős, mint az átlagos festékeké.  Az ősz szálak miatt kicsit tovább hagytam rajta. A bőrről tökéletesen lejött, könnyű volt kimosni, a balzsam kellemes és rendeltetésének megfelelően puha hajat eredményezett. A hajszín fedi a valóságot, szerencsére nem az a nagyon világos szőke, nem lett csibe sárga sem, ami szerintem sok „szőke nőnek” okozott már problémát. A mosáspróbát is kiállta, nem változott meg a többszöri mosás után sem, nem tűnik fakóbbnak, természetes hatású, amit én kifejezetten szeretek. A festék mennyisége inkább egy rövid haj befestésére elegendő, hosszú hajúaknak javaslok 2 doboz vásárlását egyszerre biztos, ami biztos alapon.

A végeredmény
A végeredmény

Összességében elmondható a termékről, hogy megéri az árát! Nem árul zsákbamacskát, olyan árnyalatot kapsz, mint ami a dobozon látható, természetesen a megfelelő használat mellett, figyelembe véve az alapszínt!

A Henkel Magyarország egyébként egy szuper játékra invitál mindenkit, aki január 2-a és március 31-e között legalább 3 Henkel terméket vásárol és regisztrál a http://yourstyleyourcity.hu/ honlapon. A nyeremény pedig ne más mint 3 db páros jegy Rióba, Tokióba vagy New Yorkba, valamint számos más ajándék is gazdára talál a sorsolás keretében!

Kőszegi Adrienn

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek