Már elég régen használjuk a TrueCam autós menetrögzítőt így már van fogalmunk, hogy miért is fontos és miért kellene az összes autóban használni.

TrueCam autós menetrögzítő,TrueCam autós menetrögzítő,TrueCam autós menetrögzítő

A kereskedelemben ezernyi autós menetrögzítő van. Mindegyik egy céllal, hogy az esetleges baleseteknél bizonyítási alapot tudjunk elé tárni a megfelelő szerveknek.

De nem mindig csak ezért és erre jó.

Tesztelésre kaptuk a TrueCam autós kamerát és először csak azt hittük arra jó, hogy elfoglalja a helyet a szélvédőn.

Az autós kamerák működése

TrueCam autós menetrögzítőAz autós kamerák általában egy 140-170 fokot „belátó” nappal és éjszakai is használható készülékek, amik az utazásunk alatt történő összes eseményt rögzítik. Beállításoktól és készülékektől függően pár perc, vagy akár 30 perc felvételi időközönként frissülő anyagot készít. Vagyis ha nem történik semmi különleges, akkor az előző videónk törlésre kerül. Persze a technika fejlődésével az autós kamerák is fejlődtek. Mára már HD sőt FULL HD minőségben nézhetjük vissza a legfontosabb történéseket. Ezek a kis „autós zsenik” akkor is életre kelhetnek, ha pl. valaki az autónkat piszkálgatja, vagy  véletlenül nekitolat a parkolóban. Persze hazánkban én azért nem hagynám a szélvédőn.

A TrueCam autós kamera még egy hatalmasat ugrott ezen a fejlődő iparágon. Piacra dobta a GPS vevőt, ami nem csak a kameraképet, hanem a pontos helyzetünk, sebességünk, de még a tengerszint feletti magasságunk is jól elraktározza az okos kis agyába. Kiértékelésnél csak a kamerát össze kell csatlakoztatni az USB porton keresztül a számítógépünkhöz és minden fontos adatot láthatunk. A GPS vevőt bármikor le is vehetjük a kameráról, mert nincs egyben. Kis pen-drive méretű  kiegészítő, ami tartozéka a kamera dobozának. Külön lehet a szivargyújtóról a kamerát, vagy akár a GPS vevőt is táplálni. A töltőkábel elég hosszú, hogy bárhonnét elérjen az autóba.

Én a kamerából kivettem a micro sd kártyát és a laptopban lévő kártyaolvasón keresztül néztem meg mi is történt velem. De mindezek előtt használni kell a  TrueCam programot, ami a kamera csomagolásában lévő kis CD-n volt.

TrueCam autós menetrögzítő

Ezután elémtárúlt egy mini kis videó iroda. Ez egy űrhajó műszerfalhoz hasonló mindent mutató felület volt. Mutatta a sebességet, a megtett utat és az egész utazás visszanézhető volt mindenféle betöltés, letöltés nélkül. Lehet az utazásról készült videót lassítani, de akár 64 szeres gyorsításban is nézni. A videó minősége tökéletes és jól látható még a napsütéssel szemben is. Persze tudjuk, hogy nem akciófilmek kamerájáról beszélünk, de  tényleg az elvárás feletti a minőség. Ami engem zavart, hogy rossz úton a kamera beremeg és reszketős képet ad. Ezt  nagyon egyszerűen kiküszöböltem, mert egy sima hétköznapi befőttes gumit ráakasztottam a kamerára és a másik végét pedig a tartókonzolhoz. Így a gumi folyamatosan tartotta és átvette a rezgések által okozott apró mozgást.( Azonban ha jobban megnézitek a videót kiderül milyen rossz minőségű felmart úton mentünk.) Szerintem nem kell sokat várnunk és olyan stabilizátorral rukkolnak elő, ami ezt a kis beremegést is kompenzálja.

Szerencsére nem volt éles helyzet, hogy megnézzük mit rögzített a kamera, de másra is jól használhattuk. Nem csak képet, de hangot is rögzít és utólag az egyik lementett videót elküldtem az egyik ismerősömnek, mint a lehető legjobb térkép. Megnézte merre van az a hely, ahová el szeretne menni. Talán jobb, mint a Google Maps 🙂

 

Összegzés képen egy egyszerű kezelhetőséggel és megbízhatósággal párosuló autóskameráról beszélhetünk, ami jócskán túllépett a hagyományos menetrögzítők világán. Nem akarok vészmadár lenni, de hamarosan nálunk is kötelező lesz, és akkor mindenképpen a TrueCam az egyik legjobb választás.

TrueCam autós menetrögzítő,TrueCam autós menetrögzítő,TrueCam autós menetrögzítő

Videó felbontás

 • 1920×1080@30fps 16:9
 • 1280×720@30fps 16:9

Fotó: JPG kép formátum 3,7 MP

Akár 32 GB Micro sd kártyával bővíthető

Mire jó a TrueCam autós kamera?

 • KÖZÚTI KALÓZOK ÉS VANDÁLOK RÖGZÍTÉSE
 • KÖZLEKEDÉSI BALESETEK ÉS KIHÁGÁSOK MEGÖRÖKÍTÉSE
 • VÉDELEM A BÍRSÁGOK ELŐL
 • HAMIS VÁDALMAZÁS ELKERÜLÉSE
 • ÁTTEKINTÉS A CÉGÉNÉL DOLGOZÓ SOFŐRÖKRŐL
 • ÉRDEKES ESEMÉNYEK DOKUMENTÁLÁSA AZ ÚT SORÁN
 • SPORTAUTÓS ÉLMÉNYEK RÖGZÍTÉSE
 • MINDEN OLYAN RENDKÍVÜLI HELYZET RÖGZÍTÉSE,
 • AMIT CSAK AZ ÉLET TALÁLHAT KI

Talán akkor kedvet is kaptál venni egy autós kamerát?

A tesztelésért köszönet a TrueCam Hungary képviseletének!

Translate »