Gránátalmás Pome drink

Estimated read time 6 min read

Az egész úgy kezdődött, hogy egy reklámban megláttam a Pome gránátalmás üdítőt és hirtelen felindulásból fel is hívtam a forgalmazót, hogy küldjön már nekünk kóstolásra.

tesztvilág Pome, gránátalma (2)Pár nappal később meg is érkezett a csomag 4 doboz üdítővel és egy nagy adag szórólappal. A szórólap annyira nem érdekelt inkább tettem be gyorsan az üdítőt a hűtőbe.

Szerettem volna megkóstolni mind a három ízt, de sajnos csak a gránátalmás volt a dobozban.  De ez kit érdekel, amikor olyan meleg van, hogy az ember fejére ráolvad a kalap. Félre a tréfával, mert van fekete szedres és fekete áfonyás Pome drink is. A dobozon ott figyel bio felirat, ami sokunknak fontos lehet. A másik ami különlegessé teszi az, hogy nádcukorral édesítik. Nincs azért benne sok cukor, mert 100 ml-ben 12,4 gramm van. Tehát ezt még a cukorbetegek is ihatják egy kis odafigyeléssel.

Szóval amikor már jó hideg volt felbontottam az első dobozzal és jó nagyot csodálkoztam. Azt hiitem, vagyis nem gondoltam volna, hogy szénsavas. Szisszent egyet a bontáskor hmm.

Az íz valóban gránátalma íz, amit akkor érzünk amikor isszuk. Utána semmi íz nem marad a szánkba. Sem gránátalma, sem pedig valami rossz utóíz. Mondhatnám olyan semleges.

Vártam, hogy csak úgy zubog az üdítőből a sok gránátalma darabka, de a legnagyobb sajnálatomra nem volt benne semmi. Persze ezután már megnéztem a szórólapot is, amin tényleg az van, hogy 30% gránátalma levet tartalmaz. Gránátalma lé nem pedig gránátalma. Oké tudom, hogy a gyártás során nehéz lenne ezt megoldani és a szirup is könnyebben kezelhető, de ez csak az én agyszüleményem.

A csomagolás tényleg eladja terméket. Gyönyörűen megtervezett és kivitelezett. Profizmus áll a háttérben nem kétséges. A legjobb ha mindenki megkóstolja, mert ahány ház annyi szokás. De minden esetre jól hűtsétek be, mert úgy a legfinomabb!

Azért egy nagy hibája van a terméknek, mégpedig az, hogy hamar elfogyott.

 

Mi is a gránátalma valójában?

 

 

tesztvilág Pome, gránátalma (1)

Leírása

A gránátalma nagyobb cserje, vagy kisebb fa termetű, mely maximum az 5 m magasságot és a 3 m szélességet éri el. Akár néhány száz évig is élhet.

A kéreg színe a vörösesbarnától a szürkéig terjedhet. A fiatal ágak gyakran négyágúak. A levelek szára 2 és 10 mm közötti méretű.

Tavasz végén, nyár elején virágzik. A virág színe a világossárgától a narancsos vörösig terjed.

A gyümölcs

A kezdetben zöld, később narancssárga színű gyümölcs kinézetében egy bogyóhoz hasonlít. A gyümölcs átmérője kb. 10 cm. A termés sokmagvú, rekeszes bogyótermés. A vastag héj alatt fehér hártyákkal osztott gyümölcs rengeteg apró magot tartalmaz, a magokon különálló gyümölcshús van.

A gránátalma nagy mennyiségű flavonoidot (mint például antociánt és kvercetint) tartalmaz. Káliumban, C-vitaminban és kalciumban gazdag.

A gránátalma fajtáit a gyümölcs színe alapján csoportosítják: fehér, sárgászöld, sötétpiros, feketés ibolya. A legelterjedtebb a sötétpiros és a sárgászöld. A magok húsa általában vörös.

Termesztése és betakarítása

A gránátalma dugványozással, gyökeres tősarjak felhasználásával és magvetéssel egyaránt könnyen szaporítható. A legsikeresebb és leggyorsabb szaporítási módszer a gyökeres tősarjak felhasználása. A gyümölcsöket szeptember és december között szedik le.

Felhasználása

A gránátalma héja és a gyümölcslé évszázadok óta szőnyegek színezőanyaga. A gyümölcs megfőzésével fekete színű tinta állítható elő. A gyümölcs héja Indiában sárga és fekete színű fonal színezőanyaga.

A gránátalma, és a gránátalmalé is világszerte elterjedt élelmiszer, de különösen a Földközi-tenger vidékén, a Közel-Keleten, az Amerikai Egyesült Államokban, Dél-Európában és néhány éve Közép- és Észak-Európában fogyasztják.

A gyümölcshús és a gyümölcslé is használatos vad- és szárnyasételek, valamint gyümölcssaláták készítése során. Gyümölcsfagylaltok, likőrök, lekvárok és sűrítmények, továbbá bor és ecet is készíthető belőle.

A gránátalmából a Karib-szigeteken szirupot készítenek és több különböző koktél alapanyagaként használják érdekes íze és a színe miatt.

Gyógyhatása

Több tudományos kísérlet bizonyítja a gránátalma pozitív hatását a szív- és keringési rendellenességekkel, valamint a rák és a gyulladásos megbetegedésekkel szemben. Számos beteg igazolta rendkívüli gyógyító-megelőző hatását az érrendszeri és rákos betegségek esetén. A legismertebbek napi egy pohár gránátalmalé fogyasztása egy év alatt az érfali lerakódásokat csökkenti. Rendszeres fogyasztása vérnyomáscsökkentő és vérrögképződést gátló hatású, a vérhígítók és koleszterincsökkentők hatását növeli és lassítja a ráksejtek növekedését.(forrás:Wikipédia)

 

Tehát gránátalmát mindenkinek minden mennyiségben!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek