Hazai érték-fürdőzés

Estimated read time 3 min read

Strand Teszt-utunk következő megállója Mezőkövesd. Kis hazánk egyik népi jellemzőjének otthona. Matyóföld nem csak az egyik hazai értékünkről a matyó-hímzésről nevezetes, de a Zsóry-fürdőről is.

 Balneo Hotel


Itt többféle strand-, gyógyfürdő- és wellness lehetőség van. Mi a legexkluzívabb helyet választottuk ki tesztünk célpontjává, a négy csillagos Balneo Hotel****, a 2013-óta már hivatalos gyógyhelyminősítéssel rendelkező szálloda és wellness központot.

 Balneo Hotel Balneo Hotel Balneo Hotel

Egyik különlegessége a „sókamrája”. Amely olyan, mint egy száraz szauna, aminek a falai só-téglákból állnak, és ezt megfűszerezik különleges fényterápiás lámpákkal és miközben a nyugalom szigetén pihenünk, hallgathatjuk a tenger csobogását.

 Balneo Hotel  Balneo Hotel  Balneo Hotel  Balneo Hotel

E mellett rendelkezik még egy száraz szaunával, két gőzszaunával, egy infraszaunával, egy jégkúttal, egy „zuhanybarlanggal”, és egy edzőteremmel.

 Balneo Hotel  Balneo Hotel

Két fedett medencével,  amelyikből az egyik átnyúlik a külső medencébe, eben két leválasztott  (külső és belső) Jacuzzi résszel, időszakonként aktivált levegőbefújással, víz alatti és víz feletti vízsugaras masszírozóval.


Továbbá van még egy 32-34° és egy 36-38° fokos fedett gyógymedence. Szolgáltatásaihoz tartoznak még különféle masszázsok, fürdő-, terápiás- és gyógykezelések. Mindemellett a gyermekeinknek egy kis játszó részt is kialakítottak mászókával, csúszdával, játékokkal, hogy ők se unatkozzanak.

A SPA részleg talán eltörpülhet az ország- és a főváros nagyobb gyógyfürdőiétől, és talán negatív lehet a választás szempontjából az is, hogy 140km-re van Budapesttől. De azt hiszem, ki lehet jelenteni, hogy minőségében és ár-arány értékében megkapjuk a lehető legtöbbet a pénzünkért: Nem kellett azon idegeskednem, hogy tömegnyomor van a medencékben, és lehetett egy kellemeset úszni, oda fértem a Jacuzziba. Nem kellett, mint a heringek úgy állni egymás nyakába lihegve a szaunában. Volt szabad napozóágy. És még sorolhatnánk azokat, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy megkapjuk azt a nyugalmat, kikapcsolódást, pihenést, amire vágyunk mikor nyaralni megyünk, vagy csak egy hétvégét szeretnénk eltölteni a családunkkal és feltöltődni, hogy utána visszatérjünk a stresszes mindennapokhoz.

Mindemellett az étterme első osztályú. A hely annyira EU-konform, hogy még a liftjében az európai szabványnak megfelelő beépített létrával ellátott menekülő útvonalat is kialakítottak. Igyekeznek a vendégek igényeit kielégíteni: most például az aulában kivetítőn nézhetjük a foci VB-t.

Képgaléria

A hotel kinézetéről, építési stílusáról negatív véleményeket is lehet hallani, de ezzel szemben mi máshogy tapasztaltuk, és ezt talán a fotóink is tükrözik.


Pusztai Krisztián

A következő tesztek is érdekelhetnek....

Régebbi tesztek