Nespresso a kis méregzsák

Estimated read time 2 min read

Ez a kávéfőző méltán kapta tőlünk a méregzsák nevet, mert olyan erős kávét főz, mint a méreg.

Nemrég kaptunk egy fekete Nespresso gépet tesztelésre és azért, hogy ne legyünk leharcoltak a gasztro forgatások alatt. A kávét sokan feketének emlegetik, ezért a kávéfőző színe passzolt. Kaptunk kapszulákat is, hogy beindítsuk a gép lelkét, és életre keljen a reggeli csoda.

Delonghi EN 165B ez a gép.

392780416_800x600

 

A megszokott módon a fölső krómozott nyíláson lehet a kapszulákat behelyezni és a lezárás után főzni. Ami nem igaz, mert nem is mi főzünk, hanem a kávéfőző. A talprész oldalán van egy billenő főkapcsoló, amivel szólunk, hogy lassan azért meginnánk a kávénkat. A szorgos kávéfőző kis angyalunk ekkor azonnal észhez tér és várja a csészét. A kávéfőző felső részén van két gomb. Az egyik a rövid, míg a másik értelem szerűen a hosszú kávét hivatott készíteni.

A kávéfőzés olyan morgó zajjal jár, mintha csak mérges lenne a gép, hogy már megint dolgozni kell. De az a hang annak a nagy nyomásnak a hangja, ami préseli át a kapszulán a forró vizet. És elindul lefelé a csészénk kellős közepébe a lágyan és habosan elkészült kávé.

Amikor elvettük a csészénket még egy-két csepp leesett, de szerencsére van egy gyűjtő és abba esik. Ez egy mágneses talp, ami könnyen leszedhető. Fontos, hogy ne kelljen kínlódni, mert tuti, hogy magunkra öntenénk azt  a pár cseppet.

Nekünk a kávéfőző nem mutatott semmi nagy dolgot. Nincs telepakolva semmivel. Nincs gyönyörűen világító LED kijelző, nincs hőfokbeállítás, nincs számláló, vagy éppen nem lehet időbeállítást szabályozni.

De kit érdekel?

Két gomb és kész! Nekünk ennyi elég a boldogsághoz!

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek