A Titanic túlélői!

Estimated read time 3 min read

Hallottuk, hogy napról napra növekszik a „kiszabadulós” játékok népszerűsége! Ezért úgy döntöttünk, hogy elfogadjuk az egyik játékfelkérést, így elkezdődött a nagy találgatás, hogy milyen kalandokkal szembesülhetünk a Titanicról való szabadulás közben.

Egyáltalán, hogy zajlik egy ilyen játék? Fürdőruhát, búvárfelszerelést, oxigénpalackot vigyünk e magunkkal vagy széria felszerelést? A tulajdonos és a szervező azonban megnyugtatott minket, mondván elég lesz a fej, amely úgyis mindig „kéznél” van….

Titanic teszt

A megbeszélt időpont előtt pár perccel érkeztünk a helyszínre mely a Szinyei-Merse utcában található a VI. kerületben, néhány lépésre a Kodály köröndtől. Hétköznapokon érdemes a tömegközlekedést választani mivel a környéken drága és nehézkes  a parkolás. Mi viszont vasárnap mentünk…

Titanic a szabadulás!

A játékról magáról igen nehéz részletesen beszámolni, mert esetleg akaratunkon kívül megkönnyíthetjük az utánunk érkező látogatók feladatát! Miután néhány lépcsőn lejutottunk a tényleges helyszínre, megkaptuk a szükséges instrukciókat mely a következőképpen foglalható össze! Rablók vagyunk és a kapitány kabinjában biztonságba helyezett nagy értékű nyakláncot akarjuk megkaparintani. Be is jutunk a kabinba, de miközben keressük, az ékszert, bekövetkezik az ütközés és az ajtó ránk záródik. Így immáron a kulcsot is meg kell keresni a kajütből való kijutáshoz! A rendelkezésünkre álló idő 1 óra, különben végünk….  A feladatok igen komoly figyelmet, koncentrációt és logikus gondolkodásmódot igényelnek. Nem árt, ha rendelkezünk némi történelmi alapismerettel és emlékezünk korai tanulmányainkra.

Titanic teszt1

Titanic teszt2

Amint az ajtó bezáródott elkezdtük a feladatok megoldását. Minden sikeresen megoldott feladat elvezetett a következőhöz. Az idő múlását riasztórakéták hangja jelezte mindenkit kizökkentve a koncentrációból. Nehezítette a helyzetet a stressz faktor is. Ahogy süllyedt a hajó, csökkent a világítás fényereje. Valószínűleg zárlatosak lettek az akkumulátorok…STOP! Itt be is fejezhetjük az ismertetést, a többit fedje a jótékony homály, vagy a víz!


A végére maradt a lényeg, EZ A CIKK NEM JÖHETETT VOLNA LÉTRE, HA NEM SZABADULUNK KI  A MEGADOTT IDŐN BELÜL! Akkor ezen a helyen most egy nekrológot olvashatnának a tisztelt érdeklődők! Mi volt a teszt vége?

NAGYON JÓ SZÓRAKOZÁS ÉS JÁTÉK, CSAK AJÁNLANI TUDJUK MINDENKINEK!

 

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek