Félre a tréfát: jönnek a Tankok!

Estimated read time 3 min read

[ew_style_box stype=”gray”]Tesztvilág Tipp[/ew_style_box]

 

Tankcsapda koncert 2014.09.13.

Életem nem egészen 31 éve során eddig kétszer volt alkalmam a Tankcsapdát a színpadon látni.

A legelső alkalom még valamikor az őskorban – talán 2004-ben volt a megboldogult Wan2 fesztiválon, szülővárosomban, Mezőtúron. Arra emlékszem, hogy alighogy elkezdődött a koncert, leszakadt az ég, hullott ránk az égi áldás bőven (ez egyébként a mezőtúri fesztiválok védjegye is lehetne – ha ilyen rendezvény van a városban tuti biztos az eső); és hogy valamit félreértelmeztek a biztonságiak, mert egyszer csak kirángattak az első sorból. Bár nem értettem igazán egyet az eljárással, de nem zavartattam magam túlzottan, visszamentem a harmadik sorba és végigbuliztam a koncertet, mert Lukács Laci és bandája már akkor is nagyon értett ahhoz, hogy kiváló hangulatot teremtsen bármilyen hátráltató külső körülmény ellenére is.

DSC_9865

A második alkalom a tavalyi SZIN volt (itt már fotósként voltam jelen), ahol szintén óriási bulit csapattak a nagyszínpadon, látványos fénytechnikával, tűzzel, jó zenével, rengeteg rajongóval, üvöltéssel.

És most életem harmadik Tankcsapda koncertjére készülök, ami 2014. szeptember 13-n lesz a Budapest Parkban. A csapat fennállásának 25. évfordulóját ünnepli egy jubileumi koncertsorozattal (Tank’s Not Dead), melynek lezárása ez a buli lesz. Az esemény különlegessége, hogy belépőjegy csak a Soproni Tankcsapda sör-doboz letépő fülén lévő kóddal nyerhető, más módon nem megvásárolható.

A fenti adatokból kiszámítható, hogy a banda 1989. október 14-n alakult meg Debrecenben, és az első időkben punkzenekarként lettek ismertek. Szókimondó szövegek, feszes ritmusú dalok jellemezték őket, majd az idők folyamán aztán a stílusuk is alakult, és igazi rockzenekarrá váltak.

Többszörös tagcsere után alakult ki a jelenlegi trió: Lukács Laci (ének, basszusgitár) mellett Fejes Tamás dobol és Sidlovics Gábor „Sidi” gitározik.

DSC_9824

A megalakulás óta eltelt 25 év alatt 13 stúdióalbumot adtak ki, amelyek nagy része aranylemez lett (sőt a „Mindenki vár valamit” platinafokozatot is elért), és több igen komoly zenei díjat is bezsebeltek (Arany Zsiráf díj, Fonogram díj, Megawatt Ászok díj, Viva Comet díj, stb.).

Az itt felsorolt eredmények alapján méltán mondhatjuk azt, hogy a Tankcsapda Magyarország egyik legnépszerűbb rockbandája, akik már számos külföldi együttes (Motörhead, Faith No More, Clowfinger, stb.) előzenekaraként is bizonyítottak.

Tehát tessék készülni mindenkinek, ideje kibontani egy újabb finom sört, küldeni a kódokat, nyerni, örülni és egy hatalmasat bulizni a Tankokkal és a Sopronival Budapest legjobb szórakozóhelyén, a Budapest Parkban!

Molnár Timi


A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek