Geomag Mechanics

Estimated read time 3 min read

 

Az egész úgy indult, hogy „Anya! Ezt építsd meg, én majd forgatom!”, és nagyjából így is folytatódott. Kibontottam minden zacskót, elkülönítettem a különböző elemeket.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Magam elé tettem az építési útmutatót, és belekezdtem a precíz munkába: bogarásztam, keresgéltem, gyakran hiába. Na, nem mintha hiányos lett volna a mágneses készlet, hanem mert a fiatalember közben szabad építészként neki fogott a maga tervezte műalkotásnak. Illesztgetett, pörgetett, és lelkesen mutogatta az éppen elkészült remekműveket. Néha azért a kezem alá is dolgozott, összerakva némely részét szerkezetünknek, de többnyire sértődött pillantásokat kaptam, mert elvettem egy mindkettőnk számára szükséges pörgetőt vagy más fontos elemet. Míg én a terv szerint haladtam, gyermekem mindenféle ringlispílt, mászókát, létrát, farakást épített, kiegészítve a Mechanics elemeit a már meglévő készleteinkkel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATesztvilag.hu geomag, formatex (2)

Bevallom elég hosszú ideig tartott, míg sikerült felépítenem az első kívánságot, és ehhez képest rövid ideig gyönyörködhettem munkám gyümölcsében, mert hamarosan már a második rajz megépítésén fáradoztam. Mikor elkészült, néhány pörgetés, és „azta” meg „hűha” elhangzása után, már a harmadik építmény műszaki rajzát mutogatta nekem, de én ekkor határozottan az apjára emlékeztettem, aki biztosan nagyon szívesen megépítené a többi szerkentyűt. A kész szerkezetek egyébként nagyon jól forogtak, vonzás-taszítással beindítva egymást. Mi tagadás, én is jól elszórakoztam velük.

Bár a játék 5 éves kortól ajánlott, a kisebb gyermekek felnőtt segítsége nélkül még nehezen boldogulnak vele, viszont a nagyobbak szívesen kapcsolódnak be az építésbe. Így volt ez nálunk is, mert a Mechanics-ot azóta már több különböző korosztály is kipróbálta, és mindenki élvezte, tehát remek közös elfoglaltság a családnak. Úgy vonz mindenkit, mint a mágnes.

 

Szkevi Athina

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek