Két keréken….Elektromos roller teszt

Estimated read time 3 min read

Ne nézzetek minket valami furcsa, és érdekes szerzetnek, de amikor ilyen jópofa dolog kerül a kezünk, illetve a talpunk alá, akkor azonnal be kell számolnunk róla.

„Arra megyek, amerre tetszik. Messze szállok, mint a sólyom. Élem az életemet, és örömömet lelem benne.”

Philippa Gregory

Elektromos roller

Ezt a két „villany rollert” volt lehetőségünk kipróbálni, és most megfogalmazzuk véleményünket.

Első látásra gyerekjátéknak tűnt, és félve pattantunk rá, hogy mit szólnak az emberek az utcán.A rövid technikai tájékoztató után nekiindultunk, és pár perc után már úgy vigyorogtunk, mint egy jóllakott óvodás. Nagyon kell figyelni az út egyenetlenségeire, mivel a kis kerék hamar észreveszi a döccenőket, és az úton lévő repedéseket.Ettől eltekintve nagyon élvezetes ezzel az elektromos rollerrel száguldozni. Végsebessége a típustól függ, de én kicsikartam belőle azért egy 27 km/h enyhe lejtőn.

Ez már egy komoly sebesség ilyen kicsi kerekeknél. És a nagyobb sebesség már nem is biztonságos, hiszen ez a roller nem is erre lett tervezve.

Létezik többféle erejű elektro motorral szerelt változat is. A különbségekről egyenlőre nem tudunk beszámolni, mert két egyforma volt nálunk. Viszont ezt a két rollert gyűrtük rendesen. Még a jet-ski Magyar bajnok Gacsal Balázsnak is kölcsönadtuk, hogy próbálja ki.Szerinte ez egy nagyon praktikus  jármű, amivel azon nyomban el is ment vásárolni a közeli élelmiszerüzletbe.

Kis műszerfalán láthatjuk a sebességet, és a töltöttségi szint mellett a megtett kilométert is. A kis műszerfalunk előtt egy kis aranyos LED világítás is helyet kapott a biztonság miatt.

Nagy előnye, hogy összecsukható, és egy utazótáskához hasonlító tokja van, amit a vállunkra dobva egyszerűen szállíthatunk. Nem mondható nehéznek, mert 9 kg akksival bárki könnyen elbírja.

De minek cipelnénk?

Gurul ez magától is, és ha netán lemerülne, akkor teljes értékűen lehet hagyományos rollerként is használni.A legnagyobb lehetőséget reptereken, nagy raktárakban, vagy éppen, ha nem akarunk bemenni a belvárosba autóval. Ilyenkor csak megállunk valami ingyenes parkolóban, és elővesszük a rollert. Gyorsabb, és még pénzt is takarítunk meg vele.Talán az éjjeliőrök is hasznát vennék, ha óránként körbe kell járni egy nagy gyárterületet. Nem mindegy, hogy reggelre hány kilométerrel a lábukban kell hazaérkezni.

Tehát nagy a felhasználási lehetőség. A szórakozástól a munkaeszközig.

És ami a legfontosabb, hogy nem környezet szennyező!

A modern akkumlátoroknak köszönhetően 1000 töltést bír a roller. Kb 25km a hatótávolsága, így könnyen kiszámolható, hogy 25 000 km után kell akksit cserélni.

Tehát mehetünk vele éjjel-nappal.

Nekünk ez nagyon-nagyon tetszik!

Az elektromos rollernek egyetlen negatívumát találtuk, hogy vissza kellett adni.

Te is kipróbálnád?

Tesztfilm hamarosan!

Részletekért kattints ide, és nézd meg mit ajánl a forgalmazó!


A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek